Ακούστε μας Live





Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


H 5η Ιουνίου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε., από το 1972, ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τη σωτηρία του πλανήτη. Ο φετινός εορτασμός σημαδεύεται από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και καταδεικνύει, όσο ποτέ, την ανάγκη προστασίας της φύσης για την υγεία, την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, την ευημερία. Η μόνη πολιτική που δημιουργεί ανάπτυξη, στηρίζεται στον σεβασμό του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής.
Θεμέλιο αυτής της πολιτικής είναι η ανακύκλωση, η ανάκτηση των υλικών, το κλείσιμο του κύκλου των προϊόντων, οι πρακτικές μείωσης της παραγωγής αποβλήτων. Εκεί βρίσκεται το μέλλον της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και της πολιτισμικής εξέλιξης για τη χώρα μας. Περιβάλλον σημαίνει Πολιτισμός και Ανακύκλωση σημαίνει Ζωή.
Η απόσταση που πρέπει να διανύσουμε από τη σημερινή κατάσταση μέχρι την «κοινωνία ανακύκλωσης», είναι μεγάλη. Η ταχύτητα μετάβασης θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα της κεντρικής διοίκησης και την αφύπνιση των πολιτών. Η πολιτεία οφείλει να δώσει κίνητρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά να αναλάβει την ευθύνη αποδέσμευσης από πρακτικές του παρελθόντος. Ένας για όλους και όλοι για έναν. 
Ο Δήμος Ιλίου έχει υιοθετήσει, εδώ και πολλά χρόνια, πρωτοπόρες δράσεις, στους τομείς του πρασίνου, της εξοικονόμησης ενέργειας, της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, της καθαριότητας, των βιοκλιματικών δράσεων. Η συμμετοχή μας στο «2020: Έτος ανακύκλωσης» της Περιφέρειας Αττικής, είναι αδιαμφισβήτητη, επιβεβλημένη και ουσιαστική. Με τη βαθιά πεποίθηση ότι δε θα κάνουμε μόνο το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές, αλλά και τη ζωή μας καλύτερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου