Ακούστε μας Live





Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Η πιο όμορφη βιβλιοθήκη του κόσμου βρίσκεται στην Πράγα της Τσεχίας




Η βιβλιοθήκη Klementinum, ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, άνοιξε για πρώτη φορά το 1722 ως μέρος του πανεπιστημίου των Ιησουιτών και στεγάζει πάνω από 20.000 βιβλία. Ψηφίστηκε ως μία από τις πιο όμορφες και μεγαλοπρεπείς βιβλιοθήκες του κόσμου από τους αναγνώστες μας!

 
Οι τοιχογραφίες της οροφής αυτής της βιβλιοθήκης στην Πράγα ζωγράφισαν ο  Jan Hiebl. Το 1781, ο διευθυντής Karel Rafael Ungar ίδρυσε την βιβλιοθήκη της Εθνικής Βιβλιοθήκης, μια συλλογή της τσεχικής λογοτεχνίας. Μερικά από τα σπάνια ιστορικά βιβλία από αυτήν τη συλλογή έχουν σταλεί στην Google για σάρωση και τελικά θα είναι διαθέσιμα στα Βιβλία Google.

Ακριβώς όπως η βιβλιοθήκη της Πράγας είναι ένας σπάνιος και ελάχιστα γνωστός θησαυρός, συσχετίζεται με αρκετά ελάχιστα γνωστά γεγονότα: το Klemetninum ήταν το τρίτο μεγαλύτερο σχολείο ιησουιτών στον κόσμο, η καταγραφή του τοπικού καιρού άρχισε εκεί το 1775 και συνεχίστηκε από τότε. Παρουσιάζεται σε ένα μυθιστόρημα του διάσημου συγγραφέα της ισπανικής γλώσσας Jorge Luis Borges.












ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου