Ακούστε μας Live

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Δύο παραστάσεις για τον χειμώνα 2016 - 17, από την Κάρμεν Ρουγγέρη


Δύο παραστάσεις για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια, ετοιμάζει για την
θεατρική σεζόν 2016-2017, η Κάρμεν Ρουγγέρη με τους συνεργάτες της.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - «Οι Άθλοι του Ηρακλή»
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές  και τα κοστούμια  προκειμένου η παράσταση με τίτλο «Οι άθλοι του Ηρακλή», να είναι έτοιμη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως είχε υποσχεθεί από τον χειμώνα η Κάρμεν Ρουγγέρη στα παιδιά. Να σημειώσουμε ότι το έργο αυτό ανεβαίνει μετά από ψηφοφορία. Κάθε χρόνο η Κάρμεν  προτείνει στα παιδιά,  στο τέλος κάθε παράστασης, 3 τίτλους έργων που σκέφτεται να  παρουσιάσει. Και το κοινό αποφασίζει. Ο Ηρακλής  ήταν πρώτος στην προτίμηση των μικρών της φίλων  και βέβαια δεν τους χαλάει το χατίρι.

Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας. Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:
  • τη γέννηση του ήρωα
  • τη ζωή του
  • τους άθλους του
  • την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων
  • το θάνατό του
  • τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.
Από τις 12 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα παρουσιαστούν πρωτότυπα σχέδια κοστουμιών και κατασκευών της Χριστίνας Κουλουμπή - σκηνογράφου και ενδυματολόγου της παράστασης «Οι άθλοι του Ηρακλή», στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο «Ηρακλής - υπερβατική πορεία»  που θα διαρκέσει ως τις 7 Αυγούστου.
Θέατρο Κιβωτός - «Ο Μαγικός Αυλός»

Μετά το πολύ  επιτυχημένο ανέβασμα του Κουρέα της Σεβίλλης με μουσική του Ροσσίνι στο Θέατρο Κιβωτός, που περιοδεύει τώρα σε όλη την Ελλάδα, η  Κάρμεν των παιδιών -τίτλος που της έδωσαν τα ίδια τα παιδιά- συνεχίζει με τον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ.
Ήδη  επιλέχθηκαν ηθοποιοί –τραγουδιστές με ωραίες φωνές και όλα δείχνουν ότι θα γίνει μια μαγική  παράσταση. Πρόκειται για ένα  παραμύθι με πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή, πλούσιο σε μηνύματα και με μουσική που σίγουρα θα χαϊδέψει τα αυτάκια των παιδιών.
«Σκοπός μου είναι πάντα μέσα από τις παραστάσεις μας αυτές  να μετατρέπω τις όπερες σε μουσικά παραμύθια, ώστε  να δίνω  ακούσματα κλασσικής Μουσικής στα παιδιά Ακούσματα απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου».
Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν αρχές του Νοέμβρη.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Οργάνωση Παραγωγής: Κάρμεν Ρουγγέρη

  • Πληροφορίες – Κρατήσεις -  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 215 5508270 – 210 3418579
  • Πληροφορίες – Κρατήσεις – Θέατρο Κιβωτός: 210 3417000 - 6945373097

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου