Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ακούσαμε το νέο άλμπουμ του Βασίλη Ζιάκα με τίτλο «Μουσικές φωτογραφίες και ιστορίες μουσικές» (βιβλίο-cd από τις εκδόσεις Κοροντζή


 

Ο Βασίλης Ζιάκας είναι ένας αυτοδίδακτος μουσικός και τραγουδοποιός, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ελληνική μουσική σκηνή από το 1990 με κύριο μέσο του το αγαπημένο του ακορντεόν.

Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα όλα αυτά τα χρόνια σε μουσικές αλλά και θεατρικές παραστάσεις, καθώς και με συμμετοχές στη τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

‘Έτσι μετά από όλη αυτή την πλούσια καλλιτεχνικά πορεία ένιωσε πως έφτασε ο χρόνος να κυκλοφορήσει μια συλλογή τραγουδιών του σε
cd, η οποία συνοδεύεται και από ένα μικρό βιβλίο που φέρει τον τίτλο “Μουσικές φωτογραφίες και ιστορίες μουσικές “ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κοροντζή .

Τα τραγούδια αυτά είναι  γραμμένα από το 2013 έως το 2022 και ηχογραφημένα κατά κύριο λόγο
live στο studio, κάτι που τους δίνει σε πολλές περιπτώσεις ένα ζωντανό έως και jam χαρακτήρα και που σίγουρα είναι στα συν της συγκεκριμένης δουλειάς, ενώ οι πολλές συμμετοχές σημαντικών μουσικών προσφέρουν μια ηχητική και ενορχηστρωτική ποικιλία στην ιδιαίτερη τραγουδοποιία του Ζιάκα, καθιστώντας ευχάριστα δύσκολο να την κατατάξεις κάτω από μια συγκεκριμένη ταμπέλα.

Στα τραγούδια του συναντάμε
rock στοιχεία και jazz να παντρεύονται με το λαϊκό και το παραδοσιακό τραγούδι με πρωταγωνιστικό ρόλο την ιδιαίτερη φωνή του Βασίλη και το ακορντεόν του.

Στιχουργικά έχουν κατά κύριο λόγο αυτοβιογραφικό χαρακτήρα κάτω από το πρίσμα της κοινωνικής πραγματικότητας, του έρωτα, της φιλίας και της ζωής της νύχτας ενώ το χιούμορ είναι βασικό χαρακτηριστικό τους σε πολλά από αυτά τα τραγούδια.

Το βιβλίο περιέχει αναλυτικά την ιστορία πίσω από κάθε τραγούδι, πράγμα που δίνει την ευκαιρία στον ακροατή να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στον κόσμο του Ζιάκα και να ταυτιστεί ακόμα περισσότερο με αυτό που ακούει.

Εν κατακλείδι το “ Μουσικές φωτογραφίες και ιστορίες μουσικές” είναι μια πιο τις πιο ιδιαίτερες δουλειές που έχουν κυκλοφορήσει το 2022 στην ελληνική δισκογραφία, περιέχει κάποια εξαιρετικά έως και ξεσηκωτικά τραγούδια και αξίζει οπωσδήποτε να το τσεκάρετε για να ανακαλύψετε έναν τραγουδοποιό και συνθέτη με ταυτότητα, ο οποίος χάρη και στο βιβλίο που συνοδεύει τα τραγούδια ξεδιπλώνει περίφημα όλο τον εσωτερικό του κόσμο.
Ακούστε το στο
internet και αποκτήστε το σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

 

https://vasilisziakas.wixsite.com/vasilis

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086746657954

https://www.youtube.com/c/VasilisZiakas/videos

https://open.spotify.com/playlist/4gKFSgdTj1bpxZ65nn0dHj?fbclid=IwAR1b7VHV9sMInn7S2X2MEUqqnB3EsbbUdE477wVWYuEtdJF1IBLmNqIi-ic

 

Με απειλείς. You threaten me. Vasilis Ziakas.

https://www.youtube.com/watch?v=e7jeU3fVgu4



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου