Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

«Το Τραγούδι μας»: Κύπριοι καλλιτέχνες στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό




Μια πρωτοβουλία του Κύπριου στιχουργού Σταύρου Σταύρου, με αφορμή την καινούρια καθημερινότητα όλων στην εποχή του κορονοϊού, που μας κρατάει όλους κλεισμένους στο σπίτι!

Πόσες λέξεις χωράνε σε ένα τραγούδι; Πόση αγάπη χωράει σε ένα τραγούδι;

Το πρότζεκτ «Το τραγούδι μας» ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία του Κύπριου στιχουργού Σταύρου Σταύρου, με αφορμή την καινούρια μας καθημερινότητα στην εποχή του κορονοϊού, που μας κρατάει όλους κλεισμένους στο σπίτι.
Ο στιχουργός απηύθυνε μέσω Facebook πρόσκληση στους διαδικτυακούς του φίλους να απαντήσουν σε μια ανάρτησή του με μια λέξη της επιλογής τους. Σκοπός ήταν να γραφτεί μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ένα τραγούδι, το οποίο να περιλαμβάνει όλες αυτές τις λέξεις, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, αφού μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 λέξεις, τις οποίες ο στιχουργός μετέτρεψε σε τραγούδι! Με τη δημοσίευση των στίχων την επόμενη μέρα, διάφοροι συνθέτες τους μελοποίησαν, αναρτώντας την εκδοχή τους στις προσωπικές τους σελίδες. Ένας από αυτούς ήταν και ο νεαρός συνθέτης Νικόλας Σαββίδης.

Και η «αλυσίδα» συνέχισε να μεγαλώνει, μιας και με πρωτοβουλία της τραγουδίστριας Σαλίνας Γαβαλά, 22 Κύπριοι καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής ένωσαν τις φωνές τους, ο καθένας από το δικό του σπίτι, με σκοπό να μας αποδείξουν ότι … όλοι μαζί μπορούμε!
Ένα τραγούδι που μιλάει για όλα εκείνα τα όμορφα πράγματα που υπάρχουν εκεί έξω, για όλα εκείνα τα μικρά που σήμερα μοιάζουν τόσο μεγάλα! Ένα τραγούδι δικό μου, δικό σου, δικό μας! Το τραγούδι μας!

*Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από το τραγούδι θα δοθούν από τους δημιουργούς του και τη δισκογραφική εταιρεία ως εισφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία, για την στήριξη της μάχης κατά του κορονοϊού.

Κυκλοφορεί από την Dng Motiation Music- 14 Music.
 
Ακούστε το τραγούδι εδώ.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, δεν δίστασε να στείλει το δικό του συγχαρητήριο μήνυμα στους 22 Κύπριους καλλιτέχνες για την πρωτοβουλία τους με «Το Τραγούδι μας».

Το μήνυμα αναφέρει: «Κύπριοι καλλιτέχνες δίνουν τη δική τους συμβολή στον αγώνα κατά της πανδημίας. «Το Tραγούδι μας», στέλνει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα. Συγχαρητήρια στον στιχουργό Σταύρο Σταύρου για την πρωτοβουλία, στον συνθέτη Νικόλα Σαββίδη, στη Σαλίνα Γαβαλά για την οργάνωση, στους 22 συμπατριώτες μας καλλιτέχνες που ένωσαν τις φωνές τους, ο καθένας από το δικό του σπίτι, με σκοπό να μας αποδείξουν ότι όλοι μαζί μπορούμε! Όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε».
 
Σχετικά με το τραγούδι
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Μουσική: Νικόλας Σαββίδης
Οργάνωση παραγωγής: Σαλίνα Γαβαλά, Σταύρος Σταύρου
Εκτέλεση παραγωγής: Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος
Ενορχήστρωση και πλήκτρα: Νίκος Μερτζάνος
Κιθάρες: Νίκος Βογιατζάκης, Δημήτρης Σταματίου
Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου
Drums: Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος
Βοηθός ηχολήπτη: Θωμάς Παππάς
Γραφικά: Ανδρέας Αναστασίου
Ιδέα βίντεο: Σαλίνα Γαβαλά, Σταύρος Σταύρου
Εταιρείες: Dng Motivation Ltd, Minus 2 Production Team, PHS & Partners Ltd

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Hovig, Άγγελος Αυγουστής, Σαλίνα Γαβαλά, Στέλλα Γεωργιάδου, Λούκας Γιώρκας, Ανδρέας Έκτορας, Ευρυδίκη, Αννίτα Κωνσταντίνου, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Μεσημέρης, Τεύκρος Νεοκλέους, Άλεξ Παναγή, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παράσχου, Έλενα Πατρόκλου, Σοφία Πατσαλίδου, Μαριέλλα Σαββίδου, Νικόλας Σαββίδης, Ερμογένης Σκιτίνης, Γιώργος Σταματάρης, Βαλάντω Τρύφωνος, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου










ΠΗΓΗ:  monopoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου