Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ακούσαμε το άλμπουμ των TALES OF THE OLD με τίτλο "The Book Of Chaos",



Οι Tales Of The Old είναι μια Symphonic Dark Ambient Power Metal μπάντα από την Αθήνα. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2010 από τον πληκτρά Τζανάκη Μιχάλη, ο οποίος είναι ο κύριος συνθέτης και ενορχηστρωτής της μουσικής τους. Η αγάπη του για το Symphonic Metal και μπάντεs όπως οι Rhapsody, Nightwish, Therion, Haggard και άλλες, τον οδήγησαν να δημιουργήσει ένα συγκρότημα, με σκοπό να υπηρετήσει αυτό το είδος από μια σκοτεινότερη πλευρά.

Έτσι, οι Tales Of The Old πήραν σάρκα και οστά και μετά από το πρώτο τους demo, επέλεξαν ως συνοδοιπόρο τον Bob Katsionis και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EPThe Passageway From Hell To Earth" βάζοντας ισχυρές βάσεις στη μουσική σκηνή. Μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια, ανείπωτων δυσκολιών και εμποδίων (μια περίοδος στην οποία ουσιαστικά  δεν υπήρχε το συγκρότημα), ο Τζανάκης αποφάσισε να αναμορφώσει ολόκληρη την μπάντα και να δώσει ζωή στο όνειρό του. Νέα μέλη, νέα πραγματικότητα, ένα εντελώς νέο όραμα.

Το πρώτο album της μπάντας "The Book Of Chaos" έγινε πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια λοιπόν. Ένα έργο που δημιουργήθηκε και σημαδεύτηκε κομμάτι κομμάτι από μόχθο και ατελείωτες θυσίες! Ένα έργο που ποτέ δεν θα έπαιρνε σάρκα και οστά χωρίς τη συμβολή και τη σκληρή δουλειά του μοναδικού πιθανού συμπαραγωγού για τους Tales Of The Old, τον εγκέφαλου του Power Metal  στην Ελλάδα, Bob Katsionis, ο οποίος για ακόμα μία φορά βρέθηκε δίπλα στην μπάντα και δημιούργησε ένα δίσκο που αξίζει να συζητηθεί!

Μέσα από 11 τραγούδια, το albumThe Book Of Chaos”, σε παρασέρνει στον κόσμο του συγκροτήματος και σου προσφέρει έναν μουσικό χαρακτήρα ο οποίος είναι αυτό το symphonic power metal με σκοτεινές επιρροές που δεν συναντάς εύκολα εκεί έξω και μάλιστα τόσο όμορφα δομημένο. Τόσο οι μουσικοί που βρίσκονται στο album, όσο οι special guests που πλαισιώνουν τα τραγούδια σε ενορχήστρωση και φωνητικά είναι μεγάλα ονόματα και ευρέως γνωστοί για αυτά που μπορούν να καταφέρουν και μάλιστα ξεπερνούν τις προσδοκίες μας που ήταν ήδη ανεβασμένες. Sakis Tolis, Fabio Lione, Christina Alexiou, Androniki Skoula, Sofia Karvouna, Margarita Papadimitriou και άλλοι γνωστοί και αξιόλογοι μουσικοί, βάζουν ο καθένας το λιθαράκι του και καταφέρνουν να υπηρετήσουν τόσο τα θέλω των Tales Of The Old, όσο και του ακροατή και ειδικά εκείνου που είναι ειδικός σε αυτό το είδος.

Έτσι, τα ονόματα αυτά μας προσφέρουν ένα μουσικό υπερθέαμα που στήνεται μέσα από ένα ιδιαίτερο content, το οποίο σε προϊδεάζει ήδη από το εξαιρετικά πιασάρικο artwork που έχεις στα χέρια σου. Ακούγωντας και τη μουσική της μπάντας, αλλά και τους στίχους των Tales Of The Old οι οποίοι είναι εμπνευσμένοι από τη Μεσαιωνική Εποχή, νιώθεις όλον αυτόν τον κόσμο στο πετσί σου και βλέπεις ότι το συγκρότημα προσφέρει κάτι καλό. Κάτι ιδιαίτερα μοναδικό στην ελληνική μουσική σκηνή, η οποία είναι τιμή της να έχει συγκροτήματα σαν και αυτό. Και αυτό το λέω για όλα τα επίπεδα που είναι χτισμένο το album!

Όσον αφορά τις προσωπικές επιλογές μου από αυτό το album, θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά τραγούδια που έχουν κολλήσει στο μυαλό μου και τα έχω λιώσει στο repeat. Ξεχωρίζουν λοιπόν σίγουρα τα “Heavens In War”, "Beware", "Dark Witch", το ομώνυμο "The Book Of Chaos", το “The First Exorcism” και το “Tortured Souls”, το οποίο αποτελεί ένα instrumental κομμάτι που βλέπεις τους Tales Of The Old να κεντάνε! Είναι από τα λίγα instrumental που βάζεις στο repeat και τα ευχαριστιέσαι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Η αλήθεια είναι ότι το αγάπησα αρκετά αυτό το νέο album των Tales Of The Old με τίτλο “The Book Of Chaos”. Είναι μία κυκλοφορία που σε βάζει για τα καλά στον κόσμο του συγκροτήματος και σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές μέσα από το πολύ όμορφα στημένο concept του δίσκου. Προτείνω να το πάρετε με κλειστά μάτια!

 

 

 

https://www.facebook.com/talesoftheold/

https://www.youtube.com/channel/UCAWqoRoYcp5yfgZbVph7C3g

https://www.instagram.com/talesoftheoldofficial/

https://talesoftheoldofficial.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/4543XNQH6xyo6CVOjQXMPW

 

 

 

Tales of the Old feat. Fabio Lione - Heavens In War (Official Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=Dxq4MKA8AXA

TALES OF THE OLD feat. FABIO LIONE – Beware

https://www.youtube.com/watch?v=YBypuPDhINw

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου