Ακούστε μας Live





Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΝΤΟΥΛΙΤΛ

ΑΠΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  
ΑΠΟ ΤΗΝ TULIP  ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Επική περιπέτεια φαντασίας
Πρωταγωνιστούν Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μάικλ Σιν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζον Σένα, Χάρι Κολέτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Φράνσις ντε λα Τουρ, Κάρμεν Ετζόγκο, Ρέιφ Φάινς, Σελίνα Γκόμεζ, Τομ Χόλαντ, Ράμι Μάλεκ, Κουμάιλ Ναντζιάνι, Κρεγκ Ρόμπινσον, Οκτάβια Σπένσερ και η Έμα Τόμσον
Σκηνοθεσία Στίβεν Γκέιγκαν
Ιστορία Τόμας Σέφερντ
Σενάριο Στίβεν Γκέιγκαν και Νταν Γκρέγκορ & Νταγκ Μαντ
Παραγωγή Τζο Ροθ, Τζεφ Κίρσενμπαουμ, Σούζαν Ντάουνι
Εκτέλεση Παραγωγής Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σάρα Μπράντσο, Ζάκαρι Ροθ

Trailer Υποτιτλισμένο https://www.youtube.com/watch?v=OOdrjmWiPBQ
Trailer Μεταγλωττισμένο https://we.tl/t-JyrGywsNuj
Φωτογραφίες https://we.tl/t-TtY9Cw6NpK

Trailer D ή αλλιώς… οι ακροάσεις των ζώων για την ταινία!




ΑΠΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ TULIP
ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ δίνει ζωή και φρέσκια ενέργεια σε έναν από τους πιο διαχρονικούς και λατρεμένους ήρωες της λογοτεχνίας, σε αυτήν τη ζωηρή αναβίωση της κλασικής ιστορίας του ανθρώπου που μπορούσε να επικοινωνεί με τα ζώα: τον Ντούλιτλ.

Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτωρ Ντούλιτλ (Ντάουνι Τζούνιορ), ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσας Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα (Τζέσι Μπάκλεϊ) αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί. Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα.

Την αναζήτηση του Ντούλιτλ θα συνοδεύει ένας νεαρός, αυτόκλητος μαθητευόμενος (Χάρι Κολέτ) και μια τρελή κομπανία ζώων, η οποία περιλαμβάνει έναν ανήσυχο γορίλα (Ράμι Μάλεκ), μια ενθουσιώδη αλλά ανόητη πάπια (Οκτάβια Σπένσερ), μια κυνική στρουθοκάμηλο, μια αισιόδοξη πολική αρκούδα και έναν ισχυρογνώμονα παπαγάλο, ο οποίος μάλιστα εκτελεί χρέη εμπιστευτικού συμβούλου.

Στην ταινία συμμετέχουν οι: Αντόνιο Μπαντέρας, Μάικλ Σιν (The Queen), Τζέσι Μπάκλεϊ, Ράμι Μάλεκ, Οκτάβια Σπένσερ, Έμα Τόμσον και ο βραβευμένος με Oscar® Τζιμ Μπρόουντμπεντ. Ακούγονται οι φωνές των: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φράνσις ντε λα Τουρ, Κάρμεν Ετζόγκο, Ρέιφ Φάινς, Σελίνα Γκόμεζ, Τομ Χόλαντ και Κρέγκ Ρόμπινσον.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο βραβευμένος Στίβεν Γκέιγκαν (Syriana, Traffic), και η παραγωγή ανήκει στους Τζο Ροθ και Τζεφ Κίρσενμπαουμ (Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Maleficent), μαζί με την Σούζαν Ντάουνι (Sherlock Holmes). Η εκτέλεση παραγωγής ανήκει στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, την Σάρα Μπράντσο (Η Μούμια, Maleficent) και τον Ζάκαρι Ροθ (Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Για περισσότερα από 100 χρόνια, οι ιστορίες του Ντούλιτλ έχουν κερδίσει τη φαντασία εκατομμυρίων θεατών, μέσα από το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ο σκηνοθέτης Στίβεν Γκέιγκαν προσπαθούσε για χρόνια να μεταφέρει στον κινηματογράφο τις περιπέτειες του Ντούλιτλ, έχοντας σαν σημείο αναφοράς την κλασική ταινία του 1967 . Ο στόχος ήταν να βρεθεί η ιδανική ιστορία που θα μπορούσε να «μιλήσει» απευθείας με την παιδική φαντασία, έχοντας πάντα σαν σημείο αναφοράς την κλασική ταινία του 1967, με τον Ρεξ Χάρισον.

Η ιστορία λοιπόν εξελίσσεται μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού, το οποίο ζει μέσα σε μια οικογένεια κυνηγών. Όμως το ίδιο το αγόρι δε θέλει να κυνηγάει αλλά αντιθέτως, θέλει να σώζει τα ζώα. Η συνάντησή του με τον Ντούλιτλ θα είναι ιδανική, καθώς θα μπουν σε μια υπέροχη περιπέτεια διάσωσης και λύτρωσης, παρέα με μια παρέα απίθανων ζώων.

Θα έλεγε κανείς ότι ο Ντούλιτλ είναι ένας υπερήρωας που η δύναμή του είναι να ακούει τη γλώσσα των ζώων και να κατανοεί καλύτερα τη φύση. Πρόκειται για «υπερδύναμη» που χρειάζεται ανθρωπιά να λειτουργήσει και απευθύνεται σε αγνά, οικολογικά συναισθήματα, για ανθρώπους που έχουν όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, αυτόν που μόνο η παιδική φαντασία ξέρει και τον πλάθει.

Ο Ντούλιτλ έχει εξελιχθεί σε μισάνθρωπο που δεν τον νοιάζει τίποτα και το μοναδικό προνόμιό του να ακούει τη γλώσσα των ζώων, έχει εξελιχθεί σε συνεχή ζαλάδα από τη φλυαρία των απίθανων φίλων του… Αυτή η περιπέτεια θα κάνει τον ερημίτη και απελπισμένο Ντούλιτλ να ξαναβρεί τον εαυτό του και την ανθρωπιά του. Να ξαναβρεί την αγάπη για τη ζωή και τα χνουδωτά ζώα που τον περιβάλλουν.

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πήρε τη μεγάλη απόφαση και δέχτηκε ο «Ντούλιτλ» να είναι ο πρώτος του ρόλος μετά το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Είχε άλλωστε μεγάλη εμπιστοσύνη στους παραγωγούς Τζο Ροθ και Τζεφ Κίρσενμπαουμ και θαύμαζε τον τρόπο που μπορούσαν να αναβιώσουν κλασικά παραμύθια (Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Η Χιονάτη και ο Κυνηγός κτλ). Ο ρόλος λοιπόν άρχισε να παίρνει σχήμα γύρω από την προσωπικότητα του χαρισματικού Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος έχει την ικανότητα να μπορεί να είναι δημοφιλής σε κάθε πιθανό ηλικιακό γκρουπ. Ο βραβευμένος ηθοποιός έφερε μοντέρνα οπτική και ζωηρό πνεύμα στο χαρακτήρα, όμως του έδωσε και κάτι παραπάνω: το συναίσθημα της μοναξιάς και της απελπισίας του ήρωα ο οποίος έχει χάσει τη γυναίκα του.

Ο μικρός Χάρι Κολέτ έχει το ρόλο του Τόμι Στάμπινς, του 12χρονου μικρού αγοριού που θα βάλει τον Ντούλιτλ σε μια απρόσμενη περιπέτεια ζωής, ο οποίος μάλιστα θα αναδειχθεί σε ιδανικό μαθητή καθώς θα ανακαλύψει τις δικές του… «μαγικές» δυνάμεις. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι είδε έναν μικρό αστέρα στο πρόσωπο του Κολέτ, ειδικότερα τον κέρδισε η αγνή εκφραστικότητά του και έτσι δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη να τον έχει στο πλευρό του.

Όμως κάθε ήρωας χρειάζεται τον ανταγωνιστή του και ο «αειθαλής» Αντόνιο Μπαντέρας ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για τον κακό πειρατή που γνωρίζει τα μυστικά του Ντούλιτλ και έχει τους δικούς του λόγους να τον αντιμάχεται με μένος. Μαζί τους είναι ο εξαιρετικός Μάικλ Σιν, στο ρόλο του γιατρού της βασιλικής οικογένειας, ο οποίος νιώθει ατελείωτη ζήλια για τον Ντούλιτλ και τις ικανότητές του. Η 18χρονη και ταλαντούχα Τζέσι Μπάκλεϊ συμπληρώνει το cast στο ρόλο της νεαρής βασίλισσας Βικτώρια, η οποία βασανίζεται από μια σπάνια αρρώστια.

Στην original εκδοχή τις ταινίας, τις φωνές στα ζώα χαρίζουν πρωτοκλασσάτοι ηθοποιοί όπως η Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Ρέιφ Φάινς, η Σελίνα Γκόμεζ, ο Τομ Χόλαντ, ο Ράμι Μάλεκ, η Οκτάβια Σπένσερ και η Έμα Τόμσον, μεταξύ άλλων.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ

Σχεδόν σε όλες τις σκηνές της ταινίας, οι άνθρωποι βρίσκονται σε διάδραση με τα ζώα, είτε ο Ντούλιτλ γίνεται έξαλλος με την πολυλογία τους, είτε κάνει εγχείρηση σε κάποιον δύσμοιρο σκίουρο, είτε βρίσκονται όλοι μαζί στην ανοιχτή θάλασσα. Η πρόκληση για τη λεπτομερή κατασκευή της ταινίας με τις CGI φιγούρες ζώων δίπλα σε Live Action ερμηνείες ήταν τεράστια. Επιπλέον, κάθε ζώο έχει το δικό του χαρακτήρα, τη δική του μικρή ιστορία, τη δική του μανιέρα στην έκφραση.

Η ομάδα πίσω από τα ειδικά εφέ δούλεψε με απίστευτη επιμονή για να έχει η κίνηση των ζώων μια αληθοφάνεια στο χώρο της δράσης, ακόμη και στις πιο φανταστικές σκηνές. Σε αυτό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι άνθρωποι με ειδικές στολές που βρίσκονταν μέσα στη δράση, ώστε οι ηθοποιοί να βλέπουν την κίνησή τους μέσα στην εκάστοτε σκηνή και να αλληλεπιδρούν μαζί τους. Στο απαιτητικό post-production που χρειάστηκε πολλούς μήνες, κάθε κίνηση των ανθρώπων στις ειδικές στολές έπρεπε να περάσει από VFX και SFX επεξεργασία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αλάνθαστο και σχεδόν μαγικό. Το ευφάνταστο σενάριο, η καταιγιστική δράση και η λεπτομερέστατη κινησιολογία έδεσαν αρμονικά σε ένα πλούσιο οπτικά αποτέλεσμα που στοχεύει στο αγνό συναίσθημα, όπως ακριβώς και η ταινία του 1967 με τον Ρεξ Χάρισον.

ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Ο πολυνησιακός παπαγάλος (Έμα Τόμσον) είναι ασυγκράτητος, ματαιόδοξος και έχει το ρόλο του αρχαιότερου φίλου του Ντούλιτλ. Λειτουργεί περισσότερο σαν η φωνή της συνείδησής του και δεν λέει πάντα το πιο ευχάριστο πράγμα. Έχει το πιο πλούσιο λεξιλόγιο από όλα τα ζώα και το άγρυπνο μάτι του προσέχει όλη την οικογένεια.

Ο σκύλος με το μακρύ τρίχωμα (Τομ Χόλαντ) είναι πιστός και η οσμή του είναι ο οδηγός του, τώρα πια που έχει χάσει την όρασή του και αναγκάζεται να φοράει τα μοναδικά, χοντρά του γυαλιά. Είναι πιστός σύντροφος, αξιόπιστος και αποτελεσματικός ακόμα και στις πιο δύσκολες αποστολές.

Η πάπια (Οκτάβια Σπένσερ) έχει αναπτυγμένο μητρικό ένστικτο και θέλει να το παίζει αφεντικό. Έχει πολλά στοιχεία Πεκίνου, αν και φέρεται σαν… τυπική Αμερικανίδα. Παρά το ξύλινο πόδι, τα καταφέρνει μια χαρά στο πλευρό των πιο γενναίων.

Η στρουθοκάμηλος (Κουμάιλ Ναντζιάνι) απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη του Ντούλιτλ, πράγμα όχι πολύ εύκολο. Έχει άγχος για τα περιττά κιλά της και άλυτα προβλήματα με τον μπαμπά της που χρίζουν ψυχανάλυσης. Όμως είναι ένα άξιο μέλος της οικογένειας.

Ο γορίλας (Ράμι Μάλεκ) θέλει διαρκώς να μαθαίνει νέες λέξεις και του αρέσουν τα αινίγματα και τα παιχνίδια.  Ο Ντούλιτλ του έχει σώσει τη ζωή και ο γορίλας είναι αιώνια ευγνώμων. Παρόλη την ανασφάλεια και τη νευρικότητά του, είναι υπερδραστήριος και ετοιμοπόλεμος. Και τρελαίνεται για το σκάκι.

Η πολική αρκούδα (Τζον Σένα) είναι πολύ φιλική και παραδόξως… δεν αγαπάει καθόλου το κρύο! Αν και πρόκειται για αγαθό γίγαντα, είναι αξιολάτρευτη και αυτό που την κερδίζει στην περιπέτεια του Ντούλιτλ είναι ότι θα ταξιδέψει σε τροπικό κλίμα.

Ο σκίουρος (Κρεγκ Ρόμπισον) αισθάνεται ότι είναι πολύ γλυκός και όμορφος για να πεθάνει. Καταφέρνει φυσικά να επιβιώνει πάντα ακόμη και από τους κυνηγούς (χάρη στον Ντούλιτλ που του έσωσε τη ζωή) και είναι τύπος που θέλει να βγει με κάθε ευκαιρία στον έξω κόσμο και να ζήσει εμπειρίες.

Η καμηλοπάρδαλη (Σελίνα Γκόμεζ) δε φοβάται να αναλάβει ευθύνες και να βγει μπροστά στα δύσκολα, σαν η πρώτη εθελόντρια. Φαίνεται αγαθή αλλά έχει μια άγρια γενναιότητα και μάλιστα καταζητείται σε πολλά δάση για το αμαρτωλό παρελθόν της.

Η αλεπού (Μαριόν Κοτιγιάρ) έχει ηγηθεί ανάμεσα στις αντιστασιακές αλεπούδες στο παρελθόν και διαθέτει απίστευτο κουράγιο. Οι πρόγονοί της είναι κυνηγοί και είναι περήφανη για την κληρονομιά της. Διαθέτει καλό προσανατολισμό, μπορεί να καταφέρει τα πάντα και φωνάζει περήφανα «ζήτω η επανάσταση».

Το μικρό σκιουράκι, αν και είναι μικρό, έχει μπόλικη φαντασία και είναι γενναίο. Όση γνώση του κόσμου του λείπει και όσο μέγεθος, τα αντικαθιστά με ευελιξία και αυθορμητισμό.

Η αράχνη είναι το μυστικό όπλο της βασίλισσας Βικτόρια καθώς έχει 12 μάτια και τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από τις παγίδες της.

Οι δυο μαϊμούδες, ο Έλιοτ και η Έλσι, είναι υπεύθυνοι για τα συμβόλαια κατοικίας του Ντούλιτλ, χάρη στο οποίο στεγάζονται τα αξιολάτρευτα ζώα του. Δυστυχώς όμως οι μαϊμούδες δεν είναι οι καλύτεροι δυνατοί real estate δικηγόροι και ο Ντούλιτλ έχει προβλήματα…

Η φάλαινα είναι πολύ έξυπνη και σε αυτήν την περιπέτεια θα επωμιστεί το δύσκολο ρόλο του φρουρού των ωκεανών. Χάρη στο πείσμα και τον προσανατολισμό της θα δώσει τη λύση στο ταξίδι.

Η τίγρης (Ρέιφ Φάινς) είναι πολύ… «μαμάκιας» όμως παραμένει τρομακτική για τους απειλητικούς εχθρούς. Πρόκειται για τον πιο τρομακτικό, σαλιάρη, πεινασμένο φρουρό που όμως χρειαζόταν τη θεραπεία του Ντούλιτλ για να ξεπεράσει πολλά σύνδρομα που τον ταλαιπωρούν.

Ο Δον Καρπεντίνο ηγείται της εργατικής αποικίας των μυρμηγκιών και πρόκειται για πολύ ικανό διαπραγματευτή. Ο ρόλος του, όπως και της κόρης του, είναι κομβικής σημασίας για την περιπέτεια του Ντούλιτλ.

Trivia
·       Αυτή είναι η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίζεται ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ χωρίς να υποδύεται τον Iron Man, από το The Judge (Ο Δικαστής) (2014).

·       Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ερμηνεία του ως Τσάρλι Τσάπλιν την ταινία “Chaplin” (1992), την οποία είχε σκηνοθετήσει ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο, ο οποίος είχε εμφανιστεί στην ταινία του 1967 με ήρωα τον Ντούλιτλ.

·       Αυτή είναι η τέταρτη ταινία στην ιστορία της Universal που συνδυάζει live action και CGI εφέ. Οι προηγούμενες ήταν οι: Casper (1995), The Adventures of Rocky & Bullwinkle (2000) και Hop (2011).

·       Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ έχει γενέθλια στις 4 Απριλίου, μια μέρα μετά τον Έντι Μέρφι ο οποίος έπαιξε τον ίδιο ήρωα στα Doctor Dolittle (1998) και Dr. Dolittle 2 (2001).

·       Στην κλασική πρώτη ταινία του 1967, η οποία μάλιστα είχε προταθεί για Όσκαρ, τα αληθινά ζώα της ταινίας είχε προσφέρει ο διάσημος εκπαιδευτής Ραλφ Χέλφερ που είχε το Africa U.S.A. Ranch στην Καλιφόρνια.


www.tulip-entertainment.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου