Ακούστε μας Live





Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Oι DIMORFIA στο NLPradio: "Στο “Utopia”, μέσα από συμβολισμούς, περιγράφεται η μάχη και η συνύπαρξη των στοιχείων του καλού και του κακού μέσα στην ψυχή και στο μυαλό του ανθρώπου"

Οι DIMORFIA ήρθαν για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.Πάμε να μάθουμε μερικά παραπάνω πράγματα για αυτούς......


1. Δουλεύετε χρόνια πάνω στη μουσική; Πως ξεκίνησε ο καθένας σας να ασχολείται
μαζί της;
Μαρία: Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική στα 15 μου αρχίζοντας μαθήματα κιθάρας και θεωρίας της μουσικής. Τότε ένας μαγικός κόσμος  ανοίχτηκε μπροστά μου και δεν είχα άλλη επιλογή παρά να τον ακολουθήσω!
Το πάθος μου όμως από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν το τραγούδι κι έτσι στα 19 μου, επηρεασμένη από τις αγαπημένες μου μπάντες ξεκίνησα μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2016 με τρία πτυχία στα ανώτερα θεωρητικά και με δίπλωμα μονωδίας. Όλο αυτό το διάστημα συμμετείχα σε διάφορα φωνητικά σύνολα της πόλης , έλαβα μέρος σε όπερες στα πλαίσια του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος και συνεργάστηκα με διάφορους καλλιτέχνες. Το σήμερα με βρίσκει ξετρελαμένη με την κυκλοφορία του “Utopia”!!!

Κίμωνας: Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κλασική κιθάρα από 10 ετών μετά από παρότρυνση του πατέρα μου! Όταν δυο χρόνια αργότερα άρχισα να ακούω heavy metal και συγκροτήματα όπως οι Metallica, Iron Maiden και Motorhead, αποφάσισα πως θέλω να ασχοληθώ πιο πολύ με τη μουσική αυτή και κυρίως με την ηλεκτρική κιθάρα. Τότε ήταν που με δυο φίλους σχηματίσαμε την πρώτη heavy metal μπάντα μας! Αργότερα συμμετείχα στο αρχικό line up των Crystal Tears, στους οποίους παρέμεινα μέχρι το 2003. Μετά από αρκετό καιρό μουσικών αναζητήσεων και πειραματισμών φτάνουμε στο σήμερα που με πολύ χαρά συνεργάζομαι με πέντε εξαιρετικούς μουσικούς, και πάνω από όλα πολύ καλούς φίλους, και κυκλοφορούμε την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά των Dimorfia, το άλμπουμ Utopia!

Γιώργος: Ξεκίνησα να παίζω τύμπανα 18 χρόνων και μπορώ να πω ότι ήταν έρωτας με την πρωτιά μπαγκετιά! Οπότε παίζω 12 χρόνια (πέρασαν κιόλας;)! Το πως ξεκίνησα τώρα; Ήθελα απλά να παίξω το Hail and  Kill των Manowar! Από όταν άρχισα να ακούω μέταλ μουσική θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνει air-drumming! Ήταν μοιραίο από εκείνη την στιγμή το να γίνω drummer!
Νίκος: Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κλασσική κιθάρα απο τα 8 μου χρόνια. Μεγαλώνοντας και έχοντας ακούσματα από κλασσικό ροκ μέχρι  heavy,power και thrash, ήταν αναμενόμενο την θέση της κλασσικής να παρει η ηλεκτρική. Θυμάμαι πως ήμουν γύρω στα 13 όταν έπαιζα κάποια κλασσικά riff του τύπου smoke on the water στην κλασσική και όταν πλέον είχα την ηλεκτρική στα χέρια μου και έβγαζα ακριβώς αυτό που ήθελα να ακούσω, ένοιωσα πως πραγματικά ειμαι εκεί που θέλω να είμαι!
Στάθης: Δουλεύω με την μουσική αρκετά χρόνια θα έλεγα τριάντα περίπου . Ξεκίνησα από ένα ωδείο από όπου πήρα και το πτυχίο αρμονίας . Παράλληλα ασχολήθηκα μα διάφορες μπάντες με τις οποίες είχα αρκετές δραστηριότητες με την κάθε μια από αυτές. Σταμάτησα κάποια στιγμή για σοβαρούς προσωπικούς λόγους αρκετό χρονικό διάστημα . Και η αλήθεια είναι ότι εκτός που απομακρύνθηκα από τον χώρο της μουσικής μου έλειπε απίστευτα πολύ η μουσική μου. Και έτσι λοιπόν βρέθηκε την στιγμή εκείνη ο αδερφός μου ο οποίος είναι και αυτός ενεργός μουσικός και με βοήθησε να ξαναμπώ σε αυτόν τον χώρο με αποτέλεσμα να ασχοληθώ με πολλές αξιόλογες μπάντες ξανά . Έπειτα γνώρισα τους Dimorfia στους οποίους εντάχθηκα και έγινε η δουλειά που παρουσιάζουμε πλέον με μεγάλη μου χαρά
Κλεάνθης: Η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με την μουσική ήταν στα πρώτα χρόνια της εφηβείας.Η αγάπη για αυτό το είδος μουσικής με οδήγησε στην πόρτα του ωδείου και στα μαθήματα αρχικά κλασικής κιθάρας και στη συνέχεια ηλεκτρικής. Στα χρόνια που ακολούθησαν και έχοντας πειραματιστεί πάνω σε αυτό το είδος της μουσικής δημιούργησα εντελώς ερασιτεχνικά το πρώτο μου γκρούπ το οποίο απαρτιζόταν από τους παιδικούς μου φίλους που είχαν τα ίδια ακούσματα με μένα. Ακολούθησε ένα μικρο πέρασμα από διάφορες μπάντες με αποτέλεσμα τη γνώση και την ωριμότητα να δημιουργηθούν οι Dimorfia!!!


 2. Σχολιάστε μας την τελευταία σας δουλειά“Utopia”Πού έγινε η παραγωγή, ποιος ανέλαβε το artwork ;

Το “Utopia” αποτελείτε από εννιά κομμάτια που κινούνται κυρίως σε symphonic/power metal ρυθμούς και προέκυψαν μετά από αρκετή δουλειά και πειραματισμό. Όλη η παραγωγή του δίσκου, oι ηχογραφήσεις, το mix και το master έγιναν από τον Κώστα Κοφίνα στο στούντιο Blueberry Productions Co. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Γιώργου Μπαλτά ως βοηθός παραγωγού.  Επίσης είχαμε τη μεγάλη χαρά να έχουμε δυο πολύ όμορφα guests από τον Αριστοτέλη Μαυρόπουλο  στο Fear και τον Κώστα Μαργαρίτη στο Dimorfia. Το artwork και το layout το επιμελήθηκε ο Γιάννης Νάκος από τη Remedy Art Design.

 3. Τι εμπειρίες σας άφησε η ηχογράφηση του Album;

Όλη η διαδικασία παραγωγής του “Utopia” ,από το pre- production μέχρι και το τέλος των ηχογραφήσεων ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία. Βλέπαμε σιγα σιγα να παίρνει μορφή αυτό που είχαμε στο μυαλό μας και μας πλημύριζαν πολύ όμορφα συναισθήματα. Μας εξέλιξε τον καθένα ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί σαν ομάδα.

 

4.Yπάρχει αλλαγή στον ήχο των DIMORFIA;

Ο ήχος των Dimorfia άλλαξε σημαντικά από τη στιγμή που το σχήμα δέχτηκε αλλαγές στο line-up.  Μπήκε στο σχήμα η Μαρία Λώτη (φωνή) με σπουδές πάνω στο κλασικό τραγούδι οπότε η φωνητική προσέγγιση του σχήματος άλλαξε. Προστέθηκαν επίσης αντρικά φωνητικά από το Γιώργο Μπαλτά ( τύμπανα, φωνή). Ο νέος ήχος της μπάντας συμπληρώθηκε με την έλευση του Στάθη Χατζηιωαννίδη στα πλήκτρα. Ένα όργανο που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε στο σχήμα και ολοκλήρωσε το συμφωνικό πλέον χαρακτήρα της μπάντας.


5.Η θεματολογία των στίχων σας πάνω σε τι αναφέρεται;

Αρχικά να αναφέρουμε πως οι στίχοι του δίσκου έχουν γραφτεί από το Γιώργο Μπαλτά. H θεματολογία των στίχων μας βασίζεται στην αντίθεση  του καλού και του κακού. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.  Μέσα από συμβολισμούς περιγράφεται η μάχη και η συνύπαρξη αυτών των δύο στοιχείων μέσα στην ψυχή και στο μυαλό του ανθρώπου.

 

6.Οι βασικές επιρροές των DIMORFIA, ποιες θα λέγατε ότι είναι;

Κατά κύριο λόγο οι επιρροές μας βασίζονται στον ευρύτερο χώρο της metal και της rock μουσικής  με το power, epic και symphonic να είναι στην κορυφή των επιλογών μας. Αλλά όχι μόνο. Ο καθένας από μας ακούει κι άλλα είδη τα οποία τον έχουν επηρεάσει προσωπικά σαν μουσικό οπότε κατ` επέκταση  αυτό περνάει και στην μπάντα.  Για παράδειγμα στο “Utopia”  υπάρχουν επιρροές από κλασική, κέλτικη, ανατολίτικη μουσική και από soundtracks.

 

7.Υπάρχουν κάποια στοιχεία που σας χαρακτηρίζουν, κάποια που αποβάλατε ή κάτι που θέλετε να δοκιμάσετε;

 Ένα από τα χαρακτηριστικά  μας είναι ο  συνδυασμός “σκληρών” θεμάτων με πιο μελωδικά μέρη από τον οποίο προκύπτει ένας αρκετά δυναμικός αλλά και ατμοσφαιρικός ήχος. Επίσης οι εναλλαγές που υπάρχουν μεταξύ των αντρικών καθαρών φωνητικών και των γυναικείων  οπερετικών φωνητικών δίνουν μια πιο θεατρική προσέγγιση στη μουσική μας. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό μας είναι η μίξη ethnic στοιχείων που δίνει μία άλλη διάσταση στην ατμόσφαιρα του ήχου μας. Είμαστε ανοιχτοί σε καινούρια πράγματα  και πάντα θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι νέο. Προσπαθούμε να μη μένουμε κολλημένοι στα στάνταρ χαρακτηριστικά του είδους  και μέσα από αυτοσχεδιασμούς προκύπτει πάντα κάτι διαφορετικό.

 

8.Τι γνώμη έχεις για τις παραγωγές που βγαίνουν στην Ελλάδα πλέον;

Οι παραγωγές πλέον στην Ελλάδα αποτελούν πολύ δυνατές προτάσεις.  Υπάρχουν μπάντες με καινούριο ήχο που μπορούν σίγουρα να στηρίξουν τη δουλειά τους κι εκτός συνόρων!

 

9.Κάτι τελευταίο από εσάς και κλείνουμε. Σας ευχαριστούμε θερμά!


Ευχαριστούμε καταρχήν πάρα πολύ για τη συνέντευξη! Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο τον κόσμο που μας στηρίζει. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε νέα μπάντα να βλέπει θετική ανταπόκριση για τη δουλειά της! Μας δυναμώνετε το πάθος και τη θέληση για να συνεχίσουμε την πορεία μας!

OFFICIAL LINKS

BIO
Οι DIMORFIA δημιουργήθηκαν το 2008 από τον Κίμωνα Παντελιδάκη ( Κιθάρα) ,τον Κλεάνθη Ξενιτίδη ( Μπάσο), τη Νατάσσα Pandreia (φωνή), τον Γιάννη Αλμαλη (τύμπανα) και τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο ( κιθάρα). Το 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο Perfect Sound Metal.
Όλο αυτό το διάστημα οι Dimorfia έκαναν πολλές liveεμφανίσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας το σεβασμό του metalκοινού της πόλης. Το 2011 κέρδισαν την τρίτη θέση με 1200 ψήφους, σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Principal Club Theater ο οποίος αφορούσε το άνοιγμα της συναυλίας των Sanctuary.
Στα τέλη του 2012 κάποια από τα μέλη της μπάντας για προσωπικούς τους λόγους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σχήμα δίνοντας τη σκυτάλη στον Γιώργο Μπαλτά (τύμπανα), στο Νίκο Γιόγκα (κιθάρα) και στη Μαρία Λώτη (φωνή). Η σύνθεση της μπάντας ολοκληρώθηκε με το Στάθη Χατζηιωαννίδη στα πλήκτρα.
  Από αυτή τη στιγμή οι Dimorfia άρχισαν τη σκληρή δουλεία και μετά από πολύ πειραματισμό ένωσαν τις διαφορετικές τους μουσικές επιρροές και ξεκίνησαν μία τελείως διαφορετική μουσική πορεία.

Το Μάιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο τους albumμε τίτλο UTOPIA το οποίο αποτελείτε από 9 κομμάτια που κυμαίνονται κυρίως σε ρυθμούςsymphonic/progressive/powermetal.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου