Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Spread the Love




Η γκαλερί a.antonopoulou.art παρουσιάζει την ατομική έκθεση γλυπτικής της Αλεξάνδρας Γωγούση, «Spread the Love», από τις 12 Φεβρουαρίου 2020, με ελεύθερη είσοδο.

 

Στο πλαίσιο των εκθέσεων για καλό σκοπό, αυτή τη φορά για το «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα», της Θεσσαλονίκης η  Αλεξάνδρα Γωγούση εγκαινιάζει την έκθεση της, «Spread the Love» στην a.antonopoulou.art, Σάββατο μεσημέρι, 8 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 12:00 – 16:00. Η έκθεση θα διαρκέσει, από τις 12 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2020.

«Αυτά τα έργα ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισα  την περιπέτεια υγείας των γονιών μου τον Οκτώβριο του 2018. Συμπτωματικά μπήκαν και οι δύο στο νοσοκομείο το ίδιο διάστημα.  Σε διαφορετικά νοσοκομεία ο καθένας. Κι εγώ πηγαινοερχόμουν… Και σχεδίαζα σε χαρτάκια και χαρτοπετσέτες, καρδούλες. Κι αργότερα τις σχεδίαζα στις σημειώσεις του κινητού μου. Κι όταν η κατάσταση υγείας και των δύο σταθεροποιήθηκε, πέρασα στην υλοποίηση.
Τόσο απλά. Τόσο αληθινά. Καρδιές. Αγάπη. Αλληλεγγύη. Μ.Α.Ζ.Ι.»
Αλεξάνδρα Γωγούση

Η Στέλλα Τσιαρβούλα, Cultural Manager / Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτισμικής Πολιτικής, ΑΠΘ γράφει:

«Spread the Love»:Η έκθεση

Η δικηγόρος & Πρόεδρος του «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα», Dr Αλεξάνδρα Γωγούση επέλεξε συνειδητά να σταθεί με τη γνωστή αισιοδοξία που την χαρακτηρίζει απέναντι σε μία ιδιαίτερη και εξαιρετικά δύσκολη και σύνθετη συγκυρία της οικογενειακής της ζωής. Θέλοντας, κόντρα στις συνθήκες, να δώσει χώρο στα θετικά συναισθήματα που την κατέκλυζαν, επέλεξε την καρδιά ως σύμβολο έκφρασης και δημιουργίας. Σχεδίασε και κατασκεύασε δεκάδες καρδιές από σίδηρο χρησιμοποιώντας παράλληλα και διάφορα άλλα υλικά, όπως: κρύσταλλα, αλυσίδες, σύρματα, βινύλια, χάντρες, κ.ά. Κάποιες καρδιές έχουν κίνηση, πάλλονται ή ταλαντώνονται, κάποιες άλλες είναι η μία ένθετη στην άλλη. Τα γλυπτά της είναι ποικίλων διαστάσεων: από μινιατούρες ως μεγάλες επιδαπέδιες κατασκευές.

Μηνύματα αγάπης

Οι καρδιές της πότε απλώς διαδίδουν το μήνυμα της αγάπης παντού, πότε είναι φορείς μηνυμάτων. Τα περισσότερα έργα της ευαισθητοποιούν και προβληματίζουν για θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες: ελευθερία, παιδική κακοποίηση, διαχείριση του χρόνου, συνθήκες πολέμου, παιδεία, διασκέδαση, κ.ά. Το μήνυμά της ξεκάθαρο σε όλες τις καρδιές: Spread the Love.

Μέρος των εσόδων για καλό σκοπό

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες της αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Μ.Α.Ζ.Ι στις επιτυχίες του οποίου προσμετράται μεταξύ άλλων, η υλοποίηση προμήθειας και εγκατάστασης ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού αγγειογράφου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, αξίας 1.500.000€ με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Καλλιτέχνης: Αλεξάνδρα Γωγούση
Χώρος: a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 12 έως 22 Φεβρουαρίου 2020.
 
Είσοδος: Ελεύθερη είσοδος
 
Πληροφορίες Χώρου: a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα | Τηλέφωνο: +30 210 3214994 | https://www.aaart.gr/ | Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 12:00 με 16:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου