Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Τα πιο ευφάνταστα καλλιτεχνικά projects που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας

 


Τα καλύτερα δημιουργικά projects που έγιναν από διάφορους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα οποία φέρουν μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και υποστήριξης.

Τα καλύτερα δημιουργικά projects που έχουν γίνει φέτος από διάφορους καλλιτέχνες αντλώντας την έμπνευση τους από την πανδημία και τις συνέπειες που δημιούργησε.

«Miniature Callendar» του Tanaka Tatsuya svg%3E

Ο καλλιτέχνης δημιούργησε φωτογραφίες με μικροσκοπικά σκηνικά που απεικονίζουν μάσκες προστασίας αλλά και άλλα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου.

«Photo collage» του Nathan Wyburn svg%3E

Το κολάζ που περιέχει πάνω από 200 φωτογραφίες γιατρών και νοσηλευτών του NHS νοσοκομείου αλλά και φωτογραφίες από τους καλύτερους φίλους του καλλιτέχνη.

Τέχνη του δρόμου (street art)

«Love in the Time of Quarantine» της Hijack svg%3E

Ο «Hijack» δημιούργησε διάφορα γκραφίτι με θέμα την πανδημία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει. Το έργο «Love in the time of quarantine» απεικονίζει την κοινωνική απόσταση.

«Clap for» του Ian Berrysvg%3E

Το project του Ian Berry και του μικρού γιού του «Clap for» ήταν αφιερωμένο στους εργαζομένους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» κατά την διάρκεια της πανδημίας, θέλοντας να τους πουν ένα «Ευχαριστώ».

Food artΨωμί από την Blondie + Rye svg%3E

Η Hanna P (Blondie + Rye) δημιούργησε όμορφα «μπουγκέτα ψωμιού» διακοσμημένα με πολύχρωμα λαχανικά ή χειροποίητα σχέδια.

Δημιουργικά projects με ζωάκια

Μουσείο Τέχνης Κατοικίδιων ζώων, από Filippo Lorenzin και Marianna Benetti svg%3E

Οι δύο καλλιτέχνες δημιούργησαν μία μίνι γκαλερί για τα κατοικίδια ζώα τους Pandoro και Tiramisu που ήταν φτιαγμένη από χαρτί, χαρτόνι και ξύλο.

Reptilian art gallery του Jill Young

svg%3E

Το αυτοσχέδιο «μουσείο Γκέκο», αφιερωμένο στο κατοικίδιο του καλλιτέχνη, περιέχει πίνακες «γκέκο» που θυμίζουν άλλους διάσημους πίνακες.

Προκλήσεις από το σπίτι

GETTY MUSEUM CHALLENGE

svg%3E

Το Μουσείο J. Paul Getty προκάλεσε τους θαυμαστές τους να αναδημιουργήσουν ένα έργο τέχνης με διάφορα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι. 

 Quearteencasa challenge svg%3E

Ίδια πρόκληση με την προηγούμενη, οι ισπανική ομάδα ενθάρρυνε τους οπαδούς της στο facebook να αναδημιουργήσουν έργα τέχνης.

Οι ηλικιωμένοι του Senior αναδημιουργούν εξώφυλλα δίσκων svg%3E

To ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων στην Αγγλία, σκέφτηκε μία υπέροχη φωτογράφηση όπου κάθε κάτοικος αναδημιούργησε διάσημα εξώφυλλα δίσκων.

Doodles καραντίνας της Artistvik svg%3E

Η καλλιτέχνιδα κάθε μέρα της καραντίνας ζωγράφιζε στον τοίχο της αφηρημένα σχέδια doodle και κατέληξε ως το project των «113 ημερών».

Illustration

«H ζωή πριν και μετά τον κορονοϊό’ της Irina Blok svg%3E

Μία σειρά από illustrations της Irina Block, που απεικονίζουν πως άλλαξαν τα πράγματα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.monopoli.gr

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου