Ακούστε μας Live





Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η μεγάλη γιορτή της gypsy jazz και πάλι στην Αθήνα

Πλησιάζει η ώρα για το 6ο Djangofest της Αθήνας. Στις 16, 17, 18 Οκτωβρίου επιστρέφει στο άλσος της Λαμπηδόνας στο Βύρωνα, κουβαλώντας όλες του τις δράσεις στις αποσκευές του.
  • Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά φέτος η συμμετοχή των σχημάτων, πολλές και ποικίλες παράλληλες δράσεις για παιδιά και μεγάλους, μουσική και χορός, τρεις μέρες γιορτής με ελεύθερη είσοδο. Από το 2010, που με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τζάνγκο Ράινχαρντ, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Djangofest της Αθήνας, έχουν περάσει έξι χρόνια, και πλέον το Djangofest , είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά φεστιβάλ στην Αθήνα, που αναμένεται με αγωνία κι ανυπομονησία από πολλούς κάθε φθινόπωρο. Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια κατόρθωσε να αγκαλιάσει αλλά και να αγκαλιαστεί, ένα κοινό , συνεχώς αυξανόμενο, να δώσει στη gypsy jazz μουσική τη θέση της στην καλλιτεχνική πραγματικότητα της χώρας μας, να αναδείξει μουσικούς και σχήματα, χορευτές, να ακουστεί στα ραδιόφωνα, να ασχοληθεί ο τύπος μαζί του. Το Djangofest gypsy jazz festival στην Ελλάδα αποτελεί μια πρωτοβουλία μουσικών που ασχολούνται με τη gypsy jazz μουσική και φίλων αυτής. Ως αυτό-οργανωμένη εκδήλωση, πραγματοποιείται με την ενέργεια των μουσικών και εθελοντών που συμμετέχουν, με την υποστήριξη της Plenty projects και τη φιλοξενία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Λαμπηδόνας.
 Όλοι οι συντελεστές συμμετέχουν αφιλοκερδώς και η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι δαπάνες καλύπτονται από τα αναψυκτικά και ποτά που διατίθενται στο χώρο.



Συμμετέχουν τα σχήματα(με αλφαβητική σειρά):

Αντώνης Πρίφτης Quartet
Diminuita “Le petit big band”
Djangotropia
Groovin' high (Πάτρα)
Manouche Drome
Night and day (Πάτρα)
SwingAzoo
SwingEs
Τea for 3
The Ghost Notes
Troi Mat
Trio Taπί

Με το χορό και το κέφι τους, αλλά και ανοιχτά μαθήματα για όλους, συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες (με αλφαβητική σειρά):


Αthens Lindy Hop
Athens Swing Cats
Rhythm Hoppers
Παράλληλα με τις εμφανίσεις, έκθεση χειροποίητων οργάνων με έμφαση στις gypsy κιθάρες.

Φέτος για πρώτη φορά στην έκθεση συμμετέχουν κατασκευαστές χειροποίητων συστημάτων ήχου. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) :


Gabojo pickups
Leveller Guitars
Mamais Guitars
Rm Acoustics
Tσiganize Ιt guitars
Xορδόφωνον

Στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ακόμη:


  • Ανοιχτά μαθήματα gypsy jazz κιθάρας με τον Γιώργο Παπαδογιάννη (Diminuita) και τον Δημήτρη Πολίτη (The Ghost Notes) 
Ανοιχτά μαθήματα gypsy jazz βιολιού με τον Σέργιο Χρυσοβιτσάνο (Gadjo Dilo) και τον Στέργιο Λούστα (Swingtime Quintet, Θεσσαλονίκη)
  • Ανοιχτά μαθήματα χορού από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν 
Κουκλοθέατρο και διαδραστικό κυνήγι θησαυρού για παιδιά
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ “The genious of Django Reinhardt” και της ταινίας “Swing” του Τόνι Γκατλίφ Dj set από τους Rhythm Hoppers , την Μαργαρίτα Στεργίου και την Ευδοκία Πρέκα 
Κοινωνική κουζίνα
Πληροφορίες
16, 17, 18/10 Άλσος Λαμπηδόνας , Βύρωνας
Έναρξη δραστηριοτήτων Παρασκευή 16/10 από τις 18.00 Σάββατο 17/10 από τις 12.00 Κυριακή 18/10 από τις 12.00
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις δράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου