Ακούστε μας Live





Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

O.Y.D. - Ακούσαμε το δίσκο τους "Indigo"

Ο.Υ.D.  - “Indigo” (Mάρτιος 2019).



Οι One Year Delay ή πιο γνωστοί ως Ο.Υ.D. είναι μια alternative/modern metal μπάντα από την Καλαμάτα. Μια μπάντα όμως που δεν περιορίζεται στο τοπικό ακροατήριο, ούτε καν στο ελληνικό, αλλά απευθύνεται στο διεθνές ακροατήριο. Θα εξηγήσω τι εννοώ.


Κατ' αρχάς το "Indigo" είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους. Ξεκινώντας από τα βασικά η μπάντα έχει τρομερή μουσική αντίληψη και πολύ δυνατά κομμάτια. Είναι γνωστό ότι χωρίς καλά τραγούδια δεν πας πουθενά. Είναι πολύ καλοί μουσικοί και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην απόδοση του feeling κάθε κομματιού τους.

Από κει και πέρα έχουν την αντίληψη να συνειδητοποιήσουν (και αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό) πόσο σημαντική είναι η παραγωγή γενικώς, αλλά και ειδικότερα σήμερα και ακόμη πιο συγκεκριμένα για τον ήχο τους. Δεν είναι τυχαίο ότι και στις 2 ως τώρα (κι ευχόμαστε να έχουμε κι άλλες πολλές) ολοκληρωμένες δουλειές τους, απευθύνθηκαν σε ισάριθμους παραγωγούς που ανήκουν στην ελίτ του χώρου.

Το "Indigo" που μας ενδιαφέρει εδώ ηχογραφήθηκε στη Σουηδία στα στούντιο του Fredrik Nordström. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα του παραγωγού, σίγουρα σας λένε τα ονόματα με τα οποία έχει συνεργαστεί. Ενδεικτικά αναφέρω τους Arch Enemy, Dark Tranquillity, In Flames και δεν συνεχίζω διότι δεν θα έφτανε η στήλη.

Από κει και πέρα με κομμάτια δυναμίτες που φλερτάρουν με το alternative rock/metal, το nu metal, το groove metal και το metalcore και με ένα απίστευτα δυνατό songwriting, έχουμε το πακέτο.

Οι O.Y.D. έγραψαν κομμάτια που άνετα θα έπαιζαν δίπλα στους Slipknot όπως το "Jungle High", το "Indigo Flow" ή το "Nanohopes". Δείχνουν την εκτίμησή τους στον σκληρό ήχο όπως διαμορφώθηκε από τα μέσα του '90 και μετά (βλ. Deftones, Korn, Sepultura, Faith No More) και με χαρακτηριστικά τους το δυνατό songwriting, τον όγκο, το πάθος, αλλά και την ασύλληπτη παραγωγή δίνουν έναν συγκλονιστικά συμπαγή δίσκο διεθνών προδιαγραφών που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσετε.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου