Ακούστε μας Live





Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ακούσαμε το άλμπουμ “ Threads of Fatality ” των Αμερικάνων "VERITAS"

 



  

VERITAS - άλμπουμ “ Threads of Fatality ” (26 Aυγούστου 2020, Veritas Rocks LLC)

Μέσα σε τόσες κυκλοφορίες που ακούμε κάθε μήνα, το Threads of Fatality ήταν μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη! Εδώ έχουμε ένα νέο σχήμα, που όμως έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και μας συστήνεται με ένα άλμπουμ πολύ δυνατού Αμερικάνικου Heavy/Power Metal!

Οι Veritas έχουν στις τάξεις τους έναν εξαιρετικό τραγουδιστή, τον Denny Anthony, που συγκεντρώνοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά κορυφαίων τραγουδιστών του είδους όπως ο Rob Halford (Judas Priest) και ο Geoff Tate (Queensryche), αλλά και με μια ροκιά τύπου Ian Gillan (Deep Purple), παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Το σχήμα δεν αναλώνεται σε περιττά πράγματα. Αντιθέτως, θα λέγαμε πως μάλλον λειτουργεί αφαιρετικά για να αφήσει σε κάθε τραγούδι μόνο την ουσία! Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις επιλογές του  mastermind της μπάντας, του κιθαρίστα Greg Wenk, που είναι και ο βασικός συνθέτης.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Στα τύμπανα των Veritas βρίσκεται ο τεράστιος Mark Zonder! Δεν αναφέρω τίποτε παραπάνω γι’ αυτόν τον κολοσσό των drums. Αν τυχόν κάποιοι δεν τον γνωρίζουν, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δουν τη δισκογραφία του, αλλά και τα τεράστια σχήματα με τα οποία έχει συνεργαστεί ή των οποίων έχει υπάρξει μέλος! Τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του Metal και του σκληρού ήχου γενικότερα! Εδώ σε συνδυασμό με το εξαιρετικό μπάσο του Geno Alberico, δίνει τρελά grooves, fills και πάνω από όλα σταθερότητα και feeling καθόλη τη διάρκεια του άλμπουμ!

Συνθετικά στο Threads of Fatality θα βρείτε από Power/Thrash σημεία ως Prog Rock αναφορές, ακόμη και AOR/Classic Rock αναφορές. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία στα ηχοχρώματα, δοσμένη με πάρα πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, όμως η βάση παραμένει το αγνό και ανόθευτο Heavy Metal! Επίσης, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην παραγωγή και τη μίξη του άλμπουμ!

Πρώτο single από το Threads of Fatality είναι το Starlight, ένα κομμάτι που αποτελεί θα λέγαμε τη συνισταμένη του τι θα ακούσει κανείς στο άλμπουμ, ένα άλμπουμ που αποτελεί μια εξαιρετική κυκλοφορία με πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια και παιξίματα, που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουν οι λάτρεις του σκληρού ήχου και να την ακούσουν προσεκτικά και στο σύνολό της! Τότε μόνο θα αντιληφθούν την αγάπη και το πάθος που οι Veritas έχουν βάλει σε αυτήν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά!

 

www.veritas.rocks 

www.veritas.rocks/epk

www.facebook.com/veritasmusickc

https://veritasrocks.bandcamp.com/album/veritas-ep 

 

STARLIGHT LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=DKnquuQpzbk

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου