Ακούστε μας Live





Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

"Με δικά μου λόγια..." ΑΠΟ ΤΟ PROASTIO ART CENTRE






Η ΤΕΧΝΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΟ «ΧΩΜΑΤΕΡΗ PROJECT»

ΑΠΟ ΤΟ PROASTIO ART CENTRE
Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Νομού Αττικής για τη Χωματερή (ΧΥΤΑ) Φυλής


  • "Με δικά μου λόγια..."
  • Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 20:00 
  • στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Proastio Art 
  • Παράσταση από την ομάδα θεάτρου playback “StoryDrops”.
  • Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.  

Μια παράσταση που φέρνει τις λέξεις και τις σκέψεις των θεατών πάνω στη σκηνή δημιουργώντας ένα αισθητικό γεγονός που συνδέει ιστορίες και ανθρώπους, μέσα από το σώμα των ηθοποιών και τη μουσική. To ζήτημα της χωματερής είναι η αφετηρία για να αναζητήσουμε τρόπους να μιλήσουμε γι αυτό, να βρούμε τα δικά μας λόγια...
Το είδος θεάτρου playback συνδυάζει τον αυτόματο αυτοσχεδιασμό, το σωματικό θέατρο, το ψυχόδραμα, τη δραματοθεραπεία και το κοινωνικό θέατρο. Σε αυτό το διαδραστικό είδος θεάτρου, οι ηθοποιοί και ο μουσικός αυτοσχεδιάζουν πάνω σε σκέψεις, συναισθήματα, ιστορίες, επιθυμίες που προέρχονται από το κοινό, δημιουργώντας ένα μικρό θεατρικό γεγονός. Όσο περνά η ώρα, το κοινό βυθίζεται στον μαγικό κόσμο των αφηγήσεων ώσπου στο τέλος, ένα αόρατο νήμα συνειρμών αποκαλύπτει τη σύνδεση των ιστοριών αφήνοντας την αίσθηση μιας κοινότητας ανθρώπων. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Συντονίστρια της ομάδας playback “StoryDrops”: 
  • Μαλαθράκη Ξένια- Ψυχολόγος, Δραματοθεραπεύτρια, Ηθοποιός
  • Ηθοποιοί: Αναστασιάδου Άννα, Βερβερούδης Χρήστος, Λαμπρινού Ντόρις, Μπουρίτη Μυρτώ, Παμούκη Μαρί, Τσετσόνης Παναγιώτης
  • Μουσικός: Πρατίλας Σπύρος 
  • Χωματερή project: Proastio Art (Γωγωντίνα Αντζάμπου, Τάσος Αϊβάζογλου, Κων/να Βουρνά)
  • Επικοινωνία & Social Media: Proastio Art (Κων/να Βουρνά)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Proastio Art Centre
Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια
Τηλ. 2102470604,699 3954907.
Email: proastioart@gmail.com

Λίγα λόγια για το project
To Χωματερή project είναι ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων που προέκυψε από την ανάγκη για αφύπνιση και κινητοποίηση όλων στο επείγον ζήτημα της χωματερής και της διαχείρισης των απορριμμάτων, της περιβαλλοντικής καταστροφής, της κοινωνικής υποβάθμισης που έχει υποστεί ο τόπος και η ζωή μας.
Η  Χωματερή  (ΧΥΤΑ) Φυλής αποτελεί τη μεγαλύτερη της Ευρώπης και λειτουργεί εδώ και μισόν αιώνα, με το 90% του συνόλου των σκουπιδιών της Αττικής.
Το 2014 η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε έκθεσή της, την είχε χαρακτηρίσει «Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρωπίνου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις γενιές».
Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής βρίσκεται για ακόμη μια φορά σε αδιέξοδο καθώς παρά τις προειδοποιήσεις από επιστημονικούς φορείς και συλλογικότητες για τον κορεσμό και την ανεπάρκεια της χωρητικότητας του ΧΥΤΑ Φυλής, την άμεση ανάγκη κλεισίματος και την επερχόμενη περιβαλλοντική και υγειονομική κρίση τον Αύγουστο του 2019 αποφασίστηκε η επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης με ορίζοντα λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές
Η ομάδα θεάτρου playback " StoryDrops " πρωτοσυναντήθηκε τον Γενάρη του 2018. Αφορμή το όραμα της συντονίστριας να δημιουργήσει  μιας ομάδα θεάτρου playback. Κοινή συνισταμένη όλων η  εκπαίδευση στο θέατρο, τον χορό, τη μουσική και η ευαισθησία μας απέναντι στον άνθρωπο και την κοινότητα. Το ταξίδι ξεκίνησε με εκπαίδευση και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πολλές πρόβες. Στην παρούσα φάση η ομάδα δίνει παραστάσεις θέλοντας να έρθει σε επαφή με τις αληθινές ιστορίες του κοινού και να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα μέσα από το θέατρο playback.
Το Proastio Art είναι ένας νέος χώρος τέχνης και πολιτισμού στα δυτικά προάστια, και συγκεκριμένα στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, που επιθυμεί να παρουσιάσει και να προωθήσει πολιτιστικές δράσεις και νέους καλλιτέχνες, τόσο από την ελληνική όσο και διεθνή κοινότητα, κυρίως από το χώρο των παραστατικών και πλαστικών τεχνών και να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε ένα από τα πιο αδικημένα προάστια της Αθήνας και στην ανάπτυξη περιοχής σε μια δημιουργική και βιώσιμη πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου