Ακούστε μας Live





Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Το Σπιρτόκουτο και άλλες δύο ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη δωρεάν στο YouTube




Το Σπιρτόκουτο, το Μικρό Ψάρι και Η Ψυχή στο στόμα: Δείτε τρεις από τις πιο cult ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη δωρεάν στο YouTube.

Είδατε την νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» και θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο στην τέχνη του Έλληνα καλλιτέχνη; Έχετε ήδη δει όλες τις ταινίες του, αλλα δεν χορταίνετε να τις βλέπετε ξανά και ξανά;
Τότε είστε τυχεροί, καθώς ένα κανάλι στο YouTube έχει ανεβάσει τρεις από τις πιο «cult» (όπως θεωρούνται πλέον οι  παλιότερες ταινίες του Οικονομίδη) ταινίες του σκηνοθέτη. «Το Σπιρτόκουτο,» το «Μικρό Ψάρι» και «Η Ψυχή στο στόμα«, τρείς ταινίες που μας έχουν χαρίσει άφθονο γέλιο, δράση, ρεαλισμό και φυσικά αξέχαστες ατάκες.



Σπιρτόκουτο
Σπιρτόκουτο
Σπιρτόκουτο, Γιάννης Οικονομίδης
 
Υπόθεση
Μια εκδοχή της νεοελληνικής οικογένειας, στους κόλπους της οποίας οι συγκρούσεις και η διαφορετικότητα εκφράζονται με βίαιες λεκτικές διενέξεις. Τα μέλη μιας οικογένειας επιδίδονται σε έναν ανελέητο αγώνα απαξίωσης και αλληλοεξόντωσης των συγγενών τους. Μια ταινία κινηματογραφημένη με ρεαλιστικό τρόπο, κλειστά-σχεδόν ασφυχτικά κάδρα και ένα σενάριο χειμαρρώδες που επιχειρεί επιτυχώς να αποδώσει, χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, το παρανοϊκό προφίλ της ελληνικής οικογένειας που διαλύεται μέσα στην εστία της.
Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Λένια Σπυροπούλου, Γιάννη Βουλγαράκη, Κώστα Ξυκομηνό, Ιωάννα Ιβανούδη, Αγγελική Παπούλια, Σταύρο Γιαγλουλή, Σεραφείτα Γρηγοριάδου.
Δείτε την ταινία «Σπιρτόκουτο» εδώ.




Το Μικρό Ψάρι
svg%3E
Το Μικρό Ψάρι, Γιάννης Οικονομίδης
Υπόθεση
Σε νεαρή ηλικία ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχηγού υποκόσμου, του Λεωνίδα. Κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του σώζει τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξεχνά ποτέ. Ελεύθερος πια, δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης. Το μόνο που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει.
Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Μαρία Καλλιμάνη, Πέτρος Ζερβός, Πόπη Τσαπανίδου, Σόνια Θεοδωρίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος.
Δείτε την ταινία «Το Μικρό Ψάρι» εδώ.


Η Ψυχή στο στόμα
svg%3E
Ψυχή στο στόμα, Γιάννης Οικονομίδης
 
Υπόθεση
Κεντρικός ήρωας της ταινίας ο Τάκης. Μεσήλικας, εργάτης σε βιοτεχνία. Χωρισμένος, ξαναπαντρεμένος και με μωρό νεογέννητο. Με πιέσεις από παντού. Κανείς δεν τον αφήνει σε ησυχία. Η γυναίκα, ο εργοδότης, οι συγγενείς, οι φίλοι. Βία και καταπίεση. Λεκτική, ψυχική, σωματική. Όλοι εναντίον ενός και ο Θεός εναντίον όλων… Το αναμμένο φυτίλι απέχει αρκετά μέτρα από το μπαρούτι. Στο τέλος όμως το φθάνει.
Παίζουν: Ερρίκος Λίτσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Βουλγαράκης, Κώστας Ξικομηνός.
Δείτε την ταινία «Η Ψυχή στο Στόμα» εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου