Ακούστε μας Live





Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΚΑΣ: " Προσωπικά, προσπαθώ να είμαι όσο πιο αυστηρός γίνεται με τον εαυτό μου σε όλους τους τομείς και ειδικά στη μουσική."



1.Γιώργο από πόσα μέλη αποτελείστε και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός από εσάς στην
μπάντα;

Το σχήμα αποτελείται από 4 μέλη: τον Νίκο Βαφείδη στα τύμπανα, τον Γιώργο Δούλκα στο μπάσο και τα φωνητικά, τον Διαμαντή Καραγιαννακίδη στα πλήκτρα και το programming και εμένα στην κιθάρα και τη φωνή.

2.Γεννήθηκες με το “μικρόβιο” της μουσικής και ασχολείσαι με αυτό από μικρή ηλικία, ή είναι κάτι που ανακάλυψες αργότερα;

Πιστεύω ότι γεννήθηκα με αυτό, ωστόσο πέρασαν κάποια χρόνια μέχρι να σιγουρευτώ ότι υπάρχει. Μέχρι τα 11 μου, η ασχολία μου με τη μουσική περιοριζόταν σε ότι κάναμε στο σχολείο, μετά έπιασα την κιθάρα και άρχισαν να γίνονται όλα πιο συνειδητά.

3.Κεφάλαιο δισκογραφία δισκογραφικά ετοιμάζεται κάτι;

Υπάρχει αρκετό δικό μου υλικό, το οποίο θα ξεκινήσω να παρουσιάζω πολύ σύντομα, πρώτα με τη μορφή μεμονωμένων τραγουδιών στο internet και μετά από λίγο καιρό θα κυκλοφορήσον όλα μαζί και σε δίσκο.

4.Τι ρόλο έχει η αυτοκριτική στη ζωή και τη δουλειά σου; Είστε αυστηρός?

Η αυτοκριτική είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή και τη δουλειά όλων μας. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε όμως, είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται, να μην είναι κατακριτικός, αλλά εποικοδομητικός και να έχει μόνο σκοπό την προσωπική βελτίωση και εξέλιξη. Προσωπικά, προσπαθώ να είμαι όσο πιο αυστηρός γίνεται με τον εαυτό μου σε όλους τους τομείς και ειδικά στη μουσική. Είναι κάτι που με κάνει καλύτερο και με προστατεύει από το να παρουσιάζω μέτρια και ημιτελή αποτελέσματα. Οτιδήποτε σκοπεύω να μοιραστώ, πρώτα περνάει από το δικό μου φίλτρο και μικροσκόπιο και μετά το αφήνω να βγει προς τα έξω. Είναι κάτι που, πιστεύω, οφείλουμε να κάνουμε όλοι, μιας και είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε ένα επίπεδο στη ζωή μας και να προστατεύσουμε τους εαυτούς και το πνεύμα μας από τον οχετό φθήνιας που μας περιβάλλει.

5.Πόσο εύκολο είναι να υπάρχει σύμπνοια απόψεων σε ένα συγκρότημα;

Απόλυτη σύμπνοια σε ένα συγκρότημα δε γίνεται να υπάρχει και θεωρώ ότι αυτό είναι καλό, γιατί μέσα από την υγειή τριβή των μελών βγαίνει το κάτι παραπάνω, βάζοντας ο καθένας κάτι από τον εαυτό του.  Πιστεύω όμως, ότι δεν είναι δύσκολο να υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής και ότι με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ένα αυτόματο φιλτράρισμα των μελών, οπότε τελικά η απαραίτητη σύμπνοια έρχεται. Το βασικότερο είναι να υπάρχει ομαδικότητα και ισορροπία στις σχέσεις των μελών, ωραίο κλίμα on και off stage και να αφήνει ο καθένας τον εγωισμό του στην άκρη.  Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.

6.Ποια ήταν η ποιο δύσκολη στιγμή σου ως σήμερα;

Όπως τις πιο πολλές φορές, η μεγάλη δυσκολία είναι τα πρώτα βήματα και το να βρεις τον τρόπο που θέλεις να κινηθείς, μιας και δεν υπάρχει περπατημένη οδός, αφού κάθε καλλιτέχνης είναι διαφορετική περίπτωση. Το σημαντικό είναι να μην τα παρατάς ποτέ, να ξεπερνάς τα εμπόδια και να συνεχίζεις να ψάχνεις και να ψάχνεσαι.

7.Από live εμφανίσεις ετοιμάζεις κάτι;

Από live εμφανιζόμαστε κάθε Τετάρτη στο stage του Blue Barrel, στη Θεσσαλονίκη, σε διάφορες πόλεις της επαρχίας και ετοιμάζουμε και κάποιες εμφανίσεις στην Αθήνα. Για όλα προφανώς θα υπάρξει η αντίστοιχη διακυκτιακή και ραδιοφωνική ενημέρωση.

8.Σε ποια από τα Social Media θα μπορούσαμε να σας ακολουθήσουμε;

Μπορείτε να με βρείτε στα παρακάτω:
YouTube: George Fokas  - www.youtube.com/c/georgefokasgr
Facebook Page: Γιώργος Φωκάς/George Fokas -  www.facebook.com/GeorgeFokas.gr
Instagram: George Fokas - www.instagram.com/georgesfokas
Twitter: George Fokas - https://twitter.com/GeorgeFokasGr

9. Ποιο ήταν το καλύτερο σχόλιο που σου έχουν κάνει;

Το καλύτερο σχόλιο που μου έχουν κάνει είναι: "μας εμπνέεις, συνέχισε έτσι". Πιστεύω ότι πέρα από την καλή φωνή, το δυναμικό performing, το καλό σχήμα και τα ωραία τραγούδια, το πιο σημαντικό είναι να μπορείς να αποτελείς έμπνευση για κάποιους και να μεταδίδεις τη δική σου σπίθα σε αυτούς.  Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της μουσικής και της τέχνης: να παίρνεις και να δίνεις ερεθίσματα, να μοιράζεσαι συναισθήματα, να καλλιεργείς το πνεύμα σου, να εξερευνείς τον εαυτό σου και τον κόσμο και να βγαίνεις απ' όλη αυτή τη διαδικασία λίγο καλύτερος από πριν. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου