Ακούστε μας Live





Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Εικονική περιήγηση στους πιο εντυπωσιακούς κήπους του κόσμου




Τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε στους πιο εντυπωσιακούς κήπους και τα πιο όμορφα πάρκα όλου του κόσμου, από την άνεση του σπιτιού σας.


Χάρη σε υψηλής ανάλυσης βίντεο στο YouTube, μπορούμε να επισκεφτούμε τους πιο εντυπωσιακούς κήπους και τα πιο όμορφα πάρκα, από την άνεση του σπιτιού μας! Οι παρακάτω κήποι με τα πανέμορφα λουλούδια και τοπία τους θα σας φτιάξουν σίγουρα τη διάθεση.
 

Keukenhof στην Ολλανδία


Το Keukenhof στην Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος κήπος με λουλούδια στον κόσμο -και ίσως και ο πιο όμορφος κήπος ειδικά την άνοιξη. Πάνω από 7 εκατομμύρια τουλίπες, νάρκισσοι και υάκινθοι γεμίζουν πάνω από 32 εκτάρια με χρώμα και απίστευτα αρώματα. Κάθε χρόνο το πάρκο αυτό μαζεύει πάνω από 800 χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου.
Αυτό το μοναδικό βίντεο δείχνει μερικές από τις πιο όμορφες πλευρές του κήπου, όπως τον «πίνακα» με τον Βαν Γκογκ από λουλούδια, τις κλασικές ολλανδικές κρεμαστές γέφυρες, την κεντρική λίμνη και το συντριβάνι και πολλά άλλα, όλα από την εντυπωσιακή οπτική ενός drone.
Δείτε το εδώ.

Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι ή Kew Gardens στην Αγγλία
Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι, Kew βρίσκονται στο Richmond, στα περίχωρα του Λονδίνου. Είναι από τους πιο εντυπωσιακούς κήπους του κόσμου, με μία καταπληκτική ποικιλομορφία από φυτά, πάνω από 14 χιλιάδες δέντρα και όλα αυτά σε ένα τεράστιο και πανέμορφο τοπίο, γεμάτο ιστορία. Στο βίντεο αυτό θα δείτε 10 από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του κήπου, από τα «Λιοντάρια» μέχρι το σπίτι από κρίνα.
  Δείτε το εδώ.

Ο Κήπος Kenrokuen στην Ιαπωνία
Ο κήπος Kenrokuen έχει αποκαλεστεί ο πιο όμορφος και ιστορικός κήπος της Ιαπωνίας, και όπως θα δείτε έυλογα! Έχει μια ιστορία πολλών χρόνων, καθώς η δημιουργία του χρονολογείται στο 1620 ενώ βρίσκεται έξω από το ιστορικό Κάστρο Kanazawa. Καλύπτει μια μεγάλη έκταση 114 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ενώ «φιλοξενεί» πάνω από 8 χιλιάδες δέντρα. Το πιο διάσημο «κομμάτι» του κήπου είναι ένα τεράστιο πέτρινο φανάρι, το Kotoji Toro, που βρίσκεται δίπλα από την εξίσου μεγάλη λίμνη Kasumi. Μπορείτε επίσης να δείτε το πιο παλιό συντριβάνι της Ιαπωνίας, έναν οίκο τσαγιού που χτίστηκε το 1725, καταρράκτες, αλλά και μία εντυπωσιακή γέφυρα. Όλα αυτά και πολλά ακόμα στο παραπάνω βίντεο, σε υψηλή ανάλυση!
Δείτε το εδώ.

Ο Τροπικός Βοτανικός Κήπος της Χαβάης
 
Ο Τροπικός Βοτανικός Κήπος της Χαβάης έχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια: από ορχιδέες και ελικόνιες μέχρι και τα πιο σπάνια τροπικά φυτά. Οι καταρράκτες, καθώς και η θέα του ωκεανού από τον Κόλπο Onomea σου κόβουν την ανάσα. Περιτριγυρίζεται από άφθονο πράσινο, ενώ «φιλοξενεί» και ένα δεντρόσπιτο με μεγάλους παπαγάλους, μια λίμνη με κρίνα και πηγές, που κάνουν το τοπίο ακόμα πιο μαγευτικό.
  Δείτε το εδώ.

Οι κήποι του Μονέ στο Ζιβερνύ
«Ο κήπος μου είναι το πιο όμορφο από τα έργα τέχνης μου» είχε δηλώσει ο ίδιος ο Κλωντ Μονέ. Η αγάπη του διάσημου ιμπρεσιονιστή για τα λουλούδια και τα νούφαρα ήταν γνωστή. Ο ζωγράφος είχε μεταφέρει αυτή την αγάπη και εκτός καμβά, δημιουργώντας έναν από τους πιο εντυπωσιακούς κήπους της Γαλλίας. Η επιμελήτρια της Βασιλικής Ακαδημίας της Γαλλίας, Ann Dumas, μας συστήνει τον κήπο του Μονέ στο Ζιβερνύ της Νορμανδίας. Ο κήπος είναι ανοιχτός από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο.
Δείτε το εδώ.

Ο Κήπος της Νίνφα στην Ιταλία
Ο Κήπος Ninfa στην Ιταλία θεωρείται επίσης από τους πιο ιδιαίτερους στον κόσμο. Με έκταση πάνω από 1000 στρέμματα και με μία πολύ μεγάλη ιστορία, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο της επαρχίας Λατίνα στην Ιταλία. Μάλιστα, θεωρείται και φυσικό μνημείο. Ξεκίνησε ως πόλη-ορόσημο μεταξύ της Ρώμης και της Νάπολης και σήμερα είναι από τους πιο εξαιρετικούς κήπους.
 Δείτε το εδώ.







ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου