Κυριακή 12 Απριλίου 2020

10 Διαδικτυακές περιηγήσεις μουσείων & ερευνητικών κέντρων, για όλη την οικογένεια




Περιηγούμαστε μαζί με τα παιδιά μας, διαδικτυακά, σε 10 μουσεία και ερευνητικά κέντρα, στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, συνδυάζοντας μαζί μάθηση και ψυχαγωγία.

Αν ψάχνετε τρόπους να απασχολήσετε τα παιδιά σας για όσο καιρό «Μένουμε Σπίτι», η παρακάτω λίστα με δέκα μουσεία και ερευνητικά κέντρα, στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε από την οθόνη του υπολογιστή σας, περνώντας ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας, έρχεται να δώσει μια εναλλακτική λύση.
Η ψυχαγωγία και η γνώση διαπλέκονται με τη δημιουργικότητα και τη φυσική περιέργεια των παιδιών να μάθουν για τους ανθρώπους και τον κόσμο που τους περιβάλλει. Ιστορία, πολιτισμός, επιστήμη, φύση, όλα όσα εξιτάρουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων, από τους ιθαγενείς πληθυσμούς της Αυστραλίας, μέχρι την εξερεύνηση του διαστήματος και την ιστορία του παιχνιδιού μπορείτε να τα ανακαλύψετε, μαζί με τα παιδιά σας, στη λίστα που ακολουθεί.
 
Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, Ελλάδα paidiko_mouseio1_slider

Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών ιδρύθηκε το 1991 και περιλαμβάνεται μέσα στις δέκα καλύτερες συλλογές παιχνιδιών και αντικειμένων παιδικής ηλικίας της Ευρώπης. Ανακαλύψτε ψηφιακά περισσότερα από 20 χιλιάδες εκθέματα, τα οποία προέρχονται από τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού, την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και τις χώρες της Ανατολής. Κούκλες, επιτραπέζια, βιβλία, κοσμήματα, φωτογραφίες, ενδύματα, μάσκες και πολλά άλλα βρίσκονται μόνο ένα κλικ μακριά σας.


«The Strong»: Εθνικό Μουσείο Παιχνιδιού, Η.Π.Α.
  NTHOF-Group-gray

Το Εθνικό Μουσείο Παιχνιδιού, «The Strong» ιδρύθηκε το 1968 και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή παιχνιδιών στον κόσμο, αφιερωμένη στην ιστορία και την εξερεύνηση του παιχνιδιού. Μπορείτε να περιηγηθείτε διαδικτυακά στις συλλογές του, οι οποίες περιλαμβάνουν παιχνίδια, κούκλες, επιτραπέζια, ηλεκτρονικά, βιβλία, αρχειακό υλικό και άλλα ιστορικά αντικείμενα που σχετίζονται με το παιχνίδι. Παράλληλα, εξερευνήστε τους χώρους του μουσείου, μέσα από την πλατφόρμα Google Arts & Culture.


Μουσείο & Ιστορικό Κέντρο: Roald Dah, Ηνωμένο Βασίλειο
παιδιά

Πρόκειται για ένα μουσείο αφιερωμένο στον συγγραφέα Roald Dah, διάσημο για μια σειρά από έργα παιδικής λογοτεχνίας, όπως η «Ματίλντα» και ο «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας». Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στις τρεις γκαλερί του μουσείου και να καταδυθείτε, μαζί με τα παιδιά σας, στον περιπετειώδη κόσμο του συγγραφέα και των ηρώων του. Οι γκαλερί δημιουργήθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να διηγούνται, μέσα από τα εκθέματα, τις δημοφιλείς ιστορίες του Roald Dah, ενώ περιλαμβάνουν, ακόμη, το αρχειακό υλικό του συγγραφέα (Φωτογραφίες, χειρόγραφα, προσχέδια των βιβλίων του, γράμματα κ.α. ), καθώς και ολόκληρη την «καλύβα», όπου έγραφε τα έργα του.


Μουσείο του Παιδιού, Η.Π.Α. παιδιά
Τοποθετημένο στη Βοστώνη, το μουσείο ιδρύθηκε το 1913 από μια ομάδα πρωτοπόρων εκπαιδευτικών, με τα εκθέματά του να επικεντρώνονται στις τέχνες, την κουλτούρα, την περιβαλλοντική αφύπνιση των παιδιών, τις επιστήμες και την υγεία. Περιπλανηθείτε εικονικά στους χώρους και τις συλλογές του και ανακαλύψτε περισσότερα από 50.000 αντικείμενα, τα οποία σχετίζονται με τη φυσική ιστορία, τους ιθαγενείς πληθυσμούς της Αμερικής, την αμερικάνικη πολιτιστική κληρονομιά, με όλη της την ποικιλομορφία και τους διεθνείς πολιτισμούς. Κουκλόσπιτα, κούκλες, παιχνίδια, έργα τέχνης και πολλά ακόμη εκθέματα μας περιμένουν για να τα ανακαλύψουμε.


Smithsonian: Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Η.Π.Α. παιδιά
Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Smithsonian, βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και έχει ως στόχο την κατανόηση του φυσικού μας κόσμου και της θέσης μας σε αυτόν. Το μουσείο περιλαμβάνει περισσότερα από 128 εκ. «είδη» και τεχνουργήματα, τα οποία διηγούνται την ιστορία τεσσάρων με έξι δισεκατομμυρίων χρόνων του πλανήτη, καθώς και την ιστορία αλληλεπίδρασής του ανθρώπου με το περιβάλλον. Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά σε επιλεγμένες μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις και συλλογές, εξερευνώντας τους χώρους του μουσείου δωμάτιο προς δωμάτιο.


Ερευνητικό Κέντρο «Glenn» της NASA, Η.Π.Α. hangar_contactgrc
Το Ερευνητικό Κέντρο Glenn της NASA (Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος) , τοποθετημένο στο Cleveland του Ohio, σχεδιάζει και αναπτύσσει την καινοτόμο τεχνολογία, όσον αφορά την αεροναυτική και τις αποστολές της NASA στο διάστημα. Μπορείτε να περιηγηθείτε μαζί με τα παιδιά σας στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις από την οθόνη του υπολογιστή σας, να παρακολουθήσετε βίντεο, φωτογραφίες, ακόμη και δοκιμαστικούς ελέγχους. Επιπλέον, η NASA προσφέρει μια εικονική ξενάγηση 360 μοιρών στο Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble .


Παιδικό Μουσείο της Ιντιανάπολις, Η.Π.Α. παιδιά
Το μεγαλύτερο παιδικό μουσείο στον κόσμο ιδρύθηκε το 1925, με στόχο οι μικροί επισκέπτες να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε θέματα φυσικών επιστημών, τέχνης, ιστορίας και παγκόσμιων πολιτισμών. Μέσα από τον ιστότοπο του περιηγηθείτε στην «Αμερικάνικη Συλλογή», η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 55 χιλιάδες αντικείμενα (παιχνίδια, κούκλες κ.α.), από τον 18ο αιώνα έως σήμερα, που αντιπροσωπεύουν την οικογενειακή ζωή και τις δημοφιλείς τάσεις στην αμερικάνικη ιστορία. Τέλος, παρακολουθήστε, μέσα από το κανάλι του στο youtube, σύντομες ξεναγήσεις των εκθέσεων του, στις οποίες περιλαμβάνεται η «Take Me There®: Greece», αφιερωμένη στην κουλτούρα της σύγχρονης Ελλάδας.


Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Ελλάδα
9927053825e902e9cd2d096
Καλλιτέχνης: Αντωνιάδου Λήδα, 5.5 ετών

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και έχει ως στόχο την επαφή με την Τέχνη από την παιδική ηλικία, ενεργοποιώντας, παράλληλα, το ενδιαφέρον των παιδιών για τον πολιτισμό. Μέσα από την πλούσια συλλογή 10.000 έργων ζωγραφικής και κατασκευών, δημιουργημένων από παιδιά ηλικίας 4 έως 15 ετών, αναδεικνύει τη μοναδικότητα και την ομορφιά της παιδικής τέχνης. Στον ιστότοπό τους μπορείτε να εξερευνήσετε επιλεγμένα εκθέματα των συλλογών του μουσείου. Οι συλλογές εμπλουτίζονται συνεχώς, από διαγωνισμούς, δωρεές, συνεργασίες και εικαστικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται στους χώρους του.

Μουσείο Φυσικών Επιστημών, Βέλγιο remote
Το Μουσείο είναι μέρος του Βασιλικού Ινστιτούτου Φυσικών Επιστημών και βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή απολιθωμάτων δεινοσαύρων στην Ευρώπη, χάρη στην ανακάλυψη 30 σχεδόν ολόκληρων σκελετών Ιγκουανόδοντων, σε ένα ανθρακωρυχείο περίπου στα τέλη του 19ου αιώνα. Μέσα από την πλατφόρμα Google Arts and Culture μπορούμε να περιηγηθούμε εικονικά στους χώρους και τις συλλογές του μουσείου και να κάνουμε μια επισκόπηση της ιστορίας και της εξέλιξης της φυσικής ζωής στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.


Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας National-Museum-of-Australia

Πρόκειται για ένα μουσείο κοινωνικής ιστορίας, το οποίο έχει ως στόχο να ερευνά, να συλλέγει και να καταγράφει πληροφορίες που αφορούν την ιστορία της χώρας. Μέσω των περισσότερων από 210 χιλιάδων εκθεμάτων της, αντανακλάται η πολιτιστική κληρονομιά της Αυστραλίας και, παράλληλα, χτίζονται γέφυρες ανάμεσα στις διάφορες κοινότητες και κουλτούρες που την απαρτίζουν. Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στους χώρους και τα εκθέματα του μουσείου και να ανακαλύψετε τον πολιτισμό των Ιθαγενών πληθυσμών, την αυστραλιανή κοινωνία μετά την αποικιοποίηση της χώρας, καθώς και να ερευνήσετε ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους και το περιβάλλον γενικότερα.















ΠΗΓΗ: monopoli.gr






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου