Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Είμαστε χαρούμενοι που το progressive metal στις μέρες μας έχει καταφέρει να ξεφύγει από τη στείρα παράθεση τεχνικής και παρέχει ισόποσα το συναίσθημα - Oι Peculiar Three στο Nlp Radio




Οι Peculiar Three από τη Λιβαδειά διψούν για μουσική και δημιουργία. Αυτή η ανάγκη μάλιστα, με πολυποίκιλους κι όμορφους ήχους, παίρνει ζωή με το ολοκληρωμένο άλμπουμ, Leap Of Faith.

Καταρχάς πως προέκυψαν οι Peculiar Three; 
Καλώς σας βρίσκουμε κι ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Τα μέλη των peculiar three παίζαμε (και παίζουμε ακόμη!) μαζί και σε άλλα project, μέσα από τα οποία γνωριστήκαμε, φιλιώσαμε και αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι νέο και χωρίς να περιοριζόμαστε από τίποτα! Έτσι, λοιπόν, με πάθος κι όρεξη δημιουργήσαμε την μπάντα αυτή!



Πώς νιώθετε για την κυκλοφορία του δίσκου σας; 
Το να ζει κανείς όλη τη διαδικασία της σύνθεσης μέχρι την ολοκλήρωση της κάθε ιδέας, την ηχογράφηση και κυκλοφορίας της, είναι κάτι που δύσκολα περιγράφεται! Ακόμη κι αν δεν είναι, πλέον, η πρώτη μας ηχογράφηση, σίγουρα κάθε φορά είναι διαφορετική.


Υπήρξαν δυσκολίες κατά τη δημιουργία του; 
Θα λέγαμε, μάλλον, ευχάριστοι πονοκέφαλοι! Ξέραμε από την αρχή με ποια άτομα θα συνεργαστούμε για τις ηχογραφήσεις/παραγωγή καθώς και το artwork, οπότε είχαμε την αμέριστη προσοχή μας στις συνθέσεις. Κι εκεί, αφού δεν επιτρέπουμε «πρέπει» και «μη» στις ιδέες μας, πήγαν όλα ομαλά και με περίσσιο πάθος!


Ποιες είναι οι επιρροές σας; 
Έχουμε ένα μεγάλο εύρος επιρροών από κλασικά, προοδευτικά και ψυχεδελικά συγκροτήματα του τότε και του σήμερα!


Είναι δύσκολο για μια μπάντα από την επαρχία εν τέλει να βγάλει δίσκο στις μέρες μας; 
Το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι, υπομονή κι αγάπη γι’ αυτό που θέλει κανείς να κάνει. Στις μέρες μας υπάρχουν αξιοπρεπέστατα στούντιο εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, οπότε εάν κάποιος το θέλει, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο παρά μόνο όσα βάλει ο ίδιος στον εαυτό του!



To Leap Of Faith είναι κάποιο concept άλμπουμ; 
Το Leap of Faith στιχουργικά δεν είναι concept. Ο συνδετικός κρίκος των ιστοριών που αφηγούμαστε μέσω τις μουσικής μας είναι ακριβώς αυτό, ότι είναι ολοκληρωμένες ιστορίες που πατούν στην πραγματικότητα για να ξεπεράσουν το όριο του φανταστικού. Βέβαια, έχοντας αρχίσει από το ep μας και συνεχίζοντας εδώ, υπάρχει ένα concept στα εξώφυλλά μας, το οποίο θα συνεχιστεί - καλώς εχόντων των πραγμάτων - και στις επόμενες κυκλοφορίες μας!


Ποια η γνώμη σας για το progressive metal στις μέρες μας; 
Είμαστε χαρούμενοι που το progressive metal στις μέρες μας έχει καταφέρει να ξεφύγει από τη στείρα παράθεση τεχνικής και παρέχει ισόποσα το συναίσθημα, κάτι που θεωρούμε βασικό στοιχείο της τέχνης γενικότερα.



Σχέδια για λάιβ υπάρχουν; 
Προς το παρόν η μπάντα είναι ένα στουντιακό project, αλλά όταν με το καλό ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε όλοι, δεν αποκλείεται ν’ αποφασίσουμε διαφορετικά!



Official links


THE SENTIENT - VIDEO





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου