Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

«Κάτι Σαν Κήπος» Παράσταση για βρέφη και νεαρά παιδιά με χορό και ζωντανή μουσική





ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019-2020

Η ομάδα Artika, μέλος του Small size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for the early years» (Creative Europe 2018-2022) παρουσιάζει:

 «Κάτι Σαν Κήπος» 
Παράσταση για βρέφη και νεαρά παιδιά με χορό και ζωντανή μουσική

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 5.30 μ.μ.
Απευθύνεται σε παιδιά από 1 έως 5 ετών.
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου 2019
3ος χρόνος!

Ξεκινάμε τη θεατρική περίοδο με την επανάληψη της παράστασης «Κάτι σαν κήπος», θέατρο με χορό και ζωντανή μουσική, ενώ στις 3 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της νέας εκδοχής της θεατρικής μας παράστασης «Πάει έρχεται»!

Λίγα λόγια για το έργο:

Η μέρα ξεκινάει μέσα σε έναν κήπο που δημιουργείται, γεννιέται και ζωντανεύει με τη δύναμη της φαντασίας, έναν κήπο γεμάτο μεταμορφώσεις, όπου η βροχή γίνεται ποτάμι, το ξύλο βάρκα, το φύλλο γίνεται πιάτο.

«Κάτι σαν κήπος», μία παράσταση που μιλάει σε όλες μας τις αισθήσεις και αντιπροσωπεύει τις φωτεινές στιγμές της ζωής, τις γεμάτες έμπνευση και διάθεση για παιχνίδι και ανακάλυψη, μία παράσταση που μιλάει για τη φιλία, το μοίρασμα αλλά και το φόβο.

Η παράσταση τελειώνει, η ιστορία όμως συνεχίζεται, από το θέατρο στη ζωή, όλοι μαζί γύρω από τη σκηνή κι έπειτα στη ζωή του καθενός.
Στοιχεία παράστασης:
Ιδέα - Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Ερμηνεία: Κλεονίκη Καραχάλιου, Βασίλης Καζής
Σκηνικά: Νατάσα Ευσταθιάδη
Κοστούμια: Όλγα Ευαγγελίδου
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης


Οργάνωση παραγωγής: Artika
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Αναστασοπούλου, email: m.anastasopoul@gmail.com

Διάρκεια παράστασης: 35΄ + 10’ μετά την παράσταση όπου το φανταστικό συναντάει την πραγματικότητα. 
Τόπος: Studio Μαυρομιχάλη
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 134
Τηλέφωνο: 210 6453330

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€ – Οικογενειακό (15 άτομα+): 8€ – Ατέλειες / Ανεργίας: 5€
Εκπτωτική κάρτα: προαγορά εισιτηρίων από το ταμείο του θεάτρου και για τις δύο παραστάσεις, στη μειωμένη τιμή των 8 ευρώ.

Για βρέφη από 1 και παιδιά έως 5 ετών
Κάθε Σάββατο στις 17.30 μ.μ. από τις 12 Οκτωβρίου 2019

Προπώληση: Ticketservices, Public

Ειδική προσφορά προπώλησης: όλα τα εισιτήρια στα 8€ για αγορές μέχρι τις 12 Οκτωβρίου:

Πληροφορίες / κρατήσεις για παραστάσεις σε σχολεία και στο χώρο σας: 6908881527
Λίγα λόγια για την Artika:
H Artika, μέλος του Small size Network, του Ευρωπαϊκού δικτύου για τη διάδοση και προώθηση των παραστατικών τεχνών για τις πολύ νεαρές ηλικίες (0 έως 6 χρονών), πριν 13 χρόνια, ξεκίνησε να δημιουργεί θεατρικές παραστάσεις, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έδιναν τη δυνατότητα στο πολύ νεαρό κοινό αυτών των ηλικιών να τις παρακολουθήσει.
Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, η ομάδα έχει κληθεί να συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό και έχει παρακολουθήσει παραστάσεις, σεμινάρια και φεστιβάλ αποκλειστικά για παιδιά πολύ νεαρής ηλικίας στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), την Αυστρία (Toihaus Theater), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), το Ιράν (Isfahan Theater Festival), την Ολλανδία (Brik Festival) και την Ουγγαρία (Kolibri Festival). 
Από τον Δεκέμβριο του 2018, η Artika, αποτελεί ένα από τα 18 μέλη του μεγάλου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mapping – A map on the aesthetics of performing arts for early years» που στόχο έχει τη δημιουργία θεατρικών παραστάσεων σε συμπαραγωγή με τις άλλες ομάδες-θέατρα του προγράμματος και την έρευνα πάνω στην αισθητική των παραστατικών τεχνών για τις πολύ νεαρές ηλικίες (0 έως 6 χρονών). Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 4 χρόνια και υλοποιείται με την υποστήριξη του Creative Europe.
Την περίοδο 2019-2020 η ομάδα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το πρόγραμμα «Οι πολύ νεαρές ηλικίες συναντούν την ποίηση», μία δράση που σκοπό έχει να φέρει παιδιά 0 έως 6 χρονών σε επαφή με το μοναδικό και πρωτογενές αυτό είδος έκφρασης. 


Παράλληλα παρουσιάζει εκτός της παράστασης «Κάτι σαν κήπος», την παράσταση «Πάει έρχεται» για παιδιά από 1 έτους.
Έγραψαν για μας… 
«...μια παράσταση ζεστή, τρυφερή και πολύ άμεση, με χιούμορ και σεβασμό στην αναπτυξιακή φάση των βασικών τους θεατών...» Μαρία Σούμπερτ, Θεαθήναι

«Καληνύχτα μέρα: Ένα διαμαντάκι στον ουρανό του παιδικού θεάτρου!» Φωτεινή Παπαδάκη, paraskhnio.gr

«Πάντα, «χρυσό κλειδί» στις παιδικές θεατρικές παραστάσεις – όχι μόνο τις βρεφικές- αποτελεί η κατάλληλη ενίσχυση του οικογενειακού περιβάλλοντος πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της παράστασης. Κάπως έτσι εξηγείται το πώς υπάρχουν μωρά που ήδη από 6 ή 8 μηνών με κατάλληλη ενίσχυση μπορούν να παρακολουθήσουν με άνεση μια σύντομη σε διάρκεια βρεφική παράσταση, ενώ παιδιά ενός ή και δύο ετών χωρίς ενίσχυση, με δυσκολία θα παρακολουθήσουν την ίδια παράσταση. Τολμήστε να τις δείτε μαζί με τα παιδιά σας, η εμπειρία αυτή είναι πολύτιμη για όλους.» Γεωργία Οικονόμου, Tospisto.net

 «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την ευφάνταστη δουλειά και τα υπέροχα 40 λεπτά που χάρισαν στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές» Μαργαρίτα Λιγνού, ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ

«Ως εκπαιδευτικός που ασχολείται με το θέατρο και την παιδαγωγική του διάσταση, χαίρομαι που το βρεφικό θέατρο έχει αρχίσει να κατακτά τη δική του θέση στην Ελλάδα. Αντί να σας πω τη γνώμη μου για την παράσταση, θα μεταφέρω τη γνώμη της κόρης μου, αφού σε αυτήν απευθυνόταν. Όταν οι ηθοποιοί κοιμήθηκαν, είπε: «Νάνι. Νάνι όλοι». Όταν άνθισε το ηλιοτρόπιο, γέλασε δυνατά και χειροκρότησε. {…} όταν ακουγόταν το τραγούδι της παράστασης, τραγουδούσε κι εκείνη «σου σου». Τα βρέφη δεν έχουν κώδικες ευγένειας. Αν κάτι δεν τους αρέσει, κλαίνε, αν βαριούνται, κάνουν τα πάντα για να το δείξουν. Κι εμείς περάσαμε πολύ όμορφα.» Σπυριδούλα Μπιρμπίλη, Texnes–plus.gr
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου