Ακούστε μας Live





Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Sleazy Lizards: Αυτό που οφείλει να κάνει ένας καλλιτέχνης, είναι να είναι αληθινός σε σχέση με τον εαυτό του και τα όνειρά του...

1. Τι είναι αυτό που σας ώθησε στο να ασχοληθείτε με την μουσική;


  •  Σίγουρα είναι η αγάπη μας για την μουσική. Το γεγονός ότι η μουσική αποτελούσε και αποτελεί το απόλυτο soundtrack της ζωής μας, καθώς ποτέ δεν πάψαμε να είμαστε πρώτα από όλα ακροατές. Όσο μας θυμόμαστε, καθότι παιδικοί φίλοι (και συνεπώς θυμόμαστε πολλά!), μια μέρα χωρίς μουσική είναι για εμάς μια μέρα χαμένη. Η μουσική αποτελεί ζωτικό σημείο έκφρασης και σε ότι αφορά την δική μας μουσική, αποτελεί και την αφετηρία για την περαιτέρω έκφρασή μας μέσω των τεχνών γενικότερα. 

2.Ποια πιστεύετε πως είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης η ένα group για να τον επιλέξει το κοινό και να πάει να τον ακούσει;

  • Το κοινό , είναι ένα πολυσυλλεκτικό σύνολο με διαφορετικά κριτήρια και διαφοροποιημένες εσωτερικές αναζητήσεις και οποιαδήποτε απόπειρα να ομαδοποιηθεί και να ερμηνευτεί, το υποβιβάζει σε κάτι εντελώς επιδερμικό και που τελικά ουδεμία σχέση δεν έχει με το πραγματικό κοινό. Αυτό που οφείλει να κάνει ένας καλλιτέχνης, είναι να είναι αληθινός σε σχέση με τον εαυτό του και τα όνειρά του, καθιστώντας τελικά τον εαυτό του πραγματικό και αληθινό, ακριβώς όπως είναι και ο καθένας από εμάς, όταν εντάσσει τον εαυτό του στο κοινό. Άλλωστε ,  ο δρόμος των τεχνών προς τις καρδιές των ανθρώπων είναι μέσω της ειλικρινούς ανταλλαγής συναισθημάτων και όταν αυτό επιτυγχάνεται, η σχέση καλλιτέχνη-κοινού τελικά καταργείται και μετατρέπεται σε  μια ουσιαστική και γεμάτη περιεχόμενο διαπροσωπική σχέση. Και αυτό ήταν και θα είναι πάντοτε η δική μας επιδίωξη.

3.Η μουσική έχει ταμπέλες;

  • Οι ταμπέλες είναι απλά ένας εύκολος τρόπος, για να συνεννοηθούμε. Από εκεί και πέρα, η οποιαδήποτε απόπειρα δογματικής κατηγοριοποίησης, αποτελεί για εμάς μια καλλιτεχνική φυλακή, την οποία δεν αποδεχόμαστε, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό , που η μουσική πρεσβεύει για εμάς. Μια ανάσα ελευθερίας ,  μέσα σε έναν ασυμβίβαστο δικό μας κόσμο ,  που τον ορίζουμε εμείς.

 
 4.Γιατί κυριαρχεί η ευκολία στην μουσική;

  • Η μουσική δόθηκε απλόχερα στον άνθρωπο, για να εκφράζεται, να προβληματίζεται, να θυμάται, να δημιουργεί και να απολαμβάνει. Τίποτα δεν μας κάνει πιο χαρούμενους, από το να βλέπουμε ανθρώπους ζωντανούς, μέσα από την ενασχόλησή τους με την μουσική. Άλλωστε, τα παραδείγματα αυτής της ουσιαστικής ευτυχίας τα είχαμε πάντα κοντά μας, μεγαλώνοντας σε σπίτια γεμάτα με νότες και μουσικά όργανα.
  • Σε ότι αφορά την μουσική βιομηχανία, τα πλαίσια μέσα στα οποία δραστηριοποιείται και επηρεάζει, και τις μουσικές τάσεις, που τελικά εδραιώνονται μέσω αυτής, είναι λογικό επακόλουθο, να προωθείται και να επιδιώκεται αυτή η ευκολία, καθώς η βασική επιδίωξη, δεν είναι η ανάδειξη κάποιας καλλιτεχνικής πρότασης, αλλά η μεγιστοποίηση των κερδών.
  • Παρ'όλα αυτά, καλλιτέχνες με πάθος και προσήλωση έχουν αποδείξει ότι, είτε κινούμενοι εντός των ορίων της παραδοσιακής μουσικής βιομηχανίας, είτε στα πλαίσια του ανεξάρτητου χώρου, επιλέγοντας την σκληρή δουλειά και σε αντιδιαστολή με την "ευκολία", έχουν καταφέρει να εξυπηρετήσουν τα μουσικά τους οράματα.
  • Συνεπώς, η υιοθέτηση της "ευκολίας", είναι πάντοτε μία προσωπική επιλογή, η οποία σπάνια υπηρετεί κάποιον ουσιαστικό καλλιτεχνικό σκοπό και όπως ο,τιδήποτε σχετικό με τις τέχνες, αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο του χαρακτήρα του καλλιτέχνη, αλλά και των βραχυπρόθεσμων είτε μακροπρόθεσμων στόχων του.

5.Πως βλέπετε την ελληνική αγορά; τα festival και τα albums που κυκλοφορούν;

  • Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε ότι αφορά την μουσική, τους καλλιτέχνες, τους χώρους και τις ευκαιρίες που προσφέρονται τα τελευταία χρόνια. Τα παραπάνω, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, χρειάζονται όμως πολύ περισσότερα,  ώστε ο νέος μουσικός, που ξεκινάει από την Ελλάδα, να έχει τις ίδιες δυνατότητες ανέλιξης με τους συναδέλφους του στο εξωτερικό, όπου ένα μέρος των προδιαγραφών, των υποδομών και των παροχών θεωρούνται δεδομένα.

  • Σίγουρα, το γεγονός της μακράς καλοκαιρινής περιόδου στην Ελλάδα, αποτελεί ένα εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, επιτρέπει την διεξαγωγή πάρα πολλών μικρότερων και μεγαλύτερων festivals, τα οποία με την κατάλληλη χρηματοδότηση και το αντίστοιχο όραμα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος, σε ότι αφορά την συνολική ανάπτυξη του μουσικού χώρου στην Ελλάδα.

6.Λίγα λόγια για την συμμετοχή σας στο Texas Summer Festival;
 

  • Στο Texas Summer Festival δεν πήγαμε για να μιλήσουμε, αλλά για να παίξουμε μουσική! Παρ'ολα αυτά μιλήσαμε (όπως πάντα κάνουμε!), αλλά καλύτερα να ρωτήσετε αυτούς που ζήσανε το "Τhe whole Sleazy Lizards Experience"! Εμείς τελικά επιζήσαμε και αυτοί ζήσαν καλύτερα!

Το Live, όπως και όλα τα live της μπάντας, βιντεοσκοπήθηκε και μέρος του θα παρουσιαστεί μέσω του Sleazy Lizards' Channel στο Youtube.
Ακολουθεί το setlist!
01) Boots & Smoke (Like a Saturday Night)
02) Sweet Home Alabama/All Summer Long/Bahama Mama
(Lynyrd Skynyrd/Kid Rock/Sleazy Lizards Medley)
03) Matches & Bottles
04) So Far Out
05) Run
06) August Summer Night
07) Hangin' Around (Po' Jerry)
08) Trip
09) Ode to Lost Love
10) Heavens Above, Devils Below
11) The KKK took my baby away (Ramones cover)
12) Uncharted Roads (You Came with The Winter)
13) RNR Kamikaze
Ευχαριστούμε πολύ το Bat City και τον Δημήτρη για την διοργάνωση, την φιλοξενία και όλες τις τρελές και αξέχαστες Δευτέρες στο παλιό Texas! Όσοι τις ζήσανε, ξέρουν και όσοι δεν ξέρουν, καλό θα ήταν να μάθουν!
7.Οι οικονομικές δυσκολίες της χώρας σας αγχώνουν;

  • ΟΧΙ! Αυτό που έχει σημασία αυτήν την στιγμή δεν είναι τα οικονομικά, αλλά το να στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας. Το σημαντικό είναι το ποιοι είμαστε και όχι πόσα έχουμε στην τσέπη μας.

8.Μελλοντικά σχέδια υπάρχουν;
Πάρα πολλά και δύσκολο να τα απαριθμήσουμε!
Γι'αυτό ας αναφερθούμε στα πιο άμεσα.
Μουσικά νέα
Εδώ και 2.5 μήνες, οι διαδικτυακές κοινότητες της μπάντας είναι στην διαδικασία ψηφοφορίας, υπό τον τίτλο "Design-The-Future", στην οποία οι φίλοι/fans της μπάντας αποφασίζουν την σειρά παρουσίασης των live videos του τελευταίου project των Sleazy Lizards, "Series Red"! Κάθε τραγούδι, αντιστοιχεί σε ένα artwork με κυρίαρχο ένα κόκκινο στοιχείο και κάθε στοιχείο, αντιστοιχεί σε ένα  hashtag. Περισσότερες πληροφορίες στο www.SleazyLizards.com / http://goo.gl/eOTECw / http://goo.gl/AmbHVI.
Θεατρικά νέα
Πρεμιέρα της δεύτερης συνεχόμενης θεατρικής σεζόν, για το musical "G for Grease", στο Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2015, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 21:00 (http://www.festivalvraxon.gr/show.php?id=26).          
Οι Sleazy Lizards, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα "Διάθλαση" του Γιώργου Γιαννακόπουλου, παρουσίασαν το musical "G for Grease" [βασισμένο στο κλασσικό «Grease» των Jim Jacobs - Warren Casey], το οποίο παιζόταν sold out από τις 26/10/2014 και κάθε Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Δάφνης-Υμηττού "Φάνης Χηνάς" & έκλεισε την πετυχημένη χειμερινή σεζόν του, την Κυριακή 26/4/2015. Οι παραστάσεις της 2ης σεζόν, θα συνεχιστούν στο χώρο του θεάτρου στα τέλη Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.diathlasi.org/ . 
Υπεύθυνος για τη Μουσική Επιμέλεια/Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση/Μουσική Διδασκαλία/Μουσική Διεύθυνση καθώς & για το Artist Development (Artist Development in a Musical WORLD FIRST) των 23 ηθοποιών της παράστασης, είναι ο A.d των Sleazy Lizards.
Συναυλιακά νέα
Στα πλαίσια των multi-interactive events "Under the Radar Acoustics" των Sleazy Lizards θα συνεχιστούν τα live της μπάντας κατά την διάρκεια όλου του καλοκαιριού, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν special εμφανίσεις για την gaming κοινότητα της Ελλάδος. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις διαδικτυακές κοινότητες της μπάντας.
_____________________________________________________________
Ευχαριστούμε πολύ όλη την ομάδα του Παλμού για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή σας. Το εκτιμούμε ιδιαίτερα!
Συνεχίστε να στηρίζετε την καλή μουσική και τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες.
Jet Papas, Ad, Jim V. Serpent
Sleazy Lizards

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου