Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ο Θύμιος Μαυροβουνιώτης στο NLP Radio!

 Συναντήσαμε τον καλλιτέχνη Θύμιο Μαυροβουνιώτη και είχαμε μαζί του μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2017 και υποδεχτούμε το 2018!



1.Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με αυτή τη μουσική;

Ξεκίνησα να παίζω λίγο πλήκτρα και περισσότερο κιθάρα από πολύ μικρός. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο άρχισα να γράφω στίχους, να φτιάχνω τραγούδια και να συμμετάσχω σε μπάντες. Στα 19 άρχισα να παίζω επαγγελματικά μέχρι και τα 25 που μπήκα φαντάρος.

2.Δισκογραφικά πώς άρχισες;

Τα πρώτα κομμάτια κυκλοφόρησαν το 2011 με τους Deepartmen, ελληνόφωνο σχήμα που παίζαμε ενορχηστρωμένο rap με rock στοιχεία και μελωδικά refrain. Έπειτα από 2 χρόνια ετοιμασία, ηχογραφήσαμε και κυκλοφορήσαμε στο internet 7 κομμάτια. Διαφωνήσαμε με το σχήμα και έμμεινε η προσπάθεια στην μέση.
Ακολούθησε ο δίσκος «Ανασαίνω Ελεύθερα» που κυκλοφόρησε το 2016. Συνεργάστηκα με τον
Bassill Ismaname που ανέλαβε την παραγωγή και την ενορχήστρωση των τραγουδιών. Στην πορεία έγινε η γνωριμία με τον Γιάννη Χριστοδουλάτο από την Sweetspot Productions ,με αποτέλεσμα ο George Chalaris να αναλάβει το mastering των τραγουδιών.

3.Νέο single o «Μπίλλυ ο Φου» πες μας λίγα λόγια;
Το τραγούδι αυτό λέει την ιστορία ενός τύπου , του Μπίλλυ. Μιλάει ουσιαστικά για το εκ του ασφαλούς κόλλημα σε ένα συγκεκριμένο lifestyle , φούντα, χαβαλέ και βόλτα. Προέκυψε η ιδέα από μια παρέα τριών παιδιών που έβλεπα ένα διάστημα έξω από το μαγαζί που εργάζομαι.

4.Σε ποιους άξονες κινείσαι στιχουργικά;

Γράφω για ότι με εμπνέει και συνήθως τα θέματα μου είναι κοινωνικά ή φιλοσοφικά. Προσπαθώ να γράφω απλά ώστε το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο. Κάποιες φορές με κερδίζει η ανάγκη να γράφω κάτι ιδιαίτερο ώστε να χρειάζεται δεύτερη ανάγνωση για να βρεις το νόημα. Παράδειγμα στο κομμάτι «Απόδραση» μιλάω για την καταπίεση, κοινωνική και οικονομική, με αρκετά ξεκάθαρο τρόπο στην αρχή του κομματιού, αλλά στο δεύτερο κουπλέ έχω πάρα πολλούς συμβολισμούς μέσα στους στίχους. Αποφεύγω να γράφω ερωτικά τραγούδια , υπάρχει υπερπροσφορά πιστεύω, αλλά μου άρεσε πολύ όταν ένιωσα την ανάγκη και έγραψα κάποια τα τελευταία χρόνια .

5.Ποια είναι τα μήνυμα που θες να περάσεις;

Το κεντρικό μήνυμα που θέλω να περάσω είναι αυτό της αμφισβήτησης των καθιερωμένων , της δίκαιης κατανομής του πλούτου και της ειρήνης. Δικαιοσύνη με φτώχεια και καταπίεση δεν μπορεί να υπάρχει, ούτε με πολέμους. Ούτε παιδεία μπορεί να παράγει αυτό το σύστημα ώστε να έρθουν αλλαγές εύκολα. Οι προσωπικές μας σχέσεις είναι καθρέφτης αυτής της πραγματικότητας, κι έτσι ο έρωτας και η αγάπη θέλουνε τρόπο επίσης , όπως και η συντροφικότητα και η φιλία.
6.Υπάρχει διαχωρισμός ελληνικού και ξένου Rap;
Μπορώ να μιλήσω κυρίως για το ελληνόφωνο χιπ-χοπ.
Κάθε χώρα έχει της ιδιαιτερότητες της και σίγουρα η αρχή που έγινε στην Αμερική με αυτή την κουλτούρα έχει διαφορές με την σημερινή σκηνή παντού. Ο διαχωρισμός δεν είναι εθνικός, το χιπ χοπ είναι παγκόσμιο κίνημα. Υπάρχει διαφορά κουλτούρας κυρίως στις μουσικές παραγωγές και όχι στο στίχο και στα τεχνικά κομμάτια του
rap.



7.Ο ανταγωνισμός στον χώρο αυτό είναι τεράστιος. Πως μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει, κατά την άποψή σου;

Όταν έχει καλά κομμάτια και ο λόγος του είναι αληθινός. Όσα καλά και να τα λέει όμως κάποιος στο τέλος πρέπει να είναι καλό το κομμάτι για να ξεχωρίσει.

8.Πώς θεωρείς ότι μπορεί να είναι το μέλλον της ελληνικής Rap σκηνής;

Η rap σκηνή είναι στην μόδα αλλά αυτό θα περάσει κάποια στιγμή για να επανέλθει και πάλι στο μέλλον. Το καλό είναι ότι υπάρχει τεχνολογία που δίνει σε περισσότερο κόσμο την δυνατότητα να ασχοληθεί. Αν καταφέρει η σκηνή να μεγαλώσει πιστεύω θα το πετύχει με σχήματα που κάνουν καλές ζωντανές εμφανίσεις και έχουν διάρκεια στον χρόνο, αυτός είναι ένας καλός στόχος.


9.Mελλοντικά σχέδια;

Ετοιμάζω νέο δίσκο και συνεργάζομαι σταθερά με τον Bassill Ismaname στις ενορχηστρώσεις και την Sweetspot Productions στο mastering. Η ομάδα πλέον έχει την χαρά να έχει και τον Dj Alex στην παραγωγή και στην μίξη. Σταθερά ετοιμάζουμε κομμάτια κάθε μήνα ώστε στο 2018 να έχουμε έτοιμο τον νέο δίσκο. Θα ξεκινήσω να εμφανίζομαι σύντομα σε live όπου θα παρουσιάσω καινούρια κομμάτια μαζί με τα παλιά.



BONUS TRACKS
Είναι στην διάθεση σας και το προηγούμενο  album του Θύμιου Μαυροβουνιώτη με τίτλο «Ανασαίνω ελεύθερα»

Επισκεφτείτε τα επίσημα social media του Θύμιου Μαυροβουνιώτη
https://www.facebook.com/thymiosmav/   https://www.youtube.com/channel/UCslfbdgNDkhdj7YZvvZNU5Q   https://thymiosm.bandcamp.com/releases

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου