Ακούστε μας Live





Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Οι Ενεγοί Πολίτες Περιστερίου πρόσφεραν μια βραδιά πολιτισμού και tango με την Patricia Malanca

 

Μια μοναδικής ποιότητας εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πολίτες που γέμισαν το θέατρο στο  Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου την Τρίτη 20 Οκτωβρίου.

"Ήταν μια εκδήλωση που χρειαζόμασταν στο Περιστέρι" τόνιζαν οι θεατές που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά πολιτισμού και tango με την Patricia Malancaτην οποία οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου προετοίμασαν και προσέφεραν στο κοινό.
 
Ο διοργανωτής Ανδρέας Πιλάλης προλόγισε μιλώντας για τα πολλά κοινά σημεία των δύο χωρών. Το ρεμπέτικο και το tango που εμφανίσθηκαν την ίδια χρονική περίοδο στην Ελλάδα και στην Αργεντινή αντίστοιχα, το πάθος των 2 λαών και την οικονομική κατάσταση.  
  
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Φ. Κουγιουμτζής στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει η κοινωνία για συσπείρωση μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, στο Αργεντίνικο Τάγκο, στον χορό που εκφράζει τη αγωνία, τον πόνο, τον έρωτα παραλληλίζοντας με το δικό μας ρεμπέτικο τραγούδι. Και τα δύο αντιμετωπίστηκαν εχθρικά από την αστική τάξη και πολεμήθηκαν όσο κανένα άλλο είδους τραγουδιού και τελικά επιβίωσαν αποτελώντας χαρακτηριστικά στοιχεία της μουσικής κουλτούρας των δύο λαών.
 

Η υπόλοιπη βραδιά ήταν ομολογουμένως μαγευτική, με την παρουσία της Patricia Malanca να γεμίζει τη σκηνή και το θέατρο με την μελωδική φωνή της, την κίνηση της και  τα πολιτικά της σχόλια για την πολιτική κατάσταση στη χώρα της, ενδιάμεσα στα τραγούδια της. 
  
Γεμάτη ζωντάνια και πάθος συνεπήρε το κοινό με την θετική της ενέργεια και πέρασε ένα μήνυμα αισιοδοξίας μιλώντας για την ανάκαμψη του Αργεντίνικου λαού σε πείσμα των διεφθαρμένων μέσων ενημέρωσης και των μεγάλων συμφερόντων. Η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και ο λαός πρέπει να τα καταφέρει. Το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στις εκλογές μας συγκλόνισε, είπε η ταλαντούχα καλλίτεχνις, και αυτό το όχι πρέπει να είναι η αρχή μιάς αλλαγής.  Μαζί της τραγούδησε ο επίσης Αργεντίνος Lucio Arce  ο οποίος συνόδευσε την Patricia Malanca με την κιθάρα του και δήλωσε ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση του κοινού. Στην βραδιά χόρεψαν και συνόδευσαν στο τραγούδι Αργεντινοί καλλιτέχνες από το casa Argrentina και επίσης χόρεψε η Αργυρώ Φρουζάκη.

                                                                                 
Το κοινό συμμετείχε και αποθέωσε τους καλλιτέχνες γοητευμένο από την Αργεντίνικη κουλτούρα, εισπράτοντας τη φλόγα και το πάθος τους.

Στην εκδήλωση χορηγός επικοινωνίας ήταν το www.nlpradio.gr και Ο ΠΑΛΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου