Ακούστε μας Live





Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

DEATHCRAEFT - Ακούσαμε τον δίσκο τους "On Human Devolution"

 

 

DEATHCRAEFT - "On Human Devolution"...(27 Ιουλίου 2020, self-release)

 

Οι Deathcraeft είναι ένα νέο σχήμα από τα Ιωάννινα. Στο ντεμπούτο τους "On Human Devolution" επιδίδονται σε μια αδυσώπητη death/thrash επίθεση! Έχοντας ως βάση την old school άποψη του ιδιώματος, το μπολιάζουν με ενδιαφέροντα symphonic metal, black αλλά και progressive περάσματα. Γενικά, ο ήχος τους είναι αρκετά tech και δείχνει σχήμα με υψηλή κατάρτιση! 

Το concept τους αντλεί έμπνευση από τη θεματική του H.P.Lovecraft περί Chthulhu, τη μεταφέρει όμως στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και δίνει ένα νέο ενδιαφέρον κινούμενο ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. 

Συνθετικά το σχήμα βρίσκεται πολύ ψηλά με έξοχες ιδέες και ενορχηστρώσεις, ενώ εκτελεστικά αποδεικνύουν εαυτούς δεινούς παίκτες! 

Το πολύ προσωπικό και τεχνικό στυλ και concept των Deathcraeft σαφώς δεν περνά απαρατήρητο. Τουναντίον, είναι ευκολομνημόνευτο χωρίς να καταφεύγει σε μανιέρες ή εξεζητημένους πειραματισμούς. Το σχήμα φαίνεται να γνωρίζει όχι μόνο τι θέλει, αλλά και πώς να το πετύχει και ξεκινώντας με γκολ απ' τα αποδυτήρια βάζει το πήχη πολύ ψηλά από την πρώτη τους κιόλας κυκλοφορία. 

Κομμάτια όπως το πρώτο single "Spreading Lies" με το soundtrack-ικό intro και την ασύλληπτη riff-ολογία που ισορροπεί περίτεχνα ανάμεσα στο thrash/speed και την (old) Morbid Angel/Nocturnus death metal άποψη αποτελούν εχέγγυα της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει από τους Deathcraeft. 

Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε όλη τη διάρκεια του άλμπουμ, ενός άλμπουμ που δεν κουράζει, και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και η σωστή κατανομή των κομματιών στον δίσκο που ενισχύει την αλλαγή μοτίβων, ρυθμών και συναισθημάτων κατά την ακρόαση. Οι Deathcraeft δεν ξεχνούν τη μελωδία και την αρμονία σε κανένα σημείο του δίσκου.

Δεν έχει έννοια να ξεχωρίσω προσωπικά αγαπημένα κομμάτια, αφού άκουσα τον δίσκο ολόκληρο και πραγματικά σε συνεπήρε! Έχουμε να κάνουμε με ένα σχήμα-αποκάλυψη για το παγκόσμιο underground! Αξίζει να δώσετε τη δέουσα προσοχή!


 

SPREADING LIES – LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=WyjsI6u-lAg&feature

DAYDREAMING IN THE ABYSS - (Official - Audio/Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=jd2vpxK2Jm8

 

https://www.facebook.com/deathcraeft/

https://deathcraeft.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UCdP4UPtcf5twvFCJ4F_7rAw

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου