Ακούστε μας Live





Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Με αυστηρά μέτρα προφύλαξης ανοίγουν ξανά τα σχολεία του Δήμου Ιλίου


Απολύτως έτοιμα να υποδεχθούν και πάλι μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, είναι τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου Ιλίου, ύστερα από την απόφαση για τη διά ζώσης επαναλειτουργία τους. Η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με τις αυστηρές οδηγίες που έχουν καθορίσει τα συναρμόδια Υπουργεία και η επιστημονική κοινότητα, τη διεξαγωγή των self test και όλα τα ισχύοντα μέτρα προφύλαξης.

Οι σχολικές μονάδες έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα απολυμαντικά υγρά, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης, όπως η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικά μέτρα για τη λειτουργία κυλικείων και εργαστηρίων πληροφορικής κ.ά.  Παράλληλα, όλα τα σχολεία είναι εφοδιασμένα με φορητά ανέπαφα ψηφιακά θερμόμετρα προσώπου, ενώ στις θέσεις τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς καθαρισμούς κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας των σχολείων.

Να σημειωθεί, ότι οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Γαλούνης και Φώτης Μαρκόπουλος αντίστοιχα, είχαν συνεχείς επαφές με τους διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η πλήρης ετοιμότητα όλων για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: 

«Οι μαθητές και οι καθηγητές όλων των σχολείων πλέον επιστρέφουν στα θρανία, γεγονός που μας γεμίζει με ευθύνη αλλά και αισιοδοξία. Είμαστε παρόντες και έτοιμοι, σε συνεννόηση πάντα με την εκπαιδευτική κοινότητα, να συνδράμουμε όπου μας ζητηθεί, ώστε η επιστροφή να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ομαλότητα και ασφάλεια. Είναι δεδομένο πώς διανύουμε την τελευταία διαδρομή μιας ιδιαίτερα δύσκολης σχολικής χρονιάς, κατά την οποία δοκιμάστηκαν οι ανοχές και οι αντοχές μας και είμαι βέβαιος ότι θα τη διανύσουμε με την απαιτούμενη σύνεση και υπευθυνότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου