Ακούστε μας Live





Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Κλέλια Χαρίση μία από τις πιο Σπουδαίες Ελληνίδες στο χώρο της Ελληνικής Ποίησης!


Κλέλια Χαρίση είναι δημοσιογράφος, ποιήτρια και το πρόσωπο της εκστρατείας «Κίνηση
Μαστ» για τον καρκίνο του μαστού της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Τα πρώτα της βήματα στην ποίηση ενουσιώθηκαν στη συλλογή “Στέγη Αναζητήσεων“, η οποία προκάλεσε αίσθηση στους ποιητικούς κύκλους, και όχι μόνο. Η δεύτερη ποιητική συλλογή της με τίτλο «Μετανάστης η Ελπίδα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οστρια. Κόρη του γνωστού πρώην μπασκετμπολίστα Χαρίση με ιταλικής καταγωγής μητέρα, η Κλέλια στην οπτική επαφή και στην πρώτη συζήτηση δεν προδιαθέτει για το ταλέντο της στην ποίηση.
Η Κλέλια γεννήθηκε στην Ιταλία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικά στη Φερράρα της Ιταλίας και Ειδική Φυσική Αγωγή στο Α.Π.Θ. Ξεκίνησε την καριέρα της στη δημοσιογραφία το 2007 ως κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής “Αποστολή” στην ΕΡΤ3. Το βιογραφικό της, τουλάχιστον εντυπωσιακό. Μεταξύ άλλων: συνεργασίες με την ΕΡΤ3 όπως το τηλεπαιχνίδι γνώσεων “ΘΕΣτηΝΙΚΗ” (2013) που παρουσίασε, και ο “Ποδηλάτης του κόσμου” (2016). Εξίσου σημαντική ήταν και η συνεργασία της με την τηλεόραση του ΑΛΦΑ ως Διευθύντρια και Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού σταθμού Παλμός 96,5 Θεσσαλονίκης και του τηλεοπτικού Channel 9 αλλά και η συμμετοχή της στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”. Παράλληλα αρθρογράφησε σε σημαντικές εφημερίδες όπως το Παρασκήνιο και η Ελευθεροτυπία.
Όταν αναγνώστηκε δημόσια ποίημά της στο ραδιόφωνο, και ζητήθηκε από τους ακροατές να απαντήσουν ποιος το έγραψε, οι απαντήσεις περιελάμβαναν τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Χριστιανόπουλο!
Η Κλέλια, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, ακολούθησε τα δύσκολα αλλά δημιουργικά και ανταποδοτικά, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές τους, όπως λέει, βήματα της δημοσιογραφίας.



“Το επάγγελμα του δημοσιογράφου, αποτελεί μια διαρκή ενασχόληση με τον κόσμο της καθημερινότητας, των ιδεών, του πολιτισμού, της τέχνης , των γραμμάτων, της πολιτικής, της επιστήμης… Είναι σαν να είσαι ένας δρομέας που άλλοτε αγωνίζεται στο στίβο ενός σταδίου , και άλλοτε σ’έναν δύσβατο και ανώμαλο δρόμο μεγάλων αποστάσεων! Ιεραρχία και επίπεδα σαφώς υπάρχουν, αφού υφίσταται ο κύριος σκοπός: η εξέλιξη!”, εξηγεί η ίδια.


Oμηρικά τα Έπη της ζωής μας, δε λέω,
πες μου όμως… αν τελικά,
η Ιθάκη είναι μέρος του μύθου,
ή αν η αλήθεια πραγματεύεται το μύθο της,
ανάμεσα σε Τρωικούς πολέμους Νιάτων-Εμπειρίας.

Τον Μάϊο του 2017 , η ποίησή της μπαίνει στον 29ο Τόμο της “Μεγάλης Εγκυκλοπαίδειας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα” του ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ (Ά Χρυσό Μετάλλιο Παιδείας).Επίσης είναι και Διευθύντρια λόγου και τέχνης Unesco Πειραιώς και Νήσων. 
Τον Ιούλιο του 2017, εν όψει της συμπλήρωσης 90 χρόνων από τις Δελφικές εορτές του Άγγελου Σικελιανού, θα συμμετάσχει με ποίησή της σε συναυλία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου