Ακούστε μας Live





Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ!

Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ!


Η Εταιρεία Θεάτρου Ναυτίλος παρουσιάζει το έργο της Μαργαρίτας Φρανέλη
Παρουσίαση - Κριτική


Παίζουν: Ηλέκτρα Γεννατά, Μαρία Θρασυβουλίδη

(Εκδόσεις Πατάκη, 2009) 
Όταν η κόρη «γνώρισε» την μάνα… ήταν πάρα πολύ αργά!

Είχε γίνει πλέον σαν κι αυτήν!


Οι επιρροές και τα στερεότυπα της μέσης κοινωνικά οικογένειας,  που θέτουν τους φραγμούς, τις αναστολές, τα πρέπει και περιορίζουν τα θέλω.

Είτε καλώς είτε κακώς μεγαλώνουμε ανάμεσα σε αόρατα κάγκελα, πίσω από τα οποία γινόμαστε πότε καλύτεροι, πότε χειρότεροι αλλά ποτέ δεν γινόμαστε… εμείς! Πάντα σε όλη μας την ζωή κουβαλάμε τα βιώματα των παιδικών μας χρόνων κι όσο απλοϊκό κι αν ακούγεται ή γράφεται και μάλιστα επανειλημμένα, είναι κάτι πραγματικό και αναπόφευκτο.

Αυτό είναι απόλυτα εμφανές  στην παράσταση «Κι εγώ δεν σ’ αγαπώ μαμά!» στην οποία περιγράφονται τα αδιέξοδα, οι ασυνεννοησίες, το χάσμα των γενεών, οι καταπιέσεις και οι εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις  των  προτύπων, μέσα από ένα  προσωπικό παραλήρημα μιας «βασανισμένης» κοριτσίστικης ψυχής, εξαιτίας της ψυχαναγκαστικής και αυστηρής της μητέρας.
Το προστατευτικό αμυντικό τοίχος της προσωπικότητας της, χαρακτηριστικά  διάτρητο στο πέρασμα του χρόνου, οδηγεί σταθερά τα βήματα στην ίδια ακριβώς αφετηρία,  όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα χρειαστεί να  διαχειριστεί η ίδια  τα αντίστοιχα θέματα.

Γιατί όλα όσα έχει μάθει σ’ αυτήν την ηλικία, είναι  ο «μπούσουλας»… η πεπατημένη… η μπροσούρα  και τα χαρτογραφημένα νερά, απ’ όπου κουβαλώντας τα παραμάσχαλα, θα διαλέξει να περάσει συνήθως, μέσα από όσες  παρόμοιες ή και νέες καταστάσεις χρειαστεί ν’ αντιμετωπίσει στην ζωή της.

Η παράσταση δίχως  να διεκδικεί ή έστω να προσπαθήσει να διεκδικήσει δάφνες λογοτεχνίας, με απλό, σαφή και καθαρό λόγο, αναφέρεται σε καθημερινά θέματα, προβλήματα, διλήμματα που χωρίς προστριβές γίνονται αποδεκτά από τον ήδη διαπλασμένο παιδικό χαρακτήρα ο οποίος έχει μάθει να μην αντιδρά αλλά απλά να αφομοιώνει, προσπαθώντας έτσι να εκμαιεύσει την αγάπη και την προσοχή της μητέρας της. Μάταια όμως γιατί δεν καταφέρνει ποτέ να αποσπάσει την προσοχή της από τις δικές της ενασχολήσεις και τελειομανίες. 

Έτσι η τελική  διαμόρφωση του χαρακτήρα είναι τέτοια, ώστε γίνεται ο πλοηγός που καθοδηγεί την πορεία της, η παρέα που συντροφεύει τις μέρες της και ενίοτε η λυχνία που άλλοτε  φωτίζει κι άλλοτε σκοτεινιάζει στις νύχτες της !


Διασκευή - Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνικά - Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Επιμέλεια κίνησης: Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Τεχνικός σύμβουλος: Στάθης Γαλαζούλας
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζαφείρης - Στάθης Γαλαζούλας
Teaser: Γιάννης Ζαφείρης - Θανάσης Χαλκιάς
Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη – Κωνσταντίνος Πλατής

Παραστάσεις: Από Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, έως Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 9:30μ.μ. & Κυριακή στις 7:00μ.μ.

Διάρκεια: 70΄(χωρίς διάλειμμα)

Χώρος: Σκηνή Black Box/Επί Κολωνώ
  • Ναυπλίου 12 & Λενορμάν 94, Κολωνός, Στάση Μεταξουργείο
  • Τηλέφωνο: 2105138067
  • Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 12€, Φοιτητικό/ Ανέργων 8€, Ατέλειες 5€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου