Ακούστε μας Live





Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Good News: Ιστορίες που μας έφτιαξαν τη διάθεση αυτή την εβδομάδα!




Σπάμε τον αρνητισμό των ημερών και μοιραζόμαστε μαζί σας όλα τα νέα που μας έφτιαξαν τη διάθεση αυτή την εβδομάδα!

Παρά την παγκόσμια κρίση που βιώνουμε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με τις πράξεις τους μας δίνουν ελπίδα για την επόμενη μέρα. Διαβάστε κι εσείς μερικά από τα πιο καλά νέα της εβδομάδας που μας έφτιαξαν τη διάθεση!

Η Γουχάν γιόρτασε το τέλος του lockdown!

Η φωτισμένη Γουχάν μετά το τέλος του lockdown και το μήνυμα για τους γιατρούς
Η κινέζικη πόλη που έγινε γνωστή παγκοσμίως ως το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού είναι πλέον «ελεύθερη» από την καραντίνα της! Μετά από δύο μήνες, οι 11 εκατομμύρια έγκλειστοι κάτοικοι της πόλης μπόρεσαν επιτέλους να βγουν έξω από τα σπίτια τους, αλλά και να ταξιδέψουν εκτός των συνόρων της πόλης για να τα δουν αγαπημένα τους πρόσωπα. Εκτός από το τέλος του αποκλεισμού τους, αυτό ήταν επίσης ένα σημάδι για το τέλος της υγειονομικής κρίσης στη χώρα και για την επιστροφή στην κανονικότητα.
Κτίρια, γέφυρες, ουρανοξύστες φωταγωγήθηκαν και οι άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους. Μάλιστα, οι αρχές επιφύλασσαν και έναν ειδικό φόρο τιμής στους γιατρούς και νοσηλευτές που πάλευαν τους δύο αυτούς μήνες με τον κορονοϊό. Όλα τα κτίρια απέναντι από τον κεντρικό ποταμό Yangtze φωτίστηκαν με εικόνες γιατρών και μηνύματα ευγνωμοσύνης προς αυτούς!
 


Ο Tyler Perry πλήρωσε τα ψώνια των ηλικιωμένων σε 73 σούπερ μάρκετ
τυλερ-περρυ
Φωτογραφία από σούπερ μάρκετ της Ατλάντα

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τις καλές πράξεις του Tyler Perry. Για ακόμη μια φορά ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός μπήκε στα Καλά Νέα της εβδομάδας, καθώς αποφάσισε να πληρώσει για τα ψώνια όλων των ηλικιωμένων σε 74 διαφορετικά σουπερ μάρκετ της Νέας Ορλεάνης, της Ατλάντα και της Georgia.
Έτσι, χιλιάδες συνταξιούχοι έμειναν άφωνοι όταν έφτασαν στο ταμείο και πληροφορήθηκαν πως δεν χρειάζεται να πληρώσουν, γιατί ο «Άγγελος της Ατλάντα» είχε καλύψει τα έξοδα. Το καλύτερο είναι πως ο Tyler Perry έκανε ανώνυμα αυτή την καλή πράξη και η ταυτότητα του δεν είχε αποκαλυφθεί, μέχρι που το επιβεβαίωσε ο διευθυντής ενός σούπερ μάρκετ.
 


Ιταλοί αστυνομικοί δίνουν τάμπλετ και λάπτοπ σε μαθητές της επαρχίας
Πολλοί μαθητές και φοιτητές αδυνατούν να συμμετέχουν σε ηλεκτρονικά μαθήματα για να τελειώσουν τη σχολική χρονιά/τις σπουδές τους. Έτσι, οι αστυνομικοί της Ιταλίας αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’αυτό. Άρχισαν να συλλέγουν και να παραδίδουν το υλικό που χρειάζονται οι φοιτητές για τα μαθήματα εξ αποστάσεως, δηλαδή τάμπλετ και λάπτοπ. Οι αστυνομικοί παραδίδουν οι ίδιοι τις συσκευές στα σπίτια των φοιτητών, τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής. Όπως θα δείτε και στο βίντεο οι φοιτητές είναι παραπάνω από ευγνώμονες για τη βοήθεια αυτή. Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία από τις αρχές της Ιταλίας, που ελπίζουμε να ακολουθήσει και η χώρα μας, ειδικά για τους μαθητές που προετοιμάζονται για πανελλήνιες.
 

Μια οικογένεια φτιάχνει τη διάθεση όλη της γειτονιάς με το χρωματιστό σπίτι της!
βριψκηουσ
Καλά Νέα: Το σπίτι της οικογένειας Taylor στην Αγγλία 
έφτιαξε σε όλους τη διάθεση!

Μία οικογένεια στο Somerset της Αγγλίας αποφάσισε να κάνει την ερημωμένη πλέον γειτονιά τους πιο όμορφη. Πως; Ζωγραφίζοντας το σπίτι τους με χρωματιστή κιμωλία! Τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να βάλουν λίγο χρώμα στη μουντή γειτονιά. Μπορεί να τους πήρε 6 ώρες για να καταφέρουν να ζωγραφίσουν κάθε τούβλο, αλλά για τους Taylor άξιζε. «Το πόσοι άνθρωποι έχουν σταματήσει να μας χαμογελάσουν, πόσοι ζήτησαν να βγάλουν φωτογραφίες, μας έχει κάνει πραγματικά πολύ χαρούμενους. Είναι πολύ γλυκό» είπαν. «Ακόμα κι ένα ασθενοφόρο σταμάτησε για να μας πει πόσο τους άρεσε!»
 

Ένας 16χρονος μεταφέρει φάρμακα σε απομακρυσμένα ιατρικά κέντρα με ..αεροπλάνο
Ο 16χρονος TJ Kim μπορεί να μην έχει δίπλωμα οδήγησης, έχει όμως κάνει μαθήματα για πιλότος αεροπλάνου. Έτσι, σκέφτηκε να αξιοποιήσει τις γνώσεις του, ώστε να μεταφέρει φάρμακα και ιατρικές προμήθειες σε απομακρυσμένα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα των ΗΠΑ που πολεμούν τον κορονοϊό. Ο έφηβος είναι τελειόφοιτος, επομένως είχε πολύ ελεύθερο χρόνο όταν η σχολή του έκλεσε λόγω της πανδημίας. Ο Kim και η οικογένεια του, λοιπόν, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την Επιχείρηση SOS (Supplies Over Skies, δηλαδή Προμήθειες από τον Ουρανό). Έτσι, αξιοποιούν τον χρόνο τους, ενώ βοηθούν αυτούς που έχουν άμεσα ανάγκη τις προμήθειες.

Η Lady Gaga και ο ΠΟΥ διοργανώνουν φιλανθρωπική συναυλία για τον κορονοϊό
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε συνεργασία με την οργάνωση Global Citizen και τη Lady Gaga διοργανώνουν το μουσικό γεγονός της χρονιάς. Οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνε, από τη Billie Eilish μέχρι και τον Paul McCartney, θα ενώσουν τις φωνές τους για πολύ καλό σκοπό! Μάλιστα, η Lady Gaga έχει ήδη μαζέψει 35 εκατομμύρια δολάρια! Έτσι, η συναυλία αυτή δεν θα είναι ακριβώς ο φιλανθρωπικός τηλεμαραθώνιος, που έχουμε συνηθίσει. Όπως δήλωσε η ίδια η Lady Gaga ελπίζει να έχουν μαζέψει ήδη τα χρήματα που θέλουν, ώστε το show να επικεντρωθεί περισσότερο στη διασκέδαση μας και σε μηνύματα αλληλεγγύης. Δηλαδή, θα γίνει περισσότερο για να μας δώσουν λίγη χαρά, κάτι που σίγουρα χρειαζόμαστε όλοι μας αυτές τις μέρες.

Ο Matthew McConaughey διοργανώνει βραδιές Bingo!
Οίκοι ευγηρίας σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει ακραία μέτρα για να προστατεύσουν τους ευπαθείς φιλοξενούμενους τους. Με λίγες δραστηριότητες να τους κρατούν συντροφιά, πολλοί ηλικωμένοι περνούν δύσκολες στιγμές. Έτσι, ο Μάθιου Μακόναχι τηρώντας τις αποστάσεις αποφάσισε να απασχολήσει δημιουργικά τους ηλικωμένους του Round Rock Senior Living στο Τέξας με ένα παιχνίδι Bingo μέσω livestream. Με την οικογένεια του στο πλευρό του, ο Μακόναχι ανακοίνωνε τους αριθμούς στους ηλικιωμένους μέχρι κάποιος να μπει μπίνγκο. Το «βραβείο» του νικητή ήταν να κάνει στον διάσημο ηθοποιό μια ερώτηση!

Αυτά ήταν τα καλά νέα που μας έφτιαξαν τη διάθεση αυτή την εβδομάδα και μας θυμίζουν ότι πρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι! Μείνετε συντονισμένοι για τα καλά νέα της επόμενης εβδομάδας.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου