Ακούστε μας Live





Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

10 κορυφαία επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια




Τόσο διασκεδαστικά, τόσο παρεΐστικα και ό,τι πρέπει για όσο καιρό θα #μένουμε_σπίτι.

Αγαπημένα, διαχρονικά, μυστηρίου, στρατηγικής, φαντασίας ή γέλιου – σας παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους, θα οξύνουν το πνεύμα, θα φρεσκάρουν τις γνώσεις και θα ενθαρρύνουν (τις περισσότερες φορές!) την ευγενή άμιλλα.
Dixit, Κάισσα dixit
Το Dixit είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι γεμάτο εκπλήξεις. Πέντε εικόνες ανοίγουν. Έχουν όλες κάτι κοινό: μια αινιγματική πρόταση. Μια όμως από τις πέντε ανήκει στον αφηγητή της ιστορίας που περιγράφει την εικόνα της κάρτας… Οι παίκτες θα πρέπει να επιστρατεύσουν τη διορατικότητα και τη λογική τους για να τη βρουν. Θα καταφέρουν όμως να αποφύγουν τις αινιγματικές παγίδες των συμπαικτών τους;
3 εώς 6 παίκτες, ηλικία 8+.

Jungle Speed Safari, Κάισσα svg%3E

Το Jungle Speed είναι μια ολόκληρη σειρά επιτραπέζιων παιχνιδιών με διαφορετική θεματική και στόχους. Στο Jungle Speed Safari ένας – ένας παίκτης ανοίγει την κάρτα του και μόλις εμφανιστούν δύο ίδια σύμβολα ή κάποιες ειδικές κάρτες, οι παίκτες μονομαχούν για την απόκτηση της κάρτας. Στο Jungle Speed Safari υπάρχουν πέντε τοτέμ για να αρπάξετε. Τα τοτέμ αλληλοεπιδρούν στο παιχνίδι με πολλούς τρόπους. Όταν ένας παίκτης ανοίξει μία κάρτα ενός πεινασμένου ζώου π.χ., οι παίκτες μονομαχούν να πιάσουν το κατάλληλο τοτέμ που θα ικανοποιήσει την πείνα του.
2-6 παίκτες, ηλικία 5+.

Το Κυνήγι των Κατασκόπων, Κάισσα svg%3E
Βρισκόμαστε στη χώρα των Σκύλων. Ξένοι κατάσκοποι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν στείλει τα λαγωνικά τους για να πιάσουν τον αρχηγό των κατασκόπων και τους βοηθούς του. Ποιο λαγωνικό θα καταφέρει να πιάσει τον αρχικατάσκοπο, και να κερδίσει; Ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας, αποκλεισμών και γρήγορης σκέψης, που θα σας συναρπάσει!
3-6 παίκτες, ηλικία 10+.

Ubongo, Κάισσα svg%3E
Tο συναρπαστικό παιχνίδι που απαιτεί γρήγορες κοφτερές κινήσεις! Κάθε παίκτης έχει δώδεκα πλακίδια με διάφορα σύμβολα στα αριστερά και έναν πίνακα με ένα σχήμα. Ρίχνοντας το ζάρι, ο καθένας προσπαθεί να φτιάξει το σχήμα του πίνακά του σε προκαθορισμένο χρόνο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα πλακίδια κάθε φορά. Ο πρώτος που θα το καταφέρει, μετακινεί το πιόνι του μαζεύοντας όσα περισσότερα πετράδια μπορεί.
2-4 παίκτες ηλικία 8+.

Οι Άποικοι του Κατάν, Κάισσα svg%3E
Στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες αποικούν στο Νησί του Κατάν. Οι παίκτες στον πλούσιο αυτό νέο κόσμο που τους φιλοξενεί σκοπό έχουν την ανάπτυξη και την κυριαρχία τους. Το νησί διαθέτει πολύτιμες πρώτες ύλες που τις αποκτούν ανάλογα με τις περιοχές που ελέγχουν. Με τις πρώτες ύλες κατασκευάζουν δρόμους, οικισμούς και πόλεις δίνοντας στην αποικία σας νέες δυνατότητες. Μέσα από το εμπόριο με τους άλλους παίκτες ανταλλάσσουν τις πρώτες ύλες που τους λείπουν. Εκεί όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος του ανταγωνισμού και ο Ληστής πάντα απειλεί τα αγαθά τους.
3-4 παίκτες, ηλικίας 12+.

Χάλι Γκάλι, Κάισσα svg%3E
Θέλετε να φτιάξετε μια ωραία φρουτοσαλάτα; Μπανάνες, φράουλες, κίτρα και δαμάσκηνα μπορούν να την συνθέσουν! Πως; Παίζοντας Χάλι Γκάλι! Προσοχή στους κανόνες! Μόλις στις ανοιγμένες κάρτες μαζευτούν 5 όμοια φρούτα, πρέπει να χτυπήσετε αμέσως το κουδούνι για να τις συλλέξετε! Εδώ ο γρηγορότερος είναι ο νικητής!
2-6 παίκτες, ηλικία 6+.

Απαγορευμένη Νήσος, Κάισσα svg%3E

Βρίσκεστε στην Απαγορευμένη Νήσο! Όλοι οι παίκτες είναι μια ομάδα ατρόμητων εξερευνητών, σε μια επικίνδυνη αποστολή. Η ομάδα πρέπει να κατορθώσει μέσα από αντίξοες συνθήκες να αποκτήσει τα τέσσερα ιερά κειμήλια που βρίσκονται στα ερείπια του απαγορευμένου νησιού. Το παιχνίδι βασίζεται στη συνεργασία της ομάδας η οποία καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις ώστε να καταφέρει να εγκαταλείψει γρήγορα το νησί, που βυθίζεται λίγο λίγο, και πριν η θαλάσσια άβυσσος καταπιεί όλη την ομάδα.
2-4 παίκτες, ηλικία 10+.


Trivial Pursuit Family Edition, Ηasbro svg%3E
Αυτή η ανανεωμένη έκδοση του διάσημου Trivial Pursuit περιέχει νέες ερωτήσεις και είναι μια γρήγορη έκδοση παιχνιδιού, ώστε να μπορούν να παίξουν και παίκτες μικρότερης ηλικίας. Περιλαμβάνει συνολικά 2.400 ερωτήσεις γενικών γνώσεων. Οι μισές από τις ερωτήσεις απευθύνονται στους ενήλικες και οι υπόλοιπες στα παιδιά. Το αγαπημένο παιχνίδι γνώσεων για όλη την οικογένεια!
2-36 παίκτες, ηλικία 8+.

Taboo, Ηasbro svg%3E
Το γνωστό και αγαπημένο διασκεδαστικό παιχνίδι! Πάνω από χίλιες λέξεις σε περιμένουν να τις μαντέψεις! Προσοχή! Θα καταφέρεις να αποφύγεις τις απαγορευμένες λέξεις;
+4 παίκτες, ηλικία 13+.


Monopoly, Ηasbro svg%3E

Εδώ πρόκειται κλασική έκδοση του αδίστακτου παιχνιδιού πλούτου και απληστίας που πρωτοκυκλοφόρησε 1935! Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα σας συναρπάσει και  θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας! Οι παίκτες ξεκινούν με το ίδιο χρηματικό ποσό (χρήματα του παιχνιδιού) την επιχειρηματική τους περιπλάνηση στο ταμπλό! Ενοικιάζουν και αγοράζουν ιδιοκτησίες με σκοπό τη κυριαρχία τους στην αγορά!
2-8 παίκτες, ηλικία 8+.














ΠΗΓΗ: monopoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου