Ακούστε μας Live





Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Rockwave Festival 2η ημέρα 19/07


Μετά από τον επιτυχημένο εορτασμό των 20 χρόνων του μουσικού φεστιβάλ-θεσμού της
χώρας μας, το καλοκαίρι του 2015 με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Black Keys, Robbie Williams, Judas Priest, Prodigy, Manu Chao), το Rockwave Festival ανανεώνει το ραντεβού του με το ελληνικό κοινό για την Κυριακή 5 Ιουνίου του 2016 (1η ημέρα του φεστιβάλ).

Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σήμερα, το Rockwave συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να αποτελεί μια όαση στα μουσικά δρώμενα της χώρας.

Συνεχίζοντας λοιπόν την επιτυχημένη περσινή του πορεία, την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης για το 2016, το φεστιβάλ φέρνει στη σκηνή του Terra Vibe ονόματα όπως τους: The Last Shadow Puppets, στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα και Dropkick Murphys και Τurbonegro
επίσης για πρώτη φορά στη χώρα μας, τους Έλληνες The Callas, καθώς και το συγκρότημα των Whereswilder. Ακόμα, στο line-up της πρώτης ημέρας θα δούμε τους SuedeThe Subways και Despite Everything.

Παράλληλα, η Lana Del Rey επιστρέφει ως headliner τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, Τρίτη 19 Ιουλίου. Μαζί της οι Allah-Las και η Lisa Mitchell.


  • 1η ημέρα 5/06
TERRA STAGE
The Last Shadow Puppets
Suede
The Subways
The Callas
Whereswilder

VIBE STAGE
Dropkick Murphys
Turbonegro
Despite Everything
Wish Upon A Star

The Last Shadow Puppets

Η σύμπραξη των Alex Turner (Arctic Monkeys) & Μiles Kane (The Rascals & solo project) μαζί με τους James Ford (Simian Mobile Disco, Simian), και Zach Dawes (Mini Mansions) υπό το όνομα Last Shadow Puppets, αντιμετωπίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό, έως ότου κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος και ο ενθουσιασμός μετατραπεί σε παραλήρημα. The Age of the Understatement ο πρώτος τους δίσκος και η αγγλική indie rock έβρισκε στο πρόσωπο τους, τους νέους της Μεσσίες. 
Συλλέκτες βραβείων και επιτυχιών έγιναν γρήγορα το νέο αγαπημένο rock group του κοινού.

Το Standing Next to Me παίχτηκε παντού και έγινε το ηχητικό σήμα κατατεθέν του group, με εκατομμύρια ακροάσεις ανά τον κόσμο, ενώ το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου και το My Mistakes Were Made for Youακολούθησαν καθιερώνοντας τους στις πρώτες επιλογές djs και παραγωγών παγκοσμίως. Οκτώ χρόνια μετά τα μέλη των Last Shadow Puppets κυκλοφορούν νέο δίσκο, μπαίνοντας σε κάθε λίστα με τα πολυαναμενόμενα albums του 2016. Everything you’ve come to expect o τίτλος του δίσκου και Bad Habits το πρώτο single το οποίο υποδέχθηκαν με θεαματικό τρόπο κοινό και charts σε ολόκληρο τον κόσμο, την ώρα που οι μουσικόφιλοι αδημονούν για τη full length κυκλοφορία. Το συγκρότημα θα βρεθεί στη σκηνή του Rockwave στο πλαίσιο της περιοδείας του για την κυκλοφορία του νέου δίσκου.

Dropkick Murphys
Οι Dropkick Murphys είναι το Celtic punk θα πουν κάποιοι και το celtic punk είναι οι Dropkick Murphys. 

Σχηματίστηκαν το 1996 στη Μασαχουσέτη και 2 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους, θρυλικό πλέον δίσκο Do or Die. H φυγή του Mike McColgan έφερε τον Al Barr πίσω από το μικρόφωνο και το δεύτερο studio album τους Gang’s All Here. Πιο κοντά στο hardcore και το street punk λοξοκοιτώντας από τη μία στους Clash και τους RAMONES και από την άλλη στους Pogues και τους Dubliners o δίσκος αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς.

Ανήκουν στα ελάχιστα groups που κάθε τους κυκλοφορία ήταν εξαιρετική και συνεπής με όσα πρεσβεύει το συγκρότημα. Το Τhe Meanest of All Timesαγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους fans με το Johnny I hardly knew ya να τραγουδιέται από χιλιάδες οπαδούς, ενώ και ο πιο πρόσφατος δίσκος Signed and Sealed in Blood μας χάρισε το Rose Tattoo για να συνοδεύει τα βράδια μας.

Οι Dropkick Murphys δεν έκρυψαν ποτέ την αγάπη τους για την εργατική τάξη, την στήριξη τους σε αυτή, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν πλάι σε κοινωνικές ομάδες όταν εκείνες διεκδικούσαν στοιχειώδη δικαιώματα. 

O Ken Casey (μπάσο, φωνή) ιθύνων νους του συγκροτήματος έχει καταφερθεί πολλές φορές κατά του φασισμού και του ναζισμού, αποδεχόμενος την πολιτική χροιά κάποιων εκ των τραγουδιών τους.

SUEDE
Από τα σπουδαιότερα και πλέον πετυχημένα βρετανικά συγκροτήματα της ιστορίας είναι οι Suede. 
Mε το ολοκαίνουριο album Night Thoughts  στις αποσκευές τους οι Suede περιοδεύουν και πάλι, συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του πλανήτη, κάνοντας στάση και στο Rockwave. O Bret Anderson και η παρέα του ιδρύθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, κυκλοφορώντας το 1993 τον πρώτο επίσημο δίσκο τους, που είχε το όνομα τους. Ακολούθησε ένα σερί εξαιρετικών δίσκων (Dog Man Star, Coming Up, Head Music) και το κύκνειο άσμα τους πριν την διάλυση τους το 2003, το A New Morning. "Indie" μεσσίες χαρακτηρίστηκαν από μερίδα του Τύπου, με το φανατικό τους κοινό να παρακαλά για την επανένωση τους, η οποία ήρθε κάποια χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2010 και συνοδεύτηκε με την κυκλοφορία τουBloodsports  και χαράς ευαγγέλια για τους fans τους.

THE SUBWAYS
Άγγλοι όπως μαρτυρά και το όνομα τους, οι The Subways σχηματίστηκαν το 2002 από τους Billy Lunn (κιθάρα, φωνή), Charlotte Cooper (μπάσο, φωνή) και Josh Morgan (drums) και αποτελούν ένα από τα πλέον δραστήρια σχήματα της βρετανικής ροκ σκηνής. Με τέσσερις δίσκους στο ενεργητικό τους το συγκρότημα από το Welwyn Garden City του Hertfordshire συνεχίζει εδώ και 13 χρόνια το θορυβώδες έργο του μπολιάζοντας το rock n roll πνεύμα με τις πανκ λονδρέζικες καταβολές. Οι δύο πρώτοι δίσκοι τους Young for Eternity &All or Nothing έκρυψαν στις νότες τους όλη τη δίψα και την ένταση του συγκροτήματος. Το Rock n Roll Queen μπήκε στη λίστα με τα πιο cool τραγούδια όλων των εποχών, ντύνοντας με τους ήχους του το Rock N Rollaτου Guy Ritchie, μετατρέποντας τους The Subways στους μουσικούς ήρωες μιας νέας γενιάς. Money and Celebrity & The Subways ακολούθησαν για τους The Subways οι οποίοι δεν παρέκκλιναν ποτέ του rock n roll ονείρου τους. 

DESPITE EVERYTHING
«Γεννήθηκαν» το 2009 και έκτοτε δίνουν στην Punk rock ελληνική σκηνή πολλούς λόγους να χαμογελά και να αισθάνεται ζωντανή. Despite Everything το όνομα τους και αυτά τα χρόνια μετρούν πάνω από 300 shows σε 30 χώρες και 3 ηπείρους. Ένα full length album με τον τίτλο Dawn of Chorus δύο 7'' EP's, In Desperate Times (2009) και With My Bear Hands (2010), καθώς και ένα 10” split (2011) με τους INxSANE από την Σλοβενία συμπληρώνουν την δισκογραφική πορεία του συγκροτήματος που υπάρχει για να παίζει επί σκηνής.

Τurbonegro
Η μουσική τους έχει χαρακτηριστεί Death Punk, ενώ οι ίδιοι μετρούν πάνω από 25 χρόνια στην συναυλιακή τους πλάτη και μια δισκογραφία που έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς.

Από τις πρώτες άγουρες και ωμές ηχητικές στιγμές του Hot Cars and Spent Contraceptives και του Ηelta Skelta, μέχρι τα ιερά ευαγγέλια του Death Punk, Ass Cobra και Apocalypse Dudes, οι Νορβηγοί έδωσαν την ευλογία τους σε ανίερα ρεφρέν που έκλειναν το μάτι στη σοβαροφανή πλευρά του rock 'n' roll. 

Ακολούθησε η δεύτερη ενεργή περίοδος από το 2003 και έπειτα, όπου κάθε ενημερωμένος dj όφειλε στον εαυτό του να βάλει ένα Turbonegro τραγούδι και να εκτραχυνθεί η ατμόσφαιρα. Get it On, I Got Erection All my Friends Are Dead, Fuck the World, έως και το πρόσφατο You Give Me Worms μοιάζουν μόνο σαν μια μικρή αφορμή για αυτό που θα ακολουθήσει στο TerraVibe.

The Callas
Οι The Callas είναι οι Άρης Ιωνάς, Λάκης Ιωνάς, Χρυσάνθη Τσουκαλά και Μαριλένα Πετρίδου. Μουσική, σινεμά, artworks, περιοδικά, καλλιτεχνικά events και shows, υπό την artistic επιτήρηση των Άρη και Λάκη Ιωνά.

Έχουν συνεργαστεί επί σκηνής με: Thurston Moore, Lee Ranaldo, The Brian Jonestown Massacre, Ty Segall, Grinderman και φέτος επιστρέφουν με τη νέα τους δισκογραφική δουλειά Half Kiss Half Pain σε παραγωγή του Jim Sclavunos, για δεύτερη φορά μετά την πολύ πετυχημένη συνεργασία τους στο προηγούμενο album τους, Am I Vertical?.

Πολυρυθμικές μουσικές, post punk μπασογραμμές, κοφτές κιθάρες, no wave ξεσπάσματα, αστικά psyche συμπλέγματα, αλλά και μελωδίες με μεσογειακό άρωμα συνθέτουν το πολύπλευρο μουσικό προφίλ του Half Kiss Half Pain.

Δέκα κομμάτια με αναφορές και επιρροές που είναι εξίσου ποικίλες και παρανοϊκές, καθώς συνυπάρχουν στοιχεία από: τον Syd Barrett, τo Night of The Hunter, τον Mike Kelley και τους Sonic Youth, τα αυγά, τα μακαρόνια και τα hot dog, παραμύθια με φυτά που μιλάνε, τον ερωτισμό του Bataille και τον αισθησιασμό του Balthus, το Nouveau Roman και τον ανατολίτικο εξωτισμό.

Whereswilder
Δεν είναι λίγα τα συγκροτήματα που στρέφουν το βλέμμα και τα αυτιά τους στην ψυχεδέλεια των 60s και των 70s δηλώνοντας εραστές της σκηνής και της μουσικής τους. Κάποιοι συγκαταλέγουν και τους Whereswilder σε αυτά, οι οποίοι μας συστήθηκαν δισκογραφικά με το album Yearling από την Six Dogs Records.

To συγκρότημα με το παραφρασμένο εκ του παιχνιδιού Where Is Waldo όνομα, δεν συγκαταλέγεται αδίκως στα πιο ενδιαφέροντα της γενιάς του. Με έναν ήχο τομή ανάμεσα στο stoner rock και την 60s ψυχεδέλεια και αγαπημένα συγκροτήματα κατά δήλωση του γκρουπ τους The Beatles, Cream, White Denim, Tame Impala οι Whereswilder γυρίζουν κάθε σκηνή της χώρας και επικοινωνούν τη μουσική τους και τον ήχο τους.

Wish Upon A Star
Οι Wish Upon A Star κυκλοφόρησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο την τρίτη τους δουλειά με τίτλο Through Thick and Thin. Το ύφος της μπάντας κινείται σε όλο το φάσμα του punk rock, επηρεασμένο κυρίως από τον μοντέρνο αμερικάνικο ήχο αλλά και την μελωδικότητα του καλιφορνέζικου punk των 90s. Έχοντας στο ενεργητικό τους πολλά live στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε άκρη της Ευρώπης οι Wish Upon A Star ετοιμάζονται για την 6η ευρωπαϊκή τους περιοδεία το φθινόπωρο του ’16.

  • 2η ημέρα 19/07
Lana Del Rey
Ιέρεια της Hip, έτσι χαρακτήρισαν πολύ την Lana Del Rey, η οποία συστήθηκε στον περισσότερο κόσμο, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και ένα στεφάνι πλεγμένο με λουλούδια, τραγουδώντας πως γεννήθηκε για να πεθάνει (video clip του Born to Die). Λίγο αργότερα ήρθε το clip του Video Games και όλοι πλέον ξεκίνησαν να μιλούν για το φαινόμενο Lana Del Rey, την νέα βασίλισσα των social media.

Με ένα προκλητικό καλλιτεχνικό προφίλ που ανέφερε σαν επιρροές της την Britney Spears και τον Kurt Cobain και την ίδια να αυτοσυστήνεται σαν "gangsta" Nancy Sinatra τα φώτα της δημοσιότητας πέσανε πάνω της και η μουσική βιομηχανία υποκλίθηκε μποραστά της, καθώς αναζητούσε εναγωνίως ένα pop είδωλο που δεν ήταν pop.

Mε τέσσερις δίσκους που μονοπωλούν μουσικά βραβεία και υποψηφιότητες και τον πιο πρόσφατο εξ’ αυτών Honeymoon  να ικανοποιεί το fan base της που αριθμεί χιλιάδες ανά τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα, για την οποία τρέφει μεγάλη αγάπη η Lana De Rey επιστρέφει στο TerraVibe και το Rockwave Festival.

Allah- Las
Στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 2008 σχηματίστηκαν οι Allah- Las ξεκινώντας το μουσικό τους ταξίδι. Οι Matthew Correia, Spencer Dunham, Miles Michaud & Pedrum Siadatrian γνωρίστηκαν, ενώ δούλευαν, στο θρυλικό δισκάδικο Amoeba στην Sunset Boulevard προβάροντας τα πρώτα τους τραγούδια στην γειτονιά τους. Ο χρόνος πέρασε και μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου τους το 2012 ακολούθησε το 2014 το album Worship the Sun με τους Allah- Las να μας σερβίρουν την ιδιαίτερη μουσική τους, ένα κράμα folk καταβολών, garaze ήχων και vintage pop αισθητικής. To Tell me, what’s on your mind  έγινε το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος, απογειώνοντας την καριέρα τους, δημιουργώντας παράλληλα μια σχέση αγάπης με το ελληνικό κοινό.

Lisa Mitchell
H Αυστραλή ερμηνεύτρια Lisa Mitchell, είναι ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις καλλιτεχνών που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια από την μακρινή ήπειρο με την καριέρα της να μην περιορίζεται στα όρια αυτής. Σε ηλικία μόλις 19 ετών κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο υπό τον τίτλο Wonder με το Neopolitan Dreams να γίνεται αμέσως το πλέον αναγνωρίσιμο τραγούδι της. Ακολούθησε η κυκλοφορία του Bless this messγια να αποδείξει πως η Lisa Mitchell θα απασχολήσει τα μουσικά δρώμενα για πολλά χρόνια ακόμη.

Τιμές εισιτηρίων 1ης ημέρας
Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 42€
Ταμείο: 45€

Tιμές εισιτηρίων 2ης ημέρας
Στην πρώτη φάση της προπώλησης τα εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 36€
Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 39€
Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 42€
Τα εισιτήρια διακεκριμένης ζώνης, μπροστά στη σκηνή (Golden Standing Tickets) θα κοστίζουν 60€
Τα V.I.P. εισιτήρια θα κοστίζουν 60€
Ταμείο: Τα εισιτήρια γενικής εισόδου θα κοστίζουν 45€
Τα εισιτήρια διακεκριμένης ζώνης, μπροστά στη σκηνή (Golden Standing Tickets) θα κοστίζουν 60€
Τα V.I.P. εισιτήρια θα κοστίζουν 60€ (Με κάθε V.I.P. εισιτήριο θα δίνεται μια αφίσα της συναυλίας και ένα συλλεκτικό πάσο, το οποίο θα παραλαμβάνεται στο TerraVibe την ημέρα του show) (Με την αγορά τριών V.I.P. εισιτηρίων, θα δίνεται και ένα V.I.P. Parking Pass)

Σημεία προπώλησης:
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), tηλ.210 3608366
Θεσσαλονίκη
Musicland, Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου