Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ακούσαμε το άλμπουμ των SANDS OF ETERNITY με τίτλο "Beyond the Realms of Time" από την Symmetric Records




                

   Sands of Eternity – “Beyond the Realms of Time”

Οι Sands Of Eternity αποτελούν την εξέλιξη των Hourglass Sands Of Eternity, (Hourglass SOE), που ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 1996. Μετά από δύο demo οι Hourglass SOE κυκλοφόρησαν τον πρώτο και τελευταίο  δίσκο τους, με τίτλο “Journey To Infinity”, ενώ στη συνέχεια το συγκρότημα διαλύθηκε. 

Παρά την έλλειψη ενεργής παρουσίας στη σκηνή, ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης της μπάντας Γιάννης Ιωακειμίδης συνέχισε να γράφει και να συνθέτει heavy/power κομμάτια, μέχρι που μαζεύτηκε αρκετό υλικό για τη δημιουργία ενός νέου δίσκου. Έτσι, από τις στάχτες των Hourglass SOE δημιουργήθηκαν οι Sands Of Eternity, όπου μαζί με τον τραγουδιστή Μιχάλη “Dice” Παπαδάκη και τον παραγωγό Bob Katsionis το υλικό  όλων αυτών των χρόνων πήρε τελικά τη μορφή ενός δίσκου με 10 τραγούδια, του “Beyond The Realms Of Time” που κυκλοφόρησε νωρίτερα το 2022.

Όπως ανέφερα ήδη, ο Ιωακειμίδης είναι πιστός στον κλασσικό ήχο. Η μουσική είναι επηρεασμένη από θρυλικά συγκροτήματα του heavy metal και του power metal όπως οι Warlord, Helloween, Hammerfall, Kamelot, Stratovarius και Judas Priest, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικές τις επιρροές από Hammerfall στο τραγούδι “Enlightened (Mighty Warrior)” και από Stratovarius στο “Shadows of Light”.

Το “Beyond the Realms of Time” είναι ένας ευθύς μουσικά δίσκος, λιτός και απέριττος. Ακολουθεί και εμπνέεται από τα κλασσικά power/heavy πρότυπα και δεν παρεκκλίνει ιδιαίτερα από αυτά. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε γνωστές και οικείες μουσικές συνταγές, δεν θυσιάζει δημιουργικότητα ούτε έμπνευση, μιας και οι συνθέσεις ακούγονται φρέσκες και γεμάτες δυναμισμό και ένταση. Ο Ιωακειμίδης στοχεύει να παρουσιάσει και να προσφέρει αγνό, παραδοσιακό heavy/power ήχο ραμμένο για τη σύγχρονη σκηνή και το καταφέρνει με εξαιρετική επιτυχία.

Ο δίσκος κινείται, κυρίως, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού power/heavy metal, δίνοντας έμφαση στις μελωδικές γραμμές, τα υψηλά bpm και τα shredding solos. Το “Beyond the Realms of Time” είναι ένα άλμπουμ επικό, με χαρακτηριστικό power metal χαρακτήρα που καταφέρνει να συνδυάσει τα στιβαρά, επικά riffs, με την ταχύτητα και με τις γνωστές, όμορφες μελωδικές γραμμές του ήχου, παρουσιάζοντας ένα αποτέλεσμα που σε κερδίζει μέσα σε λίγα λεπτά και ενισχύει με δυναμικό υλικό την πάρα πολύ καλή, εγχώρια power/heavy σκηνή.

 

https://www.facebook.com/SandsOfEternityOfficial

https://sandsofeternity.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCwNQQqTtOTiP0Wnay4_4UsA 

https://instagram.com/sands.of.eternity_official

 

Sands Of Eternity - Enlightened (Mighty Warrior) [Official Music Video]

https://youtu.be/7RpUVkmV3NA

"Shadows Of Light" [Lyric Video 2022]

https://www.youtube.com/watch?v=QMqzlwoun18

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου