Ακούστε μας Live





Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Τι είναι η Galentine’s Day και πώς θα τη γιορτάσουμε φέτος;


 

Όλοι γνωρίζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – είτε πιστεύουν σε αυτή είτε όχι – αλλά πόσοι από εσάς γνωρίζετε την Galentine’s Day, η οποία έχει γίνει της… μόδας τα τελευταία χρόνια και είναι η γιορτή αφιερωμένη στους φίλους;

Πολλοί είναι εκείνοι που όταν ακούν «Φεβρουάριος», φέρνουν στον νου τους σοκολατάκια, τριαντάφυλλα και ρομαντικά σκηνικά – στοιχεία που συνθέτουν την ιδανική ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για πολλά ζευγάρια εκεί έξω.

Τα τελευταία χρόνια όμως η Galentine’s Day έχει γίνει η νέα τάση, ως μία ημέρα αφιερωμένη στη φιλία και αυτή είναι η 13η Φεβρουαρίου. Η ανεπίσημη αυτή γιορτή έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην επιτυχημένη κωμική σειρά του NBC, «Parks and Recreation», όπου στα επεισόδια ο χαρακτήρας της Leslie Knope αφιερώνει την ημέρα αυτή στο να περάσει καλά με τις αγαπημένες της φίλες.

Η Galentine’s Day αποτελεί μία καλή αφορμή για να γιορτάσουμε τη φιλία και μία καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή απλά δεν έχουν σύντροφο για να έχουν λόγο να γιορτάσουν τον έρωτα.

Είναι η Galentine’s Day μία γιορτή μόνο για τη γυναικεία φιλία;

Όχι, φυσικά. Η Galentine’s Day είναι μία ημέρα αφιερωμένη στη φιλία γενικά, αφιερωμένη στους φίλους εκείνους που παραμένουν δίπλα μας, καθώς οι ερωτικές σχέσεις έρχονται και φεύγουν. Είναι μία αφορμή για να δείξουμε στους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας πόσο πολύ τους αγαπάμε και τους νοιαζόμαστε και αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο.

Ο εορτασμός κατά την Galentine’s Day μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε ευχαριστεί την παρέα των φίλων, συνήθως μία κοινή έξοδο για φαγητό και ποτό. Επειδή φέτος όμως οι συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν την κοινωνική αποστασιοποίηση εμείς θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για να γιορτάσετε με ασφάλεια την Galentine’s Day.

svg%3E 

Τα απλά δώρα κάνουν τη διαφορά

Τα συμβολικά δώρα μπορούν να δείξουν την εκτίμηση και την αγάπη ανάμεσα σε φίλους. Κάτι πολύ απλό, όπως ένα κάδρο με την αγαπημένη σας φωτογραφία μαζί, κάποιο χειροποίητο κερί ή ένα βιβλίο μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Φυσικά, υπάρχει και η λύση των πιο προσωποποιημένων δώρων, όπως μία diy δημιουργία με τα αρχικά των φίλων και μία τρυφερή αφιέρωση σε μία κάρτα. Επίσης, μία ακόμη ιδέα για δώρο – και επίκαιρο – είναι μία υφασμάτινη προστατευτική μάσκα σε ένα σχέδιο που θα είναι κοινό για όλη την παρέα. Ό,τι και να επιλέξετε μπορείτε είτε να το στείλετε ταχυδρομικά, είτε να το μεταφέρετε οι ίδιοι εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Οι επιλογές για δώρα για τη Galentine’s Day είναι πολλές και οι ευκαιρίες για διασκέδαση μέσα από ασφαλείς δραστηριότητες ακόμη περισσότερες. Είτε πρόκειται για μία απλή ομαδική, ψηφιακή συνάντηση μέσω zoom, είτε για πιο διαδραστικές δραστηριότητες, παρά την απόσταση, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να περάσετε την τέλεια ημέρα μαζί με την παρέα σας.

svg%3EΑνταλλαγή δώρων αλά «Secret Santa»

Κάτι αντίστοιχο με την χριστουγεννιάτικη παράδοση του «Secret Santa» μπορείτε να οργανώσετε με τους φίλους έτσι ώστε να ανταλλάξετε δώρα – έκπληξη μεταξύ σας. Καθένας θα αναλάβει να πάρει δώρο για έναν από την παρέα και ο αποστολέας θα αποτελεί μία έκπληξη για τον παραλήπτη. Η μεγάλη αποκάλυψη των δώρων μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως (αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό), να ταχυδρομηθεί εκ των προτέρων, ή εναλλακτικά να γίνει μέσω βίντεο κλήσης.

svg%3E 

Διαδικτυακό brunch

Μία ασφαλής επιλογή με τις φετινές συνθήκες είναι να διοργανώσετε μία διαδικτυακή, παρεΐστικη συνάντηση και να πάρετε μαζί πρωινό. Δοκιμάστε να φτιάξετε μαζί λαχταριστά puncakes, αυγοφέτες και μυρωδάτο καφέ και καθίστε μαζί μπροστά από την κάμερα για να τα απολαύσετε παρέα συζητώντας. Θυμηθείτε όλες εκείνες τις φορές που περάσατε όμορφα, που γελάσατε, που ταξιδέψατε και κάντε μαζί σχέδια για το μέλλον. Μία ακόμη ωραία ιδέα είναι αντί να ετοιμάσει ο καθένας μόνος του το πρωινό, να στείλετε ο ένας στον άλλον ένα πακέτο delivery με νόστιμο πρωινό – έκπληξη!

svg%3E 

Μαραθώνιος ταινιών

Οι βραδιές σινεμά στο σπίτι με φίλους ήταν μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες της παρέας; Οι συνθήκες της καραντίνας δεν βοηθούν ιδιαίτερα στο να γίνει μία τέτοια συγκέντρωση αυτή τη στιγμή, για να γιορτάσετε τη Galentine’s Day, ωστόσο μπορεί να γίνει εναλλακτικά. Είτε με το Netflix Party που σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε βίντεο, ταινίες και σειρές μαζί με φίλους και να συζητάτε γι’ αυτά μέσω chat σε πραγματικό χρόνο. Εναλλακτικά, συγχρονίστε χειροκίνητα την έναρξη της αγαπημένης σας ταινίας ταυτόχρονα με τους φίλους σας και στην συνέχεια ανταλλάξτε μηνύματα μέσω viber, messenger ή whats app! Extra tip: Ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και πατήστε ταυτόχρονα enter!

Βραδιά καραόκε

Μία vitual βραδιά καραόκε είναι πάντα η πιο διασκεδαστική ιδέα διασκέδασης μεταξύ φίλων. Διαλέξτε το κομμάτι που θα πείτε χωρίς τα λόγια και ετοιμαστείτε να σας…κρίνουν και να σας βαθμολογήσουν οι αγαπημένοι σας φίλοι. Extra bonus για εκείνους που θα ετοιμαστούν και κατάλληλα, με ρούχα και περούκες και θα χρησιμοποιήσουν την βούρτσα για μικρόφωνο! Έτσι κι αλλιώς δεν σας βλέπει κανείς!

svg%3E 

Κουίζ για φίλους

Για όσους δεν το ξέρετε υπάρχει τρόπος για φτιάξετε ένα online κουίζ ερωτήσεων, να το στείλετε στην παρέα σας και να παίξετε μαζί ταυτόχρονα, αποδεικνύοντας πόσο καλά γνωρίζετε ο ένας τον άλλον (ή και όχι). Εκτός της πολύ διασκεδαστικής διαδικασίας για να απαντήσετε τις ερωτήσεις, θα δοθεί μία πολύ ωραία αφορμή για συζήτηση μετά.

Diy δραστηριότητες

Είτε πρόκειται για βραχιόλια φιλίας, τα οποία θα ανταλλάξετε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, είτε απλώς για λίγη αγχολυτική ζωγραφική παρέα με ένα ποτήρι κρασί – οι δραστηριότητες diy είναι πιο ευχάριστες όταν γίνονται με φίλους. Συμφωνήστε από κοινού τι θα φτιάξετε, συνδεθείτε στο Zoom και ξεκινήστε τη δημιουργία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου