Ακούστε μας Live





Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Μπλακ νόμπελ: Το νέο βιβλίο του Θεοφάνη Λ. Παναγιωτόπουλου




Σκοτεινό το υπόγειο.
Πέντε-έξι μπουκάλια μπύρες στο περβάζι
μια διμοιρία στη γωνία
και στην τηλεόραση ένας ποιητής που λυσσάει για Νόμπελ
στον πάνω όροφο
η αγία οικογένεια
κάθε Κυριακή στην Εκκλησία
και κάθε βράδυ ξένοι κάτω από την ίδια στέγη
Απέναντι ο νεαρός Σύριος
με τα μελαμψά του πόδια γυμνά και γυαλισμένα
ναι!
Εκεί θα έδινα το Νόμπελ.

Ο συγγραφέας

Ο Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Ευρυτανία και είναι απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μαθητεύσει σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με περιεχόμενο τη Δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ, την Πολιτισμική Διπλωματία και τον Πολιτισμό και Ιστορική μνήμη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Φιλοσοφικού, Παιδαγωγικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα.
Απέκτησε πτυχίο αγιογραφίας. Ακόμη, συμμετείχε σε σεμινάρια εκμάθησης Νοηματικής γλώσσας. Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου και σκηνοθεσίας.
Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο «Αειθαλές σκίρτημα» ποιητική συλλογή, εκδ. Όστρια (γ επανέκδοση). Ένα χρόνο αργότερα (2017) κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Ο τελευταίος Ασπασμό» εκδ. Όστρια, (β έκδοση).
Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Ενδεικτικά αναφέρονται: «Ατέχνως», «Fractal», «Βιβλίο net», «poihmata.GR», «DIF-ERNEWS», «Άνεμος magazine» και «eretikos.gr» κ.α.
Αρθρογραφεί στην στήλη «Λογοτεχνικές διαδρομές», της εφημερίδας «Ευρυτανικά νέα». Έχει τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή «Book traveller» στους 97.5 FM ράδιο Καρπενήσι.
Είναι μέλος στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και στην Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών. Τέλος, έχει λάβει μέρος σε πολλά συλλογικά έργα.

Εκδόσεις: Οδός Πανός, ISBN: 9789604773664, Ημ. Έκδοσης: Μάρτιος 2019, Αρ.  σελίδων: 68, Τιμή: € €10.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου