Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Οι Rock’n’Roll Βοήθειες με καταξιωμένους μουσικούς στο Νο4

 

 Οι Rock’n’Roll Βοήθειες κυκλοφόρησαν το 4ο άλμπουμ τους! 

Είναι το πρότζεκτ του Δημήτρη Δημητράκα που ξεκίνησε το 1993 με μοναδικό σκοπό την προώθηση νέων γκρουπ από τον χώρο της ανεξάρτητης ελληνικής rock σκηνής. Τα δύο πρώτα άλμπουμ Rock’n’Roll Βοήθειες Νο1 και Νο2 (1995) είχαν κυκλοφορήσει σε βινύλιο, το Νο3 το 2014 σε ψηφιακό δίσκο, όπως και τώρα το Νο4.

Ο Δημήτρης Δημητράκας είναι μια σεβάσμια μορφή στο χώρο του rock’n’roll στην Ελλάδα, ένας μουσικός με ψυχή. Χαρακτηριστικό αυτού είναι το περσινό σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε στις 26 Ιανουαρίου πριν από live των Panx Romana στο Kremlino, στον Πειραιά, όπου μετά αντί να σπεύσει στο νοσοκομείο στην κατάσταση που ήταν πήγε κι έπαιξε τύμπανα μετά από τρίωρη αναμονή μ’ ένα χέρι κι ένα πόδι αφήνοντας τους πάντες άφωνους με το πάθος του για την μουσική.
dimitris dimitrakas kremlino

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η πορεία του ξεκίνησε το 1969 με τους Rosebuds ως κιθαρίστας. Ένα ατύχημα που είχε το 1973 τον αναγκάζει να εγκαταλείψει την κιθάρα και να γίνει ντράμερ. Έχει περάσει από πολλά σχήματα, μεταξύ άλλων τους Panx Romana με τους οποίους είναι ακόμη ενεργός, Schmetterling, T.V.C., Δούρειος Ίππος, Θαρσείν Χρει (το πρώτο του συγκρότημα ως ντράμερ), Ριφιφί, Συμμορία, Σρίμανση, Αίολος, Λήτης + Τρυκ, Ephapax Blues Band κ.α.. Η προσωπική του δισκογραφία ξεκίνησε με το Εστραγκόν του ’01.

Επίσης έχει σημαντική πορεία ως ραδιοφωνικός παραγωγός και μουσικός συντάκτης με πιο γνωστό το Ποπ και Ροκ. Η αγάπη του για το ελληνικό rock το οποίο έχει ζήσει από μέσα τον οδήγησε να επιμελείται τις παραγωγές των άλμπουμ “Οι Rock’n’Roll Βοήθειες Παρουσιάζουν” χωρίς το εν λόγω εγχείρημά του να αποτελεί εμπορικό αντικείμενο. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής και ελεύθερης έκφρασης των δημιουργών που συμμετέχουν, είναι δηλαδή αυτοχρηματοδοτούμενο, και διανέμεται δωρεάν.

Ο Δημήτρης Δημητράκας αναφέρει για την ιστορία της σειράς των άλμπουμ αυτών:

«Οι ROCK 'N' ROLL ΒΟΗΘΕΙΕΣ γεννήθηκαν ως ραδιοφωνική εκπομπή το 1991 με πηγή έμπνευσης τον τίτλο από το ομώνυμο τραγούδι των Panx Romana και μοναδικό σκοπό την προώθηση νέων γκρουπ από τον χώρο της ανεξάρτητης ελληνικής rock σκηνής, γενικά και χωρίς ταμπού και κολλήματα όσον αφορά το στυλ και το μουσικό ιδίωμα του κάθε συγκροτήματος. Αγκάλιασε λοιπόν όλο το μουσικό φάσμα του rock ισότημα, χωρίς διακρίσεις και εμπάθειες με αποτέλεσμα η εκπομπή αυτή να γίνει με τα χρόνια σημείο αναφοράς για το λεγόμενο Ελληνικό rock. Μεγάλος ο δρόμος και η διαδρομή σε διάφορες συχνότητες με κυριότερους σταθμούς τον ''Rock Fm'' στην Αθήνα, τον '' Ηχώ Fm'' στον Βύρωνα, το rock club "Space" στο Χαλάνδρι, την "Ανεξάρτητη Ζώνη" στον 9,51 στην Πετρούπολη, και τον "Ατλαντίς Fm" στον Πειραιά. Οι Rock 'n' Roll Βοήθειες υπήρξαν και στήλη γραπτού λόγου κατά περιόδους στα περιοδικά "In Rock", "Rock Time", και "Pop & Rock", ενώ συνοδοιπόροι στο ραδιόφωνο κατά καιρούς υπήρξαν οι Σίνυ Σταύρου, και η Κέρυ Καραλή . Η πρώτη συλλογή κυκλοφόρησε το 1993 μόνο σε βινύλιο, και η δεύτερη το 1995 μόνο σε βινύλιο πάλι. Ακολούθησε μια μικρή δισκογραφική παύση και εν έτη 2014 και έπειτα από 20 χρόνια σιωπής, με προτροπή του φίλου και συνεργάτη Νίκου Αντωνίου [ραδιοφωνικός παραγωγός] έχουμε επιτέλους τις Rock 'n' Roll βοήθειες Νο3, σε CD αυτή τη φορά, με 10 ακόμη νέα ελληνόφωνα σχήματα όπως και στο παρελθόν. Η ιστορία συνεχίζεται τώρα με το Νο4 με μόνη διαφορά ότι αντί για νέα ελληνικά συγκροτήματα αυτή τη φορά στο cd παρουσιάζονται καταξιωμένοι και με αρκετούς δίσκους στο ενεργητικό τους φίλοι και τραγουδιστές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου»
Dimitris Dimitrakas Lilian Anerousi
Δημήτρης Δημτράκας – Λίλιαν Ανερούση. Και οι δύο συμμετέχουν στο Νο4

Στο Νο4 “Οι Rock’n’Roll Βοήθειες Παρουσιάζουν”, στη νέα αυτή συλλογή συμμετέχουν ονομαστικά οι εξής καλλιτέχνες:
Μιχάλης Σκαράκης, Μπάμπης Τζανιδάκης, Jamoan, Ευάγγελος Χ. Βαγενάς, Πάνος Γουργιώτης, Γιώργος Λιτσικάκης, Pixel, Διονύσης Φαρμάκης, Λίλιαν Ανερούση και Δημήτρης Δημητράκας.

Ένας εξ αυτών ο Ευάγγελος Χ. Βαγενάς (ex Χερουβείμ) με περισσότερα από 25 χρόνια πορείας στην ελληνική rock σκηνή συμμετέχει στο Νο4 με το τραγούδι του “Αποστροφή” μία από τις καλύτερες ομολογουμένως συμμετοχές, για το οποίο αναφέρει στο Ogdoo.gr:

«Η "Αποστροφή "είναι καινούργιο τραγούδι γράφτηκε το 2020 που επιλέχθηκε από τον Δημήτρη Δημητράκα για την συλλογή αφού πρώτα άκουσε άλλα 4 ακυκλοφόρητα τραγούδια μου. Οι στίχοι αναφέρονται στους ανθρώπους που πέρασαν απ την ζωή μας με την υπόσχεση του "για πάντα" μας πλήγωσαν, τους πληγώσαμε και στοίχειωσαν μες το μυαλό μας . Αυτό το σκοτεινό κομμάτι των αναμνήσεων αποστρέφομαι».
Ευάγγελος Χ. Βαγενάς - Αποστροφή Δείτε το εδώ.





ΠΗΓΗ: www.ogdoo.gr/Γιάννης Αλεξίου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου