Ακούστε μας Live





Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

#SupportEarth: Κάλεσμα σε μαζική διαμαρτυρία για το περιβάλλον, στο Σύνταγμα




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2020, το δίκτυο #SupportEarth καλεί σε μαζική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την απόσυρση των νεοψηφισθέντων περιβαλλοντικών νόμων.

 Το #SupportEarth, ως ανεξάρτητο δίκτυο συσπείρωσης περιβαλλοντικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, καλεί σε μαζική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 18:00.

#SupportEarthΥπερασπιζόμαστε τη Γη: Ένας αγώνας που μας αφορά όλους!

«Καλούμε κάθε άνθρωπο στην Αθήνα να παραστεί και να συμμετέχει ενεργά στη διαμαρτυρία που θα συνδέει τις διεκδικήσεις για το περιβάλλον με μια σειρά ανεξάρτητων και ανοιχτών καλλιτεχνικών δράσεων. Ως σημείο αναφοράς, θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία με την ιδέα  #over_our_dead_bodies (πάνω από το πτώμα μας): με συνοδεία τυμπάνων θα ξαπλώσουμε ή εναλλακτικά θα καθίσουμε σιωπηλά στο έδαφος για πέντε λεπτά
Η περιβαλλοντική δικαιοσύνη είναι κοινωνική δικαιοσύνη. Ενθαρρύνουμε την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Για την υπόλοιπη Ελλάδα, συντονιζόμαστε με τα τοπικά μας δίκτυα».


Για το #SupportEarth:
Το #SupportEarth γεννήθηκε από την ανάγκη μελών του #SupportArtWorkers, επιστημόνων, ακτιβιστ(ρι)ών, πολιτών, περιβαλλοντικών ομάδων και κινημάτων να αντισταθούν συσπειρωμένα στη συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και καλεί σε μαζική πανελλαδική κινητοποίηση στις 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
«Όσο οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς εμάς, εμείς θα αντιστεκόμαστε στο πεδίο με τις φωνές και τα σώματά μας. Έτσι, μαζί με τη διεκδίκηση για απόσυρση των  νεοψηφισθέντων αντι-περιβαλλοντικών νόμων (#aposyre_to), φυτεύουμε την ιδέα της άμεσης και πρακτικής ακύρωσης της εφαρμογής τους στο πεδίο: #to_akyronoume.

Παράλληλα δρούμε θετικά: εισάγουμε την τέχνη, τα social media, χτυπάμε πόρτες, μιλάμε σε γείτονες και οικογένεια. Συντασσόμαστε με τις πρωτοβουλίες για την προάσπιση του περιβάλλοντος ανά την Ελλάδα και πολλαπλασιάζουμε τη φωνή τους. Στηρίζουμε τον αγώνα τον τοπικών κοινωνιών, από τις Σκουριές ως την Τήνο, κι από την Δυτική Μακεδονία ως το Ιόνιο και την Κρήτη».












ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου