Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Η θεατρική ατζέντα της Κυριακής: 10 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online




Συγκεντρώσαμε 10 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Κυριακή 12 Απριλίου!

 Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:  

Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο προβάλει ξανά σήμερα Κυριακή και ώρα 21:00, το Hotel Éternité, του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία του ίδιου, το οποίο παρουσιάστηκε τον φετινό χειμώνα στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος».
Επίσης προβάλει σε επανάληψη, στις 12:00, την παράσταση για παιδιά από 5 χρόνων, Χίλιες και μία ιστορίες, του Μάικ Κέννυ, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη, ενώ για λίγες ώρες ακόμα, μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι, μπορείτε να δείτε ξανά το έργο «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.
Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε μέσα από το www.n-t.gr και το www.culture.gr.
 
Θέατρο Πορεία
Το θέατρο Πορεία, από σήμερα Κυριακή 12/4 και μέχρι αύριο το πρωί στις 10:00 π.μ προβάλει ξανά για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν ήδη, την παράσταση «Τρεις Αδερφές» του Αντόν Τσέχωφ. Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα, αλλά μέσα από την σύγχρονη ματιά και δραματουργία του Δημήτρη Τάρλοου. Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Παππα κ.α.
Δείτε την παράσταση εδώ.

unnamed-5-1536x1024-1
«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» από το ΚΘΒΕ.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποφάσισε να προχωρήσει σε διαδικτυακή προβολή παραστάσεων, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των απρόβλεπτων γεγονότων που προκάλεσε η πανδημία. Σήμερα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, για δεύτερη και τελευταία φορά, διαδικτυακά την παράσταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου. Παίζουν: Μομώ Βλάχου, Χρύσα Τουμανίδου. Η παράσταση έχει διάρκεια 51 λεπτά και θα είναι προσβάσιμη από τις 21:00 έως τις 22:00.
Δείτε την παράσταση εδώ.
 

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε δύο παραστάσεις την εβδομάδα, ξεκινώντας από την παράσταση «Babae», που σημαίνει «γυναίκα» στα Tagalog (γλώσσα των Φιλιππίνων). Είναι μια σόλο παράσταση εμπνευσμένη από τον Χορό των Μαγισσών (Witch Dance) της Mary Wigman. Η χορογράφος Alpuerto Ritter ενσωματώνει τις ιστορικές θυσίες των γυναικών και την απόλυτη ελευθερία, στον χαρακτήρα της μάγισσας. Η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι τις 14/4.
όρνιθες
«Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» από το Ίδρυμα Ωνάση.
 

Ίδρυμα Ωνάση
Η ταινία του Μπάμπη Μακρίδη «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)», εμπνευσμένη από την παράσταση του Νίκου Καραθάνου, «Όρνιθες», κάνει πανελλήνια πρεμιέρα πριν καν προβληθεί στις αίθουσες, σήμερα στις 19:00, στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για μία υβριδική ταινία, στα όρια του ντοκιμαντέρ, της μυθοπλασίας και της πολιτικής φαντασίας. Θα διαθέτει και αγγλικούς αλλά και ελληνικούς υπότιτλους και θα είναι διαθέσιμη έως τις 15/4.
 

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française
Η Comédie-Française σήμερα Κυριακή και ώρα 21:30, προβάλει το έργο «Un fil à la patte» ή όπως είναι γνωστό στα αγγλικά «Cat Among the Pigeons». Πρόκειται για μία ανάλαφρη κωμωδία σε τρία μέρη, του Γάλλου δραματικού συγγραφέα Ζώρζ Φεντώ, σε σκηνοθεσία του Ζερόμ Ντεσάν.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου
Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση«Τρεις Αδερφές» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία του Πίτερ Στάιν. Δυστυχώς, η παράσταση δεν διαθέτει υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.
Don-Pasquale-w
«Don Pasquale» από την Metropolitan Opera Νέας Υόρκης.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης
Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την κωμική όπερα σε τρεις πράξεις, «Δον Πασκουάλε», σε μουσική σύνθεση του Γκαετάνο Ντονιτσέττι. Την ορχήστρα διευθύνει ο Τζέιμς Λεβιν. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού
Τελευταία ευκαιρία σήμερα για να παρακολουθήσετε την όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», του Τζοακίνο Ροσσίνι, σε μουσική διεύθυνση του Καρλο Μοντανάρο. Την παράσταση μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris.








ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου