Ακούστε μας Live





Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ακούσαμε το ντεμπούτο άλμπουμ των Ιταλών BLAX με τίτλο 'Meravilia"



Αφού υπέγραφαν με την AlphaOmega Records οι Ιταλοί Gothic Hard RockMetallers Blax κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2022 το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο “Meravilia” το οποίο αποτελείται από δέκα κομμάτια. Οι Blax ιδρύθηκαν τον Μάρτιο του 2020 από τον τραγουδιστή και τραγουδοποιό Giampaolo Polidoro (Blax) και στο ενεργητικό τους έχουν ακομα ένα demo tape το οποίο ηχογραφήθηκε μέσα σε έξι μήνες στο "Ravel 5 Studio".

  Με το θεατρικό Rock/Gothoc Rules Of Meravilia”  τταξίδι στο λουνα παρκ του τρόμου ξεκινά, με τρομακτικές μελωδίες και ευχάριστο ρυθμό.  Ακολουθεί το mid-tempo Our Brain Conditions” ένα κομμάτι μεταξύ τρέλας και παράνοιας, το οποίο έχει πολλά στοιχεία από τους μεγάλους CureTo Shady Life” καθαρο Gothic κομμάτι με εξαιρετικό σόλο, το οποίο θυμίζει πολύ τους δικούς μας “Sorrowful Angels”. Το “Raining Words” έχει πιο Metal ρυθμό, με αρκετές επιρροές από τους Helloween του “Dark Ride” ενώ στα φωνητικά η ερμηνεία του (Blax) θυμίζει εντονα Andy Derris και τον είδωλο του τον μεγάλο Alice Cooper. Το “Pockers Room” δεν διαθέτει  μόνο Gothic στοιχεία αλλά και πολλά από Rammstein, στα φωνητικά και στα πλήκτρα. Στο “The Queen Of My Heroine” τα πλήκτρα δίνουν τον ρυθμό, έναν ρυθμό μεθυστικό, ευχάριστο που κυμαίνεται από το Hard Rock στο Gothic. To “Evan’s Eden” είναι το πιο σκληρό τραγούδι του άλμπουμ με κοφτά και σκληρά καθαριστικά riff αλλά κι αυτό με το πιο μελωδικό και συναυλιακό ρεφρεν απ’ όλα.

Το “You” είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη μπαλάντα μελαγχολική, απαλή σε κάνει για λίγο να ξεχάσει το εφιαλτικό αυτό ύφος του άλμπουμ. Το “My White Widow” παραμένει στο ίδιο ύφος με το προηγούμενο, με τα πλήκτρα και την ακουστική κιθάρα να φτιάχνουν  την μελαγχολική ατμόσφαιρα. Το άλμπουμ κλείνει με το “Party Of Little Giants” Gothic/Pop, με σκοτεινές μελωδίες στην κιθάρα που χαλαρώνουν τον ακροατή και τον κάνουν να επιστρέψει στην πραγματικότητα.

   Το “Meravilia” είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ, όχι μόνο σε επίπεδο παραγωγής αλλά  σε μουσικό και στιχουργικό επίπεδο. Ένα δίσκος που καθηλώνει τον ακροατή, τον κάνει να ταυτίζεται με πολλές από τις μελωδίες, οι οποίες είναι επηρεασμένες , από Pop,Rock,Hard RockMetal, και παντρεμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να τα κομμάτια να ακούγονται με ευχαρίστηση.

 Καλή Ακρόαση.

 

 

 https://www.instagram.com/blax_band_/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100083052804776

https://www.youtube.com/@blax981

 

BLAX - SHADY LIFE

https://www.youtube.com/watch?v=oGTq7NB94PE

BLAX - OUR BRAIN CONDITIONS

https://www.youtube.com/watch?v=uCKfOnCvbmU

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου