Ακούστε μας Live





Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η θεατρική ατζέντα του Σαββάτου: 12 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online




Συγκεντρώσαμε 12 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Σάββατο 11 Απριλίου!

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Εθνικό Θέατρο
Το Εθνικό Θέατρο προβάλει σήμερα Σάββατο, το έργο «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου κατά τη θεατρική περίοδο 2010-2011. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 24 ώρες, από τις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, έως και την ίδια ώρα της Κυριακής 12/4.
Επίσης προβάλει σε επανάληψη, στις 17:00, την παράσταση για παιδιά από 5 χρόνων, Χίλιες και μία ιστορίες, του Μάικ Κέννυ, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη.
Και τις δύο παραστάσεις μπορείτε να τις δείτε μέσα από το www.n-t.gr και το www.culture.gr.

Θέατρο Πορεία
Το θέατρο Πορεία, από σήμερα Σάββατο 11/4 και μέχρι αύριο το πρωί στις 10:00 π.μ προβάλει ξανά για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν ήδη, την παράσταση «Η Αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Παίζουν: Θ. Πάνου, Γ. Περλέγκας, Γ. Μπινιάρης, Γ. Κότσιφας, Λ. Δροσάκη, Σ. Τουμάση, Άν. Μάσχα, Αντ. Αλμπάνης.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Συρανό
«Συρανό ντε Μπερζεράκ» από το Εθνικό Θέατρο.

 

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποφάσισε να προχωρήσει σε διαδικτυακή προβολή παραστάσεων, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των απρόβλεπτων γεγονότων που προκάλεσε η πανδημία. Σήμερα Σάββατο 11/4, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει διαδικτυακά την παράσταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου. Παίζουν: Μομώ Βλάχου, Χρύσα Τουμανίδου. Η παράσταση έχει διάρκεια 51 λεπτά και θα είναι προσβάσιμη από τις 21:00 έως τις 22:00.
Δείτε την παράσταση εδώ.
 

 

Ίδρυμα Ωνάση
Συνεχίζεται σήμερα το αφιέρωμα στον Ευθύμη Φιλίππου με μία ακόμη παράσταση της Στέγης σε κείμενό του. Αυτή είναι η παράσταση «Aίματα» σε σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη και των Vasistas (2014). Με χιούμορ, ο Ευθύμης Φιλίππου και η Αργυρώ Χιώτη μιλούν για τις ανοιχτές πληγές του σύγχρονου ανθρώπου. Παρακολουθήστε την πρεμιέρα live, σήμερα στις 19:00, μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

aimata-01
«Αίματα» από το Ίδρυμα Ωνάση.
 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τον κύκλο των ψηφιακών αναμεταδόσεων, με μία από τις σπουδαιότερες όπερες των αρχών του 20ού αιώνα, την «Ηλέκτρα» του Ρίχαρντ Στράους με τη μοναδική Αγνή Μπάλτσα στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από σήμερα στις 21:30, με ελληνικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.


Εθνική Λυρική Σκηνή
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου σε συνεργασία με την ΕΡΤ. Σήμερα, λοιπόν,στις 23.15 στην ΕΡΤ2 και στο web κανάλι της ΕΡΤ θα μεταδοθεί μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, η «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, με την κορυφαία μέτζο σοπράνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι στον ρόλο της Κάρμεν.

Καρμεν-Ανιτα-Ρατσβελισβίλι-Πάβελ-Τσέρνοχ_Φωτό-Α
«Καρμεν» από την Εθνική Λυρική Σκηνή.
 

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française
Η Comédie-Française σήμερα Σάββατο 11/4 και ώρα 21:30 προβάλει την παράσταση «Bérénice», του Γάλλου συγγραφέα του 17ου αιώνα, Jean Racine. Η σκηνοθεσία είναι του Κλάους-Μίχαελ Γκρούμπερ. Πρόκειται για μια τραγωδία σε πέντε πράξεις και για ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του συγγραφέα.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου
Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Bella Figura» της Yasmina Reza, σε σκηνοθεσία του Thomas Ostermeier.
Δείτε την παράσταση εδώ.

ROM16_4692_16x9
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από την Metropolitan Opera Νέας Υόρκης.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης
Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα σε πέντε πράξεις του Σαρλ Γκουνό, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Το έργο είναι φυσικά βασισμένο στο τραγικό έργο που έγραψε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Την ορχήστρα διευθύνει ο Gianandrea Noseda. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού
Μέχρι την Κυριακή 12/4 έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», του Τζοακίνο Ροσσίνι, σε μουσική διεύθυνση του Καρλο Μοντανάρο. Την παράσταση μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris.
Andrew Lloyd Webber
«Jesus Christ Superstar» από τον Andrew Lloyd Webber.

Διάσημα μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber
Ο διάσημος συνθέτης και θεατρικός παραγωγός, εν μέσω καραντίνας, θα διαθέσει τα εμβληματικά μιούζικαλ του στις κινηματογραφημένες τους εκδοχές, για δωρεάν παρακολούθηση. Εχθές έκανε πρεμιέρα το εμβληματικό rock μιούζικαλ, «Jesus Christ Superstar», σε σκηνοθεσία Laurence Connor. Προλαβαίνετε για λίγο ακόμα να δείτε την παράσταση καθώς θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες!
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!
Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, εμβληματικές παραστάσεις από το αρχείο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!









ΠΗΓΗ:  monopoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου