Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Ακούσαμε το νέο τραγούδι της Ειρήνης Χρυσoβαλάντως Κόκκαλη με τίτλο «Ανδρονίκη» από την Spider Music


Η Ειρήνη μας συστήθηκε δισκογραφικά μέσω της εταιρίας μας Spider Music, τον Οκτώβρη του 2021 με την διασκευή του παραδοσιακού μας "Θαλασσάκι" σε επιμέλεια και σκηνοθεσία του Δημοσθένη Κωστόπουλου και τώρα επιστρέφει με το νέο της κομμάτι με τίτλο “Ανδρονίκη”, στο οποίο πάλι έχει βάλει το χεράκι του ο Δημοσθένης.

H “Ανδρονίκη”, που κυκλοφορεί πάλι από την
Spider Music, είναι ένα Δημοτικό, αφηγηματικό τραγούδι από την Κύπρο,  οι στίχοι που περιγράφουν ένα πραγματικό περιστατικό, που λέγεται πως συνέβη σε «μέρη ελληνικά» ή για την ακρίβεια στα «μέρη της Ελλάς» η προέλευση του τραγουδιού έχει διχάσει ευχάριστα. Με ρίζες βαθιές στον χρόνο, έχουμε αναζητήσει την προέλευση  του τραγουδιού και η ιστορία αναφέρει την άτυχη κοπέλα ως Ανδρονίκη ή Φεβρωνία / Πεφρωνία, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.


Το κομμάτι αυτό, έχει παρθεί από την καλλιτέχνιδα Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη και έχει διασκευαστεί μέσα από μία πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι η Ειρήνη είναι μια νέα καλλιτέχνης που τιμά την Ελληνική Παράδοση και με την εκπληκτική της ερμηνεία μπορεί να μας κάνει να ταξιδέψουμε σε κόσμους που έχουν θαφτεί στον χρόνο, αλλά εδώ πραγματικά ξέρει πως να κινηθεί και να σε κάνει βρεις τις ρίζες σου γύρω από την παραδοσιακή μουσική!




Έχει αυτό το “κάτι” που χρειάζεται να διαθέτει ένας καλλιτέχνης; για να τραγουδήσει τέτοιου είδους τραγούδια. Δεν είναι καθόλου εύκολα ούτε στην ερμηνεία, ούτε στη σύνθεση τους, αλλά η Ειρήνη δείχνει για ακόμα μία φορά το ποιόν της και καταφέρνει να το κάνει κτήμα της.

Μέσα από μία ιδιαίτερη επιλογή στο χτίσιμο του τραγουδιού “Ανδρονίκη”, η Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη φτάνει στα αυτιά μας με τη γλυκιά της φωνή, η οποία μας θυμίζει γιατί η συγκεκριμένμη καλλιτέχνιδα ξεχωρίζει! Όποτε την ακούμε είναι εκεί για να μας δημιουργήσει έκπληξη με τον τρόπο που μπορεί να σε κάνει να μαγευτείς από το λαρύγγι της! Απλά μοναδική και πιο φρέσκια από ποτέ, προσφέροντας στον ακροατή συναισθήματα αλλά και τον σεβασμό που αρμόζει, για να εκτεθεί άρτια αυτή τη πανέμορφη μουσική διαχρονικότητα που αναβλύζει από το συγκεκριμένο τραγούδι!

Και εκεί έρχεται και το
video από τον Δημοσθένη Κωστόπουλο, που δίνει εικόνα σε όλο αυτό το εκπληκτικό σύνολο με την μοναδική του χαρισματικότητα, με αποτέλεσμα το τραγούδι “Ανδρονίκη” να απογειώνεται!

Ένα πολύ όμορφο κομμάτι που γεννά συναισθήματα και συγκινήσεις! Μπράβο Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη! Για ακόμα μία φορά μας κέρδισες!

 


https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/ 

www.spider-music.com 

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w 

Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη | Ανδρονίκη | Official Video Clip© 

https://www.youtube.com/watch?v=cQnPUswjd2E 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου