Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η θεατρική ατζέντα της Παρασκευής: 12 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online




Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου!

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα: Ίδρυμα Ωνάση

Από σήμερα Παρασκευή 10/4 μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στον Ευθύμη Φιλίππου με τις δύο παραστάσεις της Στέγης σε κείμενά του: Έναρξη με την παράσταση Ρομπ/Rob σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά (2018).
Επιπλέον, μπορείτε να δείτε το Antigone in Ferguson που παρουσιάστηκε στο Onassis USA στη Νέα Υόρκη με διάσημους αμερικανούς ηθοποιούς και συνοδεία χορωδίας (2016), καθώς και την παράσταση χορού Cementary από την Πατρίσια Απέργη και την Ομάδα Χορού Αερίτες (2017).
Όλα τα παραπάνω μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

Patroklos_Skafidas-2827
«Ύψωμα 731» από το θέατρο Πορεία.
 
Θέατρο Πορεία
Το θέατρο Πορεία, από σήμερα Παρασκευή 10/4 και μέχρι αύριο το πρωί στις 10:00 π.μ προβάλει ξανά για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν ήδη, την παράσταση «Ύψωμα 731», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Πρόκειται για μία μουσικοθεατρικό έργο που μιλά για την αξία της ελευθερίας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποφάσισε με τη σειρά του να προχωρήσει σε διαδικτυακή προβολή παραστάσεων, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των απρόβλεπτων γεγονότων που προκάλεσε η πανδημία. Σήμερα Παρασκευή 10/4, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει διαδικτυακά την παράσταση «Οι Στυλοβάτες της κοινωνίας», μια ελεύθερη διασκευή πάνω στο έργο του Χένρικ Ίψεν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τις 21:00 έως τις 23:00.
Δείτε την παράσταση εδώ.
 

Εθνικό Θέατρο
Το Εθνικό Θέατρο προβάλει κάθε Παρασκευή και ώρα 21:00, μια από τις συζητημένες παραστάσεις της χρονιάς, τον «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη. Πρόκειται για το περίφημο «καταραμένο» έργο του Σαίξπηρ, ένα «παραμύθι» για τη βία, για την ηδονή, για την εξουσία, για την τρέλα και κυρίως για τη μήτρα που τα γεννά!
Δείτε την παράσταση εδώ.

b_27789_or_31mikri_makbeth_ethniko_marilena_anastasiadou_kk
«Μακμπέθ» από το Εθνικό Θέατρο.
 

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online

Comédie-Française
Η Comédie-Française σήμερα Παρασκευή 10/4 και ώρα 21:30 την παράσταση «La Grande Magie» του Eduardo De Filippo σε σκηνοθεσία του Dan Jemmett. Το έργο γράφτηκε το 1948 και αφηγείται την ιστορία μιας παντρεμένης γυναίκας που αισθάνεται δυστυχισμένη και προσπαθεί να ξεφύγει από τον ζηλιάρη σύζυγό της, με τη βοήθεια ενός μάγου!
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου
Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, λοιπόν, συνεχίζει με το τρίτο μέρος από την τριλογία της Ορέστειας του Αισχύλου, «Ευμενίδες». Η σκηνοθεσία είναι του Πήτερ Στάην και η παράσταση δεν θα διαθέτει δυστυχώς υπότιτλους!
Δείτε την παράσταση εδώ.

merlin_133322871_fe6045f1-c035-41e6-b01e-cec914c0cce6-superJumbo
«Πάρσιφαλ» από την Metropolitan Opera Νέας Υόρκης.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης
Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Πάρσιφαλ» του Βίλχελμ Ρίχαρντ Βάγκνερ. Την ορχήστρα διευθύνει ο Ντανιέλε Γκάτι. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού
Μέχρι την Κυριακή 12/4 έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», του Τζοακίνο Ροσσίνι, σε μουσική διεύθυνση του Καρλο Μοντανάρο. Την παράσταση μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris.

Andrew Lloyd Webber
«Jesus Christ Superstar» του Andrew Lloyd Webber.
 

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου
Η Βασιλική Όπερα προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα επιλεγμένων παραστάσεων όπερας και μπαλέτου. Οι παραστάσεις της διάσημης όπερας είναι διαθέσιμες τόσο στο Facebook της, όσο και στον λογαριασμό της στο YouTube, από τις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος). Για σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα έχει Μότσαρτ και όπερα σε δύο πράξεις, «Έτσι κάνουν όλες» (Così fan tutte) σε σκηνοθεσία του Jan Philipp Gloger και μουσική διεύθυνση του Stefano Montanari.
 

Διάσημα μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber
Ο διάσημος συνθέτης και θεατρικός παραγωγός, εν μέσω καραντίνας, θα διαθέσει τα εμβληματικά μιούζικαλ του στις κινηματογραφημένες τους εκδοχές, για δωρεάν παρακολούθηση. Σήμερα Παρασκευή στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) θα κάνει πρεμιέρα το εμβληματικό rock μιούζικαλ, «Jesus Christ Superstar». Η συγκεκριμένη εκδοχή αποτελεί ένα live stage show, το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2012, σε σκηνοθεσία Laurence Connor. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Tim Minchin, Melanie C, Chris Moyles και Ben Forster. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες!
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!
Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, εμβληματικές παραστάσεις από το αρχείο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:  monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου