Ακούστε μας Live





Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Το ωραιότερο γκράφιτι αφιερωμένο στα αδέσποτα έγινε σε κτίριο στο Βόλο


Ένα υπέροχο γκράφιτι για τα αδέσποτα έγινε σε πολυκατοικία στο Βόλο, στο πλαίσιο του ετήσιου street art φέστιβαλ City Hall που διοργανώνει η ομάδα Urban Act.

Είναι ίσως το μοναδικό ή τουλάχιστον ένα από τα λίγα γκράφιτι που είναι αφιερωμένα στα αδέσποτα ζώα, έχει τίτλο "Μια ημέρα στο ημερολόγιο ενός πλάσματος χωρίς φωνή" και την υπογραφή του Ιταλού καλλιτέχνη Mattia Campo Dall' Orto. "Και αν ένας αδέσποτος σκύλος μπορούσε να μιλήσει;" σχολιάζει σε ανάρτησή του ο δημιουργός. "Και αν μπορούσε να κρατήσει ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να αφηγηθεί; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, για ζεστές ηλιόλουστες μέρες, για ατυχήματα και εκπλήξεις, για τρυφερούς ή επιθετικούς ανθρώπους... Υπάρχουν τόσο πολλές ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί, τις οποίες μόνο να φανταστούμε θα μπορούσαμε".

Στα εγκαίνια της τοιχογραφίας συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο καλλιτέχνης, εκπρόσωποι της Urban Act και η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του "CityCall", ενός φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών, που δημιουργεί και υλοποιεί κάθε χρόνο η οργάνωση Urban Act στο Βόλο. Μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή πάνω από εξήντα δημόσιες τοιχογραφίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου