Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Αντίθετα Πρόσημα - Ακούσαμε το νέο τους δίσκο «Σύνορα του Αδή»

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣΗΜΑ – Σύνορα του Άδη (Symmetric Records, επερχόμενο)



Το μάτι πέφτει πάνω στο εξώφυλλο. Κάποιος τύπος με αντιασφυξιογόνα μάσκα και με στολή προστασίας “κοσμεί” την εικόνα ενός άλμπουμ που λέγεται “Σύνορα Του Άδη”. 


Ξάφνου αναρωτιέσαι ποια προφητεία εκπλήρωσαν τα μέλη του Κυπριακού συγκροτήματος Αντίθετα Πρόσημα, επιλέγοντας ένα cover που έμελλε να φανεί εξωφρενικά επίκαιρο. Γιατί από ό,τι φαίνεται η ανθρωπότητα όντως είναι έτοιμη να διαβεί τα Σύνορα Του Άδη προς άγνωστη κατάληξη και αυτό το ελληνόφωνο σχήμα, φρόντισε προτού συμβεί αυτό, να μας προσφέρει μια δουλειά ατόφιου και αυθεντικού metal, που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να εκφραστεί στη γλώσσα του με τρόπο μάλιστα αιχμηρό και άμεσο.



Ο ήχος των Αντίθετα Πρόσημα δεν είναι καινοτόμος ή πρωτάκουστος. Δεν περιέχει πειραματισμούς και “περίεργες” προσεγγίσεις, χωρίς παρόλα αυτά να ακούγεται και αναχρονιστικός ή “συνηθισμένος”. Τα παιδιά παίζουν σωστά τα όργανα τους, αποδίδουν όπως πρέπει τα φωνητικά τους εκφράζοντας τους στίχους του Ευθύβουλου Γιωργαλλέτου και ενίοτε δοκιμάζουν και τα παιχτικά όρια τους χωρίς υπερβολές και περιττά στοιχεία. Σε αυτό βοηθάει η αξιόλογη παραγωγή, έργο του γνωστού και μη εξαιρετέου Bob Katsionis, η οποία προσφέρει την απαραίτητη καθαρότητα και αμεσότητα, στοιχείο σημαντικό όταν θες να αναδείξεις – στην συγκεκριμένη περίπτωση – τον αξιόλογο συνθετικό χαρακτήρα του συγκροτήματος ο οποίος είναι υπαρκτός και στα 8 τραγούδια του Σύνορα Του Άδη.



Μπορεί λοιπόν η συνταγή να είναι απλή, είναι σίγουρα όμως νόστιμη και έχω την αίσθηση ότι είχα πολύ καιρό να ακούσω ένα άλμπουμ από ένα rockmetal συγκρότημα με τον άμεσο τρόπο του ελληνόφωνου rock όπως το μάθαμε πριν το 2000, με πιο heavy όμως διάθεση και ασφαλώς πιο σύγχρονο ήχο.



Ευχόμαστε λοιπόν στα Αντίθετα Πρόσημα καλή επιτυχία στην όμορφη προσπάθεια τους που αξίζει σίγουρα να της δώσετε μια ευκαιρία. Ο άμεσος χαρακτήρας του Σύνορα Του Άδη, θα βρει σίγουρα πολλά αυτιά που θα ταυτιστούν με τις συνθέσεις και το μήνυμα αυτού του πολλά υποσχόμενου συγκροτήματος.








ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ – LYRIC VIDEO


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου