Ακούστε μας Live





Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η Βασιλική Παπαϊωάννου και το Confessions Live II στο Faust



Η Βασιλική Παπαϊωάννου παρουσιάζει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στο Faust το Confessions Live II.

Η Βασιλική Παπαϊωάννου μας προσκαλεί στο Confessions Live II, ένα ιδιαίτερο κιθαριστικό live, με original τραγούδια από το υλικό του επικείμενου προσωπικού άλμπουμ της, αλλά και αναφορές σε indie, rock, jazz, funk, blues. Επιλέγει να ερμηνεύσει και να διασκευάσει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, αγαπημένα κομμάτια από καλλιτέχνες όπως οι: A. Winehouse, Lizz Wright, Cure, D.Coleman, Koko Taylor κ.ά.

Μαζί της, μοναδικοί ήχοι από κιθάρες, άλλοτε ατμοσφαιρικοί και αέρινοι, άλλοτε διασκεδαστικά ρυθμικοί, δημιουργούν ένα μουσικό αποτέλεσμα που... δε θα θέλεις μόνο να ακούσεις... αλλά να αφεθείς στο groove του... και να το ζήσεις!!

Επιμέλεια, Φωνητικά, Ακουστική κιθάρα: Βασιλική Παπαϊωάννου
Ηλεκτρική & Ακουστική κιθάρα, Effects: Chris Zantioti

Οργάνωση Παραγωγής: Cricos
Τοποθεσία: FAUST, Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα 
Ημερομηνία: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ.: 210 3234095
www.faust.gr

  • Λίγα λόγια για την Βασιλική Παπαϊωάννου…


Σπούδασε κλασσική κιθάρα & θεωρία στο Ορφείο Ωδείο , με καθηγητή τον καταξιωμένο σολίστα Γιάννη Ηλιόπουλο και το 2000 συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου και εργάσθηκε ως το 2007. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Σύγχρονης Μουσικής και Media (BA Hons New Music & Media) του University of Central Lancashire U.K., όπου συνέχισε κάνοντας Master Έρευνας στη Μουσική Σύνθεση (ΜΑ by research in Musical Composition).

  • Στην Αγγλία, έκανε live εμφανίσεις, ενώ διακρίθηκαν τα Projects της: ∆mega (Trimega): A Synthesis of Ancient, Traditional & Contemporary Music, (Avenham Theatre), MUSE (St.Peter’s Arts Centre, Preston), Dr Caligari 2002 (Blue Room Studio, Manchester), Body Language Arts CD-Rom (Green Room, Manchester *Best Audiovisual Project 2002). Το 2010 επιμελείται τη μουσική γιά το Video της Ελληνικής υποψηφιότητας στο Διαγωνισμό European Entrepreneurship Video Awards, το οποίο κερδίζει το πρώτο βραβείο στις Βρυξέλλες. Κάνοντας μουσική & ηχητική επένδυση σε αρκετές ταινίες Μικρού Μήκους, Διαφημίσεις, & Spots γιά τηλεόραση & ραδιόφωνο, έχει συνεργαστεί με ‘Ελληνες και Άγγλους Σκηνοθέτες, Visual Artists & Εικαστικούς. Το 2010, επίσης, συνεργάστηκε με τον καταξιωμένο Βρετανό σκηνοθέτη & ηθοποιό Leon Herbert (ΑLIEN 3, BATMAN, THE ASSASSIN, DARK FLOORS). Έκανε τη μουσική σύνθεση & το Sound Design γιά το μεγάλου μήκους ψυχολογικό Θρίλερ του, “René Dubois”, το οποίο παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2011 (The Bridge-Queen’s Yard) στο Λονδίνο. Το 2013 παίρνει Διάκριση στην 4η Ακρόαση Νέων Δημιουργών της Μικρής Άρκτου, στην κατηγορία: Ορχηστρική Μουσική. 

Από μικρή ηλικία συνθέτει τραγούδια σε στιγμές έμπνευσης και κάνει επιλεκτικά live εμφανίσεις ως μουσικός και ερμηνεύτρια. Το τραγούδι είναι σημαντικός τρόπος έκφρασής της και πολλές φορές η προσέγγισή της είναι να χρησιμοποιεί τη φωνή της σαν όργανο. Στις live εμφανίσεις της, στην Ελλάδα και στην Αγγλία, παίζει διάφορα όργανα και ερμηνεύει οτιδήποτε «τη συγκινεί» και «συνομιλεί» μαζί της. Πιστεύει στην εξέλιξη της μουσικής, μέσω του δημιουργικού πειραματισμού και της διαισθητικής ενοποίησης στοιχείων και εμπνέεται από τη μυθολογία, τη φιλοσοφία , τα μαθηματικά, τη φύση και τους ανθρώπους. Tα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, ως δημιουργός και καθηγήτρια σύγχρονης μουσικής σύνθεσης και ήχου, πραγματοποιώντας συγχρόνως μουσικές παραγωγές αλλά και live projects ως ερμηνεύτρια & performer. Αυτή την περίοδο ασχολείται με την επιλογή και ολοκλήρωση των τραγουδιών, τα οποία θα αποτελέσουν το πρώτο προσωπικό Album, που θα τη συστήσει ως δημιουργό και ερμηνεύτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου