Ακούστε μας Live





Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ενθουσίασαν χορός και κίνηση στο 2ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα του Δήμου Ιλίου




Με το μήνυμα ότι η μουσική είναι μια πανανθρώπινη γλώσσα που συντονίζει πνεύμα, σώμα και ψυχή και δε γνωρίζει σύνορα, πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα, στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής.

Συγκροτήματα από Συλλόγους και κοινότητες ξένων χωρών απέδωσαν εξαιρετικά χορούς από Αίγυπτο, Αρμενία, Ουκρανία, Γαλλία, Ιταλία, Γεωργία, καταδεικνύοντας τη μοναδική ικανότητα του χορού να δημιουργεί σχέσεις επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Την Ελλάδα εκπροσώπησε το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ιλίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκε ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της CID-UNESCO Άλκης Ράπτης για τη συμβολή του στη διάδοση και διάσωση παραδοσιακών χορών από όλο τον κόσμο ενώ την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Γ.Γ. του Συμβουλίου Θανάσης Καλατζής.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η ιδέα για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ στηρίχθηκε στη βαθιά πεποίθηση ότι η μουσική αρχίζει εκεί που σταματούν οι δυνατότητες της γλώσσας. Σήμερα, εξελίσσεται σε έναν ακόμα πολιτιστικό θεσμό που ξεπερνά τα σύνορα της πόλης και της χώρας, συμβάλλοντας στη διαρκή προσπάθειά μας για ποιοτικές εκδηλώσεις που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα χορευτικά συγκροτήματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, το Διεθνές Συμβούλιο Χορού για την πολύτιμη βοήθειά του, τις υπηρεσίες του Δήμου και όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης».
 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου