Ακούστε μας Live





Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

5 apps για να «βρεθείτε» ψηφιακά με τους φίλους σας όσο μένετε σπίτι




Δείτε σειρές, ταινίες και βιντεάκια στο YouTube, παίξτε παιχνίδια, διαβάστε βιβλία, κάντε ο,τι κάνατε πάντα με τους φίλους σας…εικονικά!

Λόγω του κορονοϊού εκατομμύρια άνθρωποι ζουν αυτή τη στιγμή σε καραντίνα. Σίγουρα, η αποστασιοποίηση από τις κοινωνικές συναναστροφές είναι απαραίτητη για τον περιορισμό του Covid-19, πολλοί όμως είναι αυτοί που νιώθουν ξαφνικά μοναξιά.
Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τις επαφές μας με τους αγαπημένους μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ένας τρόπος να γίνει αυτό είναι μέσω της τεχνολογίας και των σόσιαλ μίντια! Μπορεί η διαπροσωπική επικοινωνία να μην ενδείκνυται, αλλά και πάλι μπορούμε να βρεθούμε έστω και «εικονικά» με τους δικούς μας ανθρώπους.
Αν, λοιπόν, σας έχει λείψει να «βρίσκεστε» με τους φίλους σας, αλλά θέλετε να προστατεύσετε εσάς και τους γύρω σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω εφαρμογές. Εξάλλου, όπως λένε και οι ειδικοί: απομάκρυνση και όχι αποσύνδεση!



Netflix Party για να δείτε σειρά ή ταινία με φίλους σας
Netflix Party για να δείτε σειρά ή ταινία με φίλους σας
 
Netflix Party
Κάτι σαν το Netflix and Chill, αλλά ..ψηφιακά! Το Netflix έχει λανσάρει μία εφαρμογή, διαθέσιμη μόνο στο Google Chrome, όπου μπορείτε να δείτε τις αγαπημένες σας σειρές και ταινίες με την παρέα σας. Υπάρχει, μάλιστα, και chat, ώστε να μπορείτε να σχολιάζετε την ταινία, χωρίς να διακόπτεται συνέχεια η παρακολούθηση της. Θα είναι σαν να βλέπετε την ταινία με τους φίλους σας, κι ας μην είναι εκεί!
Discord
Αν δεν έχετε Netflix, αλλά και πάλι θέλετε να δείτε μία σειρά ή ταινία με φίλους, να σχολιάσετε αστεία βιντεάκια στο YouTube, να παίξετε ηλεκτρονικά παιχνίδια online, τότε το Discord είναι η λύση! Πρόκειται για μια εφαρμογή που αρχικά προοριζόταν μόνο για online gaming. Πλέον, όμως -και ειδικά τώρα λόγω της καραντίνας, είναι απλά ένας χώρος, όπου μπορείς να αράζεις με φίλους σου, φτιάχνοντας το δικό σας «κανάλι.» Εκεί θα μπορείτε να δει ο ένας την οθόνη του άλλου, να μιλήσετε, να κάνετε βίντεοκληση κτλ. Μάλιστα, μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα «κανάλι» που ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα σας, π.χ. στο server του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite.


svg%3E Watch2Gether
Το Watch2Gether είναι άλλη μία εναλλακτική, για να μαζευτείτε εικονικά με τους φίλους σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι WiFi και μία οθόνη λάπτοπ ή κινητού και έτσι απλά μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα σας βίντεο στο YouTube και την αγαπημένη σας σειρά, να ακούσετε μουσική, να κάνετε μαζί online ψώνια. Όλα αυτά σε ένα εικονικό «δωμάτιο» στο οποίο μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους σας μέσω Facebook, Twitter και e-mail.



svg%3E  

Bookclubz
Αν προτιμάς την παρέα των φίλων σου, όταν διαβάζεις ένα βιβλίο, σου αρέσει να προτείνεις τα αγαπημένα σου και να τα σχολιάζεις σαν να βλέπεις σειρά, τότε μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη ψηφιακή λέσχη βιβλίου. Το Bookclubz, είναι μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να μαζέψεις φίλους και γνωστούς σε μία ψηφιακή λέσχη, δική σου ή πρϋπάρχουσα. Αν είστε φαν ενός συγκεκριμένου βιβλίου, μπορείτε να βρείτε την ανάλογη «λέσχη» και να συζητήσετε με άλλους αναγνώστες και λάτρεις του βιβλίου αυτού. Παράλληλα, είναι το τέλειο κίνητρο για να τελειώσεις επιτέλους το βιβλίο που δεν προλάβαινες ποτέ να διαβάσεις!
 
Dod.gr
Το Dod.gr είναι άλλη μια πλατφόρμα που σου επιτρέπει να βρεθείς με τους φίλους σου. Αυτή τη φορά, όμως, πρόκειται για μια online gaming πλατφόρμα, που προορίζεται για παιχνίδια με την παρέα σου. Μπορείτε να παίξετε από χαρτιά μέχρι και επιτραπέζια, ενώ παράλληλα μιλάτε και σχολιάζετε στο chat.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου