Ακούστε μας Live





Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Πάμε μια βόλτα απ’ το Παγκράτι;




Ζωντανό, ανεπιτήδευτο, πολύπλευρο, με έναν δικό του χαρακτήρα και μια ιδιαίτερη γοητεία, το Παγκράτι είναι από εκείνες τις περιοχές στην πρωτεύουσα που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν κάτι από την παλιά Αθήνα, την ατμόσφαιρα μιας ρομαντικής εποχής, που η έννοια αυτού που αποκαλούμε «γειτονιά» είχε μια τελείως διαφορετική σημασία και σήμερα, ίσως και να τείνει να εκλείψει. Ειδικά στις μεγαλουπόλεις.
Με το Παγκράτι όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί εκεί συναντάς το απόλυτο δέσιμο του παλιού με το φρέσκο, του σοφιστικέ με το πιο εναλλακτικό. Μια αστική συνοικία με ιστορία, μια αθηναϊκή γειτονιά που έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες…  που περπατάς στα σοκάκια της και νομίζεις πως από κάπου παίζει η μουσική του Χατζιδάκι, δίνοντας την αίσθηση μιας ζωντανής περιοχής.
Και είναι όλα αυτά τα παραπάνω που σε προδιαθέτουν θετικά να κάνεις εκείνη την Κυριακάτικη βόλτα στο Παγκράτι, να περπατήσεις στα στενά του, να αφουγκραστείς κι αυτή την πλευρά της πόλης. Του κέντρου που δεν είναι κέντρο, με τις πλατείες, τα μαγαζιά που γίνονται στέκια, τα βιβλιοπωλεία, τα μικρά σινεμά, το θέατρο, τους ανθρώπους του και το νέο μουσείο Γουλανδρή που αποτελεί πλέον «κόσμημα» για την περιοχή.
Γιατί το Παγκράτι που διανύει πλέον μια από τις καλύτερες φάσεις του, είναι ο απόλυτος all day προορισμός της πόλης. Κoντά στο κέντρο και την ίδια στιγμή μακριά του. Με δικό του χαρακτήρα και στιλ, με εναλλακτικούς τρόπους για διασκέδαση, αλλά και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον!
Spots svg%3E
Το Άλσος Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για το Παγκράτι, το Άλσος, ο δασικός «πνέυμονας» της περιοχής, προσφέρεται για βόλτες, χαλάρωση και μικρές ανάσες δροσιάς…εντός των τειχών. 30 στρέμματα με «πράσινο», πλακόστρωτα δρομάκια και παγκάκια, παιδική χαρά και όργανα γυμναστικής, καλούν τους Παγκρατιώτες – και όχι μόνο – να κάνουν τη βόλτα τους, να χαλαρώσουν, να παίξουν και να αθληθούν.
Εριφύλλης 2 & Σπύρου Μερκούρη, Παγκράτι

Η πλατεία Βαρνάβα
Πίσω από το Παναθηναϊκό στάδιο, η «πολύβουη» πλατεία Βαρνάβα αποτελεί σημείο συνάντησης για νέους, ηλικιωμένους, οικογένειες και παρέες, που κάθονται στα παγκάκια ή στα μαγαζιά της πλατείας ή κάτω από το μεγάλο πλατάνι που βρίσκεται στο κέντρο της. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεκινώντας με έναν καφέ στην πλατεία ο χρόνος περνάει χωρίς να τον καταλάβεις, έρχεται το μεσημέρι που σε βρίσκει με ούζο και μεζέ και τελικά το βράδυ με μια παγωμένη μπύρα στο χέρι. Η πλατεία προσφέρεται για όλα τα γούστα – και στη διασκέδαση και στο φαγητό!

Το Μουσείο Γουλανδρή
Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στην οδό Ερατοσθένους αριθμός 13 στο Παγκράτι, λειτουργεί ήδη εδώ μερικούς μήνες, φιλοξενώντας αριστουργήματα της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Σεζάν, Βαν Γκογκ, Μονέ, Πικάσο είναι μερικά μόνο από τα «ιερά τέρατα» της μοντέρνας τέχνης που θα συναντήσει κανείς στο ενδεκαώροφο κτίριο του μουσείου.  Στον χώρο του μουσείου, μεταξύ του ισογείου και του 1ου ορόφου, λειτουργεί και Cafe-εστιατόριο σε έναν ανοιχτό κήπο, οπότε μπορείτε να συνδυάστε την επίσκεψή σας στο μουσείο με ένα γεύμα στο όμορφο εστιατόριο.
svg%3EΓια θερινό σινεμά στο «Όασις»

Μικρό, χωμένο στο πράσινο, συνοικιακό σινεμαδάκι του Παγκρατίου, με πολλές γλάστρες και κεραμικά. Ιδανικό αν επιζητάς δροσιά τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες. Δείτε τι παίζει, πάρτε την παρέα σας και ετοιμαστείτε για σινεφίλ βραδιές κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό!
Πρατίνου 7, Παγκράτι, Τηλ.: 210 7244015

Τα μαγαζιά 
Για brunch στο Oh Boy
Ντυμένο στα λευκά, με μια μινιμαλιστική αισθητική που αποπνέει φρεσκάδα, το γωνιακό Oh Boy κερνάει καθημερινά τους Αθηναίους καφεδάκι και γλυκές, σπιτικές συνταγές, που αν τις δοκιμάσεις μια φορά θα πας και θα ξανα πας. Κι όλα αυτα σερβιρισμένα στο αγαπημένο vintage σερβίτσιο της γιαγιάς, που έχει σίγουρα άλλη αξία!
Αρχέλαου 32, Παγκράτι

Για καφέ στο Βαρνάβα καφέ
Ένας καφές που ξεκινάει από το πρωί ή νωρίς το απόγευμα και μπορεί να καταλήξει σε μπύρες μέχρι τα μεσάνυχτα. Με τις πολύ οικονομικές τιμές να είναι στα συν του, το καφέ Βαρνάβα, με όνομα που έχει δανειστεί από την χαρακτηριστική πλατεία του Παγκρατίου, αποτελεί την ιδανική επιλογή αν αγαπάτε το παρεΐστικο και το πιο…«εναλλακτικό» – από τη διακόσμηση μέχρι την μουσική!
Πλ. Βαρνάβα 1, Παγκράτι

Για νόστιμα φαλάφελ στο Baba Ghanoush
Ο αγαπημένος μεζές από τη Μέση Ανατολή έχει βρει στέγη στο Baba Ghanoush στο Παγκράτι και περιμένει καθημερινά τους λάτρεις του «παντρέματος» των ρεβιθιών, της μελιτζάνας και του ταχινιού, για να τους μυήσει στην κουλτούρα του φαλάφελ μέσα από αυθεντικές και – διαφορεικών εκδοχών –  συνταγές.
Εμπεδοκλέους 25, Παγκράτι

Για σουβλάκι στον Έλβις
Το διάσημο σουβλατζίδικο που πρωτομάθαμε όταν άνοιξε στον Κεραμεικό, είναι γνωστό πως έχει τα πιο νόστιμα σουβλάκια της περιοχής! Η διακόσμηση απλή, λιτή, μιμείται τον πρώτο Έλβις του Κεραμεικού, ενώ θυμίζει κάτι από κρεοπωλείο. Φυσικά για τα σουβλάκια δεν έχουμε να πούμε και πολλά καθώς αν ξέρεις τον Έλβις ξέρεις και για τα καλαμάκια του! Στο όρθιο λοιπόν, με παγωμένη μπίρα και καλή παρέα, το να πας για σουβλάκια στον Έλβις είναι…εμπειρία!
Αρχιμήδους 1-5, Πλ. Πλαστήρα

Για ποτό και καλή μουσική στο Chelsea Hotel
Ενα από τα πιο αγαπήμενα στέκια της περιοχής είναι το Chelsea Hotel. Εκεί θα πιεις φθηνά, θα ακούσεις ωραία μουσική, θα δεις κουλ κόσμο, θα μιλήσεις με αγνώστους που μετά ίσως γίνουν και γνωστοί. Θα εξυπηρετηθείς από ευγενικό προσωπικό, θα πάρεις μαζί και το κατοικίδιο σου. Θα πας νωρίς το απόγευμα, θα φτάσει βράδυ και θα είσαι ακόμα εκεί…
Αρχιμήδους 1 & Πρόκλου, Παγκράτι









 ΠΗΓΗ: www.monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου