Ακούστε μας Live





Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Οκτώ κορυφαία μουσεία από όλο τον κόσμο για να επισκεφτείτε online

 

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων σας παρουσιάζουμε οκτώ μουσεία από όλο τον κόσμο, στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε διαδικτυακά στους χώρους τους με ένα κλικ και να γνωρίσετε την πλούσια ψηφιακή συλλογή τους. 

 

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, στις 18 Μαΐου, επιλέξαμε οκτώ μουσεία από όλο τον κόσμο, τα οποία μπορείτε να «επισκεφτείτε» από την οθόνη του υπολογιστή σας. Μέσα από εικονικές περιηγήσεις και εκτενέστατες ψηφιοποιήσεις των πλούσιων συλλογών τους, τα παρακάτω μουσεία μας δίνουν τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών, να εξερευνήσουμε διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού.

Dalí Theatre-Museum (Φιγέρας, Ισπανία)
svg%3E

Φώτο: Pinterest

Το Μουσείο, σχεδιασμένο έως την τελευταία λεπτομέρεια από τον Σαλβαδόρ Νταλί, εγκαινιάστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1974 και ανεγέρθηκε στα ερείπια του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης Φιγέρας, όπου έδωσε την πρώτη του έκθεση. Η συλλογή με 1,500 έργα προερχόμενα από τη συλλογή του Ιδρύματος Gala-Salvador Dali, στην οποία μπορείτε να περιηγηθείτε διαδικτυακά, επιτρέπει στον επισκέπτη να αποκτήσει μια ευρεία αντίληψη της πορείας του σπουδαίου σουρεαλιστή καλλιτέχνη, από τις πρώτες δημιουργίες του (ιμπρεσιονισμός, κυβισμός, φουτουρισμός κ.α.), τα αριστουργήματα του σουρεαλισμού έως τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
*360ᵒ περιήγηση στο μουσείο από εδώ

Rijksmuseum (Άμστερνταμ, Ολλανδία)
svg%3E

Φώτο: Pinterest

Το Rijksmuseum ιδρύθηκε το 1798 και αρχικά ήταν τοποθετημένο στη Χάγη, πριν τη μεταφορά του στο Άμστερνταμ το 1808. Στους χώρους του στεγάζει περισσότερα από 8,000 εκθέματα τα οποία αφηγούνται 800 χρόνια Ολλανδικής τέχνης και ιστορίας. Ανάμεσα στα αριστουργήματα που θα συναντήσει κανείς στο Μουσείο βρίσκονται διάσημοι πίνακες από την Χρυσή Εποχή της ολλανδικής ζωγραφικής, όπως η «Νυχτερινή Περίπολος» του Ρέμπραντ. Περιηγηθείτε online στους χώρους του μουσείου μέσω της πλατφόρμας Google Arts and Culture ή παρακολουθήστε μια οπτικοακουστική διαδραστική ξενάγηση σε μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα μέσα από τον ιστότοπο του μουσείου.


Λούβρο (Παρίσι, Γαλλία)
svg%3E

Φώτο: Μουσείο του Λούβρου

Αρχικά σχεδιασμένο ως οχυρό από τον Φίλιππο τον Β’, το Λούβρο αποτελεί το μουσείο τέχνης με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως με μια συλλογή που επεκτείνεται από τους αρχαίους πολιτισμούς έως περίπου τα μέσα του 19ου αιώνα. Εξερευνήστε τους χώρους του μουσείου μέσα από τέσσερις θεματικές 360διαδικτυακές περιηγήσεις: Η πρώτη είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη της μετάβασης από την κλασική περίοδο στην Αναγέννηση, η δεύτερη στη σύνδεση μεταξύ της τέχνης και της πολιτικής εξουσίας, η τρίτη στην κίνηση και πως αυτή αναπαραστάθηκε στην τέχνη και η τέταρτη στην επιρροή του μύθου στο έργο των καλλιτεχνών, των μουσικών και των κινηματογραφικών δημιουργών. Επίσης, μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συλλογή του Λούβρου σε ψηφιακή μορφή εδώ.

Tokyo National Museum (Τόκιο, Ιαπωνία)
svg%3E

Φώτο: Pinterest

Το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο ιδρύθηκε το 1872 και στεγάζει περιεκτική συλλογή έργων τέχνης και αρχαίων αντικειμένων από την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές χώρες. Στη συλλογή του περιέχονται περισσότερα από 600 εκθέματα τα οποία εκτείνονται σε διάφορα πεδία: Από τη ζωγραφική, την γλυπτική και τις διακοσμητικές τέχνες έως την καλλιγραφία και την αρχαιολογία. Επιπλέον, περιλαμβάνει μια εκτενή βιβλιοθήκη με ιαπωνικά, κινέζικα και δυτικά βιβλία σχετιζόμενα με τις Καλές Τέχνες. Μπορείτε να δείτε την online συλλογή του μουσείου εδώ. Ενώ μέσα από την πλατφόρμα Google Arts and Culture μπορείτε να πραγματοποιήσετε 360ᵒ περιήγηση στους χώρους του.

Μουσείο Φρίντα Κάλο (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
svg%3E

Φώτο: Pinterest

Το Μουσείο Φρίντα Κάλο, γνωστό και ως «Το Μπλε Σπίτι», ήταν το μέρος όπου η Φρίντα Κάλο, μια από τις πιο φημισμένες καλλιτέχνιδες της Λατινικής Αμερικής, έζησε μεγάλο μέρος της ζωής της. Το Μουσείο εγκαινιάστηκε το 1958 και περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής της ίδιας και του συζύγου της Ντιέγο Ριβέρα, προσωπικά αντικείμενα, άλλα αξιοθαύμαστα έργα τέχνης, προ-κολομβιανά γλυπτά, φωτογραφίες, έγγραφα, βιβλία και έπιπλα. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ατμόσφαιρα που ενέπνευσε τις δημιουργίες της σπουδαίας ζωγράφου μέσα από online 360ᵒ περιήγηση από την πλατφόρμα Google Arts and Culture, καθώς και την επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου.


National Museum of African American Culture and History (Ουάσινγκτον, Η.Π.Α.)
online

Ο συγγραφέας, ακτιβιστής και νομικός Pauli Murray | Φώτο: Αρχείο του National Museum 

of African American History & Culture

Το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2016, είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τεκμηρίωση της Αφροαμερικάνικης ζωής, κουλτούρας και ιστορίας, καθώς και στην ανάδειξη της πολύτιμης συνεισφοράς των Αφροαμερικανών, μέσα από περισσότερα από 36,000 εκθέματα. Στον ιστότοπο του Μουσείου μπορείτε να βρείτε περισσότερες από 21 διαδικτυακές θεματικές εκθέσεις με αντικείμενα της συλλογής που έχουν να κάνουν με την τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική, την ιστορία, την ενδυμασία κ.α. Παράλληλα μπορείτε να εξερευνήσετε ολόκληρη τη ψηφιοποιημένη συλλογή του Μουσείου.

Thyssen-Bornemisza Collection Foundation (Μαδρίτη Ισπανία)
online

Φώτο: Μουσείο Τίσεν – Μπορνεμίσα

Το Μουσείο Τίσεν – Μπορνεμίσα, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1992, αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή στον κόσμο, αυτή της Carmen Thyssen-Bornemisza. Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερους από 1000 πίνακες, οι οποίοι χρονολογούνται από τον 13ο έως τον 20ο αιώνα και περιλαμβάνουν σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Ντούτσιο, Γιαν βαν Άικ, Άλμπρεχτ Ντύρερ, Καραβάτζο, Ρούμπενς, Μονέ, Βίνσεντ βαν Γκογκ, Έντουαρντ Χόπερ κ.α. Μπορείτε να περιηγηθείτε online στους χώρους του μουσείου και να ανακαλύψετε τη συλλογή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.


U.S. Holocaust Memorial Museum (Ουάσιγκτον, Η.Π.Α.)
online

Φώτο: Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ

Το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ στεγάζει μια μεγάλη συλλογή ντοκουμέντων που αφορούν το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας, με χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, φιλμ, μαρτυρίες και άλλα αντικείμενα, τα οποία καταγράφουν την ιστορία των θυμάτων, των επιζώντων, των σωτήρων και των απελευθερωτών. Μέσα από την online περιήγηση στο μουσείο μαθαίνουμε την ιστορία του ολοκαυτώματος και εξερευνούμε τη μόνιμη συλλογή καθώς και άλλους επιλεγμένους χώρους. Μπορείτε, επίσης, να γνωρίσετε την ψηφιοποιημένη συλλογή του μουσείου εδώ.

 









ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου