Ακούστε μας Live





Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ο ANΔΡΕΑΣ ΚΩΦΟΥ ΣΤΟ ΝLP RADIO! : Η μουσική για μένα είναι ένας συνδυασμός έκφρασης και ζωντάνιας μέσα στην καθημερινότητά μου

 "Αφιερωμένο" το τραγούδι από τον Κύπριο Ανδρέα Κωφού πάμε παρέα να τον γνωρίσουμε.....





1.Aνδρέα πες μας που γεννήθηκες και μεγάλωσες;


Είμαι 29 ετών και κατάγομαι από την Κύπρο, συγκεκριμένα από τη Σωτήρα της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Έχω σπουδάσει Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

2.Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική;

Από πολύ μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδά και να συμμετέχει σε παντώς είδους εκδηλώσεις.  Είναι σα να ήξερα από την αρχή ότι είχα μια ιδιαίτερη αγάπη προς το ελληνικό λαϊκό τραγούδι με ό,τι αυτό περιλαμβάνει. Έτσι, από το σχολείο μέχρι και σήμερα παράλληλα και με τις σπουδές μου, δεν έπαψα να ψάχνω για ευκαιρίες επαγγελματικής ενασχόλησης με αυτό που αγαπώ.

3.Ποια είναι τα μουσικά πρότυπα με τα οποία μεγάλωσες;

Αναμφίβολα, υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες και σπουδαίοι συνθέτες τόσο από το παλαιότερο ελληνικό τραγούδι όσο και από το πιο σύγχρονο που άφησαν το στίγμα τους στο χώρο. Μεγάλα ονόματα όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Γιάννης Πάριος, ο Αντώνης Βαρδής, ο Πασχάλης Τερζής και άλλοι πολλοί αποτέλουν ολόκληρη σχολή για τους νεώτερους και προσωπικά, με επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα όμως θαυμάζω και την πορεία των νεωτέρων όπως για παράδειγμα, ο Νίκος Βέρτης. Προσωπικά, θεωρώ ότι έχει εντάξει διαφορετικά άκουσματα στη μουσική βιομηχανία του καιρού μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι κρατάει σε υψηλό επίπεδο τη δουλειά του με επαγγελματισμό και πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Τα κομμάτια του με αγγίζουν ιδιαίτερα. Σπουδαίοι βέβαια και ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Μιχάλης Χ’’Γιάννης αλλά και ο Αντώνης Ρέμος.

4.Ανδρέα, τι σημαίνει η μουσική για εσένα;

Ίσως σε κάποια άλλη ζωή να μπορούσα να σου απαντήσω πώς μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς μουσική και τραγούδι (χαμογελά). Χωρίς αμφιβολία ή κοινότυπες απαντήσεις, η μουσική είναι τα πάντα για μένα. Ένας συνδυασμός έκφρασης και ζωντάνιας μέσα στην καθημερινoτητά μου. Ένα κράμα, μια έκρηξη,  μια απόδοση συναισθημάτων μεταξύ χαράς, λύπης, ευτυχίας.

5."Aφιερωμένο" Τι όμορφο τραγούδι!  Εξαιρετική φωνή και τραγούδι...Πές μας λίγα λόγια;

Σας ευχαριστώ πολύ! Το «Αφιερωμένο», σε δικούς μου στίχους και μουσική, έχει γραφτεί το 2012, όταν ακόμη ήμουν φοιτητής.  Πολλοί ήταν αυτοί που με προέτρεπαν να βγάλω τα τραγούδια μου προς τα έξω. Από ένα σημείο και μετά, νιώθοντας έτοιμος και ώριμος να υποστηρίξω αυτό που κάνω, υπήρξε όντως έντονη η ανάγκη να μοιραστώ αυτά που δημιουργώ. Επέλεξα λοιπόν να κάνω αρχή με το «Αφιερωμένο» γιατί ήθελα ν’ ακολουθήσω το ρεύμα και τα ακούσματα της εποχής, καθώς αποτελεί ένα πιο εμπορικό κομμάτι. Με το καλό, θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα, το καθένα με το δικό του ύφος.


6.Τι σημαίνει για σένα «επιτυχία» στο χώρο σου;

Κάποιος θα μπορούσε απαντήσει πως επιτυχία είναι να σε αναγνωρίζουν ως καλλιτέχνη και να  τραγουδούν τα τραγούδια σου. Ωστόσο, δεν προσδιορίζεται εύκολα η λέξη επιτυχία γιατί έχει διαφορετική προσέγγιση από τον καθένα μας. Πιστεύω πως επιτυχία είναι να αισθάνεσαι ότι αυτά που δημιουργείς και ερμηνεύεις εκφράζουν εσένα πρώτα από όλα, και μετέπειτα έρχεται και η αναγνώριση από το ευρύ το κοινό.

7.Ανάφερε μας κάποιες λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σου;

Κοινωνικός, ευαίσθητος, δυναμικός, δοτικός, τελειομανής, επίμονος, αισιόδοξος.

8.Aνδρέα εφόσον σε ευχαριστήσω για την όμορφη κουβέντα μας. Τι θα ήθελες να μας πεις κλείνοντας;

Πως τίποτα στις μέρες μας δεν χαρίζεται τόσο απλόχερα. Ακόμα και αν κάποιος ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο ώστε να γίνει διάσημος κι επιτυχημένος.  Η τύχη και οι συγκυρίες παίζουν και αυτά το ρόλο τους ώστε να ευνοήσουν έναν καλλιτέχνη,  ωστόσο πρέπει να τα εκμεταλλευτείς κατάλληλα προωθώντας σωστά την προσωπικότητα σου , το χαρακτήρα σου και το τι είσαι μέσα από σωστές συνεργασίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου