Ακούστε μας Live





Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

« Μουσικός Περίπατος στις Αυλές του Χρόνου»

    



Την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 17:00 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου στα πλαίσια μουσικοχορευτικής παράστασης από το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου.


Πιο συγκεκριμένα, νεαροί σπουδαστές του τμήματος Μουσικοκινητικής Αγωγής και της Παιδικής Χορωδίας προετοίμασαν τραγούδια και χορογραφίες για μικρούς και μεγάλους.
Όχι μόνο γονείς αλλά και όλοι οι καλεσμένοι απόλαυσαν την παράσταση ενώ είχαν την δυνατότητα να τραβήξουν φωτογραφίες με τα παιδιά και να χορέψουν μαζί τους επί σκηνής.


Μέσα από το πολιτιστικό γεγονός αυτό, υπήρξε το ηθικό δίδαγμα και το έναυσμα ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι να παρακινηθούν για ενασχόληση με τη μουσική. Είναι άλλωστε γνωστό πως η μουσική «ευφραίνει την καρδίαν».


Η Δασκάλα Μουσικής, Ιουλία Μιχαηλίδου ήταν διατεθειμένη να μας μιλήσει για την οργάνωση της συναυλίας και να μας μεταλαμπαδεύσει το μικρόβιο της πολιτιστικής κουλτούρας.


Σύμφωνα με τα λεγόμενά της , ο τίτλος της συναυλίας, «Μουσικός Περίπατος στις Αυλές του Χρόνου» είναι εμπνευσμένος από την εποχή του μπαρόκ, περνά σε όλες τις περιόδους της μουσική έως σήμερα. Τα κομμάτια παίζονταν τότε στις μεγάλες αυλές των βασιλιάδων.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια , στο τέλος της συναυλίας οι καλεσμένοι παρακολούθησαν τις λεγόμενες «πλατείες», ένα ξεχωριστό κομμάτι με μουσική, χορό που συνάντησε μεγάλη έφεση και αποδοχή στην Ευρώπη.


Οι νεαροί μουσικοί ήταν παιδιά ηλικίας από 3 έως και 7 χρονών. Επίσης δήλωσε: « στόχος μου είναι να τους καλλιεργήσω την αγάπη γι’ αυτήν την όμορφη τέχνη, να τους δώσουμε μία διέξοδο στην ζωή τους και στην καρδιά τους για ν’ ασχοληθούν με κάτι όμορφο».


Τα κομμάτια που παίχτηκαν είναι παγκοσμίως γνωστά, κομμάτια χωρίς λόγια. Πρόκειται για ορχηστρικά τραγούδια που συνέθεσαν μεγάλοι μουσικοί συνθέτες της ιστορίας.


Τέλος τα παιδιά που ενδιαφέρονται να γραφτούν στην χορωδία του Δήμου Περιστερίου δεν χρειάζεται να έχουν ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουν μέσα τους την αγάπη για τη μουσική.


Πληροφορίες – εγγραφές στη Γραμματεία του Ωδείου καθημερινά τις ώρες 13:00 – 20:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5783260 – 261


Συντάκτρια η Αφροδίτη Καλαμάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου