Ακούστε μας Live





Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Θεατρική ατζέντα: 7 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online




Συγκεντρώσαμε 7 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου!

 Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα: Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας

Το Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας προβάλει από σήμερα στις 11.00 το πρωί μέχρι αύριο Παρασκευή 10/4 στις 11.00, την πολιτική σάτιρα του Τόμας Μπέρνχαρντ, «Πριν την αποχώρηση». Το έργο έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 σε μετάφραση Βασίλη Πουλαντζά και σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη και οι παραστάσεις διεκόπησαν λόγω της πανδημίας του κοροϊού. Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Περικλής Μουστάκης, Σμαράγδα Σμυρναίου
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Θέατρο Πορεία
Το θέατρο Πορεία, από σήμερα Πέμπτη 9/4 και μέχρι αύριο το πρωί στις 10:00 π.μ προβάλει ξανά για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν ήδη, την παράσταση «Το Ευχαριστημένο», της Μαρίνας Καραγάτση, σε διασκευή από την Έρι Κύργια και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Παίζουν: Καίτη Μανωλιδάκη, Σίσσυ Τουμάση, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δανάη Σαριδάκη, Χρήστος Μαλάκης, Ειρήνη Δράκου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

e2IMG_9924
«Το Ευχαριστημένο» από το Θέατρο Πορεία.
 

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποφάσισε με τη σειρά του να προχωρήσει σε διαδικτυακή προβολή παραστάσεων, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των απρόβλεπτων γεγονότων που προκάλεσε η πανδημία. Σήμερα Πέμπτη 9/4, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει διαδικτυακά την παράσταση «Οι Στυλοβάτες της κοινωνίας», μια ελεύθερη διασκευή πάνω στο έργο του Χένρικ Ίψεν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τις 21:00 έως τις 23:00.
Δείτε την παράσταση εδώ.
PP0803J0006v53
«Οι Στυλοβάτες της κοινωνίας» από το ΚΘΒΕ.
 

 

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française
Η Comédie-Française σήμερα Πέμπτη 9/4 και ώρα 21:30, προβάλει μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube, την παράσταση «Les Ondes magnétiques», ένα έργο του David Lescot, σε σκηνοθεσία του ίδιου, που αφορά στην πειρατική ραδιοφωνία της Γαλλίας του 1980.
Δείτε την παράσταση εδώ.
 

Schaubühne του Βερολίνου
Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, λοιπόν, συνεχίζει με το δεύτερο μέρος από την τριλογία της Ορέστειας του Αισχύλου, «Χοηφόροι». Η σκηνοθεσία είναι του Πήτερ Στάην και η παράσταση δεν θα διαθέτει δυστυχώς υπότιτλους!
Δείτε την παράσταση εδώ. 
 

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας
Σήμερα Πέμπτη, στο επίσημο κανάλι του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας στο YouTube προβάλλεται η διασκευή της Sally Cookson στην «Jane Eyre» της Σάρλοτ Μπροντέ. Η παράσταση θα ανέβει στις 21:00 (ώρα Eλλάδος) και θα είναι διαθέσιμη για επτά ημέρες.
Δείτε την παράσταση εδώ.
1126924-les-ondes-magnetiques-
«Les Ondes magnétiques» από την Comédie-Française.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης
Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Φάλσταφ» του Βέρντι. Την ορχήστρα διευθύνει ο James Levine. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!
Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, εμβληματικές παραστάσεις από το αρχείο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!









ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου